Hopp til innhold

Golfverden lovpriser «Tutta»: – Et av de største comebackene

Konkurrenter og eksperter trekker frem superlativene når de skal beskrive Suzann Pettersens comeback og oppsiktsvekkende karriereslutt i Solheim Cup i helgen.

Suzann Pettersen

DER SATT DEN: Suzann Pettersen avgjorde for Europa i Solheim Cup søndag.

Foto: Andy Buchanan / AFP

Suzann Pettersen overrasket alle søndag da hun sa at hun legger opp som golfspiller. Offentliggjørelsen kom etter at hun storspilte og avgjorde for Europa under Solheim Cup.

– En perfekt avslutning, sa hun selv.

Dagen derpå hylles hun av kommentatorer, konkurrenter og kolleger, som blant annet sammenligner det spektakulære comebacket i Solheim Cup med da Tiger Woods vant US Masters tidligere i år.

– Det er et av de største comebackene i denne idretten, sier amerikanske Michelle Wie til Golf Channel.

– Noe alle drømmer om

Wie er en av de store golfprofilene på kvinnesiden og var i sin tid den yngste til å delta i en LPGA-turnering. Hun mener måten Pettersen har avsluttet karrieren på, er noe alle golfere drømmer om.

«Tutta» slet med ryggproblemer da hun bestemte seg for å ta en pause fra golfen i 2017. Da Suzann Pettersen bestemte seg for å finne frem golfkøllene igjen, hadde hun ikke spilt en golfturnering på nesten to år. I tillegg til dette hadde hun også fått sønnen Herman.

– Å komme tilbake etter å ha spilt i kun fire måneder, uten å være i form i det hele tatt og sette den putten - og så legge opp etter det. Det er den største «mic dropen» jeg noensinne har sett, mener Wie.

– Mange tenker av og til i løpet av karrieren sin på hvordan man skal avslutte karrieren, og alle drømmer om å kunne avslutte på en slik dramatisk måte, forteller hun.

Suzann Pettersen pins a petal of the Vanda Miss Joaquim orchid on the hair of Michelle Wie after a news conference in Singapore

KONKURRENTER OG KOLLEGER: Michelle Wie og Suzann Pettersen har konkurrert mot hverandre i mange år. Her under en mer uhøytidelig anledning.

Foto: Tim Chong / Reuters

– En drøm

Valget av Suzann Pettersen til Europa-laget var omstridt. Den norske veteranen hadde ikke overbevist før Solheim Cup. Kaptein Catriona Matthew har likevel hele tiden forsvart avgjørelsen og etter seieren over USA, karakteriserer hun «Tutta» slik:

– I løpet av de siste 20 årene har hun kanskje vært en av banebryterne i europeisk kvinnegolf.

Det var også en perfekt avslutning for Matthews. Veteranen trekker seg i likhet med Pettersen som golfspiller etter Solheim.

Den amerikanske golferen Paige Mackenzie, som også kommenterer golf for Golf Channel, sier det var kontroversielt å ta ut Pettersen på laget.

– Men hun avsluttet på en måte som passer en spiller av hennes kaliber og svarte på alle spørsmålstegnene med utropstegn. Hun har betydd så mye for profesjonell golf på kvinnesiden.

– Hun var borte fra konkurranser i nesten to år og deltar så på den største arenaen for kvinnegolf der hun i tillegg avgjør. Det er en drøm, forteller Mackenzie.

Tutta hadde alt presset på seg i Solheim Cup på den aller siste putten. Hun gjør alt riktig og sørger for at Europa-laget vinner.

VIDEO: Tutta hadde alt presset på seg i Solheim Cup på den aller siste putten.

– En rockestjerne

Anna Nordqvist, som var på Europa-laget under Solheim Cup, sier Suzann Pettersen har vært et forbilde for hele laget.

– Hun er en rockestjerne, sier den svenske golfspilleren, ifølge Sky Sports.

– Rett og slett den tøffeste motstanderen jeg noen gang har møtt, kommenterer engelske Laura Davies, som også var på det europeiske laget under Solheim Cup.

Den erfarne golfjournalisten Alan Shipnuck, som jobber for GOLF Magazine og nettstedet golf.com, har i tillegg satt karakter på alle helgens Solheim Cup-deltakere. Suzann Pettersen er alene om å få toppkarakteren «A++».

– Å levere seieren for Europa med en birdie er kort og godt legendarisk, skriver Shipnuck i sin begrunnelse.

Pettersen rakk å delta i hele ni Solheim Cup før hun la opp.

Golf - Solheim Cup

SLIPPER JUBELEN LØS: Seieren er sikret og det blir en perfekt avslutning på en lang karriere.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal