Götze hylles i tyske aviser

Tyske medier sparer ikke på superlativene og beskriver Mario Götze som en gud og frigjører. Også lagets spillere har twitret sin glede etter søndagens triumf.

forsøk

Matchvinner Mario Götze kysser pokalen. – Vi er verdensmester, skriver Kicker. Skjermdump: Kicker.de.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
dresdner morgenpost

– Hyggelig at du er hjemme igjen, skriver Dresdner Morgenpost om at VM-troféet igjen skal være i Tyskland.

Foto: Skjermdump Dresdner Morgenpost

Tyskland tok sitt første VM-gull på 24 år søndag kveld. Landets gyldne generasjon måtte gi tapt i semifinalen for fire år siden, men i Brasil fikk de sin revansje.

En hel nasjon feiret i gatene i går kveld, og reaksjonene lar heller ikke vente på seg i landets aviser.

– Götze, din fotballgud, skriver Bild og legger til «Vi er verdensmestere». 22 år gamle Mario Götze avgjorde finalen mot Argentina med en scoring i andre ekstraomgang. Unggutten kom inn som innbytter og ble servert av André Schürrle, som også entret banen fra benken i løpet av kampen.

– Mest betydningsfulle tittel siden 1954

Frrankfurter Allgemeine Zeitung følger i Bilds fotspor og hyller matchvinneren: «Frigjøreren Götze», skriver avisen. Også sist gang Tyskland vant VM var det over Argentina. Den gangen var det Andreas Brehme som avgjorde med en straffe etter 85 minutter.

Die Zeit fokuserer på landslagstrener Joachim Löw. Treneren var en populær mann i Tyskland fra før, og han er nok ikke mindre populær nå. «Löw avsluttet sitt arbeid med den mest betydningsfulle tittelen siden 1954», konstaterer de på sine nettsider.

Schweinsteiger takker fansen

Bastian Schweinsteiger kjempet for tysk seier til siste minutt og leverte en heroisk innsats i finalen mot Argentina. Midtbanespilleren var innblandet i flere knalltøffe dueller i løpet av de 120 minuttene kampen varte, og fikk blant annet et kutt under øyet. Schweinsteiger takker fansen for støtten.

– Vi takker hele Tyskland for støtten. Vi kunne føle at dere sto bak oss, sier han.

Som avisene, la også Schweinsteiger merke til effekten innbytterne Götze og Schürrle hadde på kampen.

– Det var en fantastisk opptreden, men jeg har aldri opplevd at noen har kommet inn og prestert på den måten. Det ga oss så mye styrke, og på grunn av det har vi vunnet VM, sier han.

Fornøyde spillere

Twitter er blitt en kanal for spillere å ha tett kontakt med sine fans, og flere tyske spillere har ytret sin glede på den sosiale mediet i timene etter kampen.

Toni Kroos har vanskelig for å forstå hva han har vært med på:

Laster Twitter-innhold

Også Mesut Özil er fornøyd med å være verdensmester:

Laster Twitter-innhold

André Schürrle beskriver det som den beste dagen i hans liv:

Laster Twitter-innhold

Se høydepunkter fra VM-finalen her:

Komm.: Andreas Stabrun Smith og Erik Solér

Siste nytt

 • Arsenal utnyttet Chelsea-tabbe

  Chelsea styrte banespillet, men misbrukte muligheten til mer eller mindre å sikre seg retten til spill i neste sesongs mesterliga etter 0-1-tapet for Arsenal.

  Chelsea ligger fortsatt plassert på 4.-plass selv om det ble null poeng, og det betyr at de også fortsatt ligger an til en plass Champions League kommende sesong selv om West Ham, Liverpool og Tottenham fortsatt har en teoretisk mulighet til å snappe den viktige 4.-plassen.

  Martin Ødegaard spilte hele kampen for Arsenal. Han fikk en liten mulighet med 20 minutter igjen å spille, men skuddet fra rundt 15 meters hold gikk over fra nordmannen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Shaun Botterill / AP
 • Milan nærmere mesterligaspill

  Jens Petter Hauge ble værende på benken da Milan viste kjempeform og slo Torino 7–0 i Serie A onsdag. De tre siste målene var signert Ante Rebic.

  Med to runder igjen av Serie A ser mulighetene for å sikre mesterligaspill neste sesong gode ut for Milan. De ligger på 3.-plass med like mange poeng som Atalanta, som de møter i siste serierunde, på 2.-plass. 4.-plasserte Napoli er to poeng bak, mens Juventus er tre poeng bak på 5.-plass.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Norge slo Danmark etter forlengning

  Drøyt to minutter inn i forlengingen sørget en pasning av Mats Rosseli Olsen og scoring av Emil Lilleberg for norsk 4-3-seier over Danmark.

  Rosseli og Lilleberg kom to mot én i forlengingen og sørget for at Norge fikk seg ekstra selvtillit inn mot VM i Riga senere denne måneden.

  Norge stilte med et forsterket lag sammenlignet med laget som tapte 0–4 for Danmark for seks dager siden. Lagene møtes til ny dyst torsdag.

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Danmark - Norge
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal