NRK Meny
Normal

Götze hylles i tyske aviser

Tyske medier sparer ikke på superlativene og beskriver Mario Götze som en gud og frigjører. Også lagets spillere har twitret sin glede etter søndagens triumf.

forsøk

Matchvinner Mario Götze kysser pokalen. – Vi er verdensmester, skriver Kicker. Skjermdump: Kicker.de.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
dresdner morgenpost

– Hyggelig at du er hjemme igjen, skriver Dresdner Morgenpost om at VM-troféet igjen skal være i Tyskland.

Foto: Skjermdump Dresdner Morgenpost

Tyskland tok sitt første VM-gull på 24 år søndag kveld. Landets gyldne generasjon måtte gi tapt i semifinalen for fire år siden, men i Brasil fikk de sin revansje.

En hel nasjon feiret i gatene i går kveld, og reaksjonene lar heller ikke vente på seg i landets aviser.

– Götze, din fotballgud, skriver Bild og legger til «Vi er verdensmestere». 22 år gamle Mario Götze avgjorde finalen mot Argentina med en scoring i andre ekstraomgang. Unggutten kom inn som innbytter og ble servert av André Schürrle, som også entret banen fra benken i løpet av kampen.

– Mest betydningsfulle tittel siden 1954

Frrankfurter Allgemeine Zeitung følger i Bilds fotspor og hyller matchvinneren: «Frigjøreren Götze», skriver avisen. Også sist gang Tyskland vant VM var det over Argentina. Den gangen var det Andreas Brehme som avgjorde med en straffe etter 85 minutter.

Die Zeit fokuserer på landslagstrener Joachim Löw. Treneren var en populær mann i Tyskland fra før, og han er nok ikke mindre populær nå. «Löw avsluttet sitt arbeid med den mest betydningsfulle tittelen siden 1954», konstaterer de på sine nettsider.

Schweinsteiger takker fansen

Bastian Schweinsteiger kjempet for tysk seier til siste minutt og leverte en heroisk innsats i finalen mot Argentina. Midtbanespilleren var innblandet i flere knalltøffe dueller i løpet av de 120 minuttene kampen varte, og fikk blant annet et kutt under øyet. Schweinsteiger takker fansen for støtten.

– Vi takker hele Tyskland for støtten. Vi kunne føle at dere sto bak oss, sier han.

Som avisene, la også Schweinsteiger merke til effekten innbytterne Götze og Schürrle hadde på kampen.

– Det var en fantastisk opptreden, men jeg har aldri opplevd at noen har kommet inn og prestert på den måten. Det ga oss så mye styrke, og på grunn av det har vi vunnet VM, sier han.

Fornøyde spillere

Twitter er blitt en kanal for spillere å ha tett kontakt med sine fans, og flere tyske spillere har ytret sin glede på den sosiale mediet i timene etter kampen.

Toni Kroos har vanskelig for å forstå hva han har vært med på:

Laster Twitter-innhold

Også Mesut Özil er fornøyd med å være verdensmester:

Laster Twitter-innhold

André Schürrle beskriver det som den beste dagen i hans liv:

Laster Twitter-innhold

Se høydepunkter fra VM-finalen her:

Siste nytt

 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal