NRK Meny
Normal

– Jeg er så klart både litt forbannet og frustrert

OL-helten Jørgen Graabak er bekymret. Kroppen fungerer ikke ordentlig og kombinertløperen har ikke fått trent ordentlig siden februar.

Jørgen Graabak

SLITER: Jørgen Graabak finner ikke ut av hva som er galt med ham.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg er så klart både litt forbannet og frustrert, samtidig som jeg er utålmodig etter å komme i gang igjen, sier Graabak til Adressa.

Jørgen Graabak

OL-HELT: Graabak med OL-gullet.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Kombinertløperen tok sin første verdenscupseier i 2015, men alt i alt ble fjoråret en skuffelse for Graabak, som stakk av med to gullmedaljer under OL i Sotsji.

I ettertid fortalte han til NRK at han ikke var mentalt forberedt på hvordan han skulle takle presset etter OL-suksessen.

Les også: Gull-Graabak populær hos damene

– Lenger unna et svar

I VM i Falun uteble imidlertid formen, kroppen sa stopp og Graabak trakk seg til slutt fra sesongavslutningen i Granåsen i mars.

Årsaken til den dårlige formen var en belastningsskade i lårene, trodde man da. Men to måneder etter er han langt unna å bli bedre.

Tar nye tester

OL-mesteren har ikke fått trent skikkelig siden før VM, og frykter at noe annet kan være galt med kroppen.

– Det er det jeg har begynt å tenke, ja. I tillegg til alle blodprøvene, har jeg tatt bilder av hjertet og i slutten av denne uken får jeg svarene fra en utvidet hjertetest, sier han til Adressa.

Trønderen deltar denne uken på treningssamling med landslaget i Trondheim. Der må han ta det med ro. Kombinertløperen får kun delta på en halv økt av i alt åtte fellesøkter, ifølge avisen.

Jørgen Graabak vinner WC i Val di Fiemme 01.02.2015

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal