Hopp til innhold

Golfverden lovpriser «Tutta»: – Et av de største comebackene

Konkurrenter og eksperter trekker frem superlativene når de skal beskrive Suzann Pettersens comeback og oppsiktsvekkende karriereslutt i Solheim Cup i helgen.

Suzann Pettersen

DER SATT DEN: Suzann Pettersen avgjorde for Europa i Solheim Cup søndag.

Foto: Andy Buchanan / AFP

Suzann Pettersen overrasket alle søndag da hun sa at hun legger opp som golfspiller. Offentliggjørelsen kom etter at hun storspilte og avgjorde for Europa under Solheim Cup.

– En perfekt avslutning, sa hun selv.

Dagen derpå hylles hun av kommentatorer, konkurrenter og kolleger, som blant annet sammenligner det spektakulære comebacket i Solheim Cup med da Tiger Woods vant US Masters tidligere i år.

– Det er et av de største comebackene i denne idretten, sier amerikanske Michelle Wie til Golf Channel.

– Noe alle drømmer om

Wie er en av de store golfprofilene på kvinnesiden og var i sin tid den yngste til å delta i en LPGA-turnering. Hun mener måten Pettersen har avsluttet karrieren på, er noe alle golfere drømmer om.

«Tutta» slet med ryggproblemer da hun bestemte seg for å ta en pause fra golfen i 2017. Da Suzann Pettersen bestemte seg for å finne frem golfkøllene igjen, hadde hun ikke spilt en golfturnering på nesten to år. I tillegg til dette hadde hun også fått sønnen Herman.

– Å komme tilbake etter å ha spilt i kun fire måneder, uten å være i form i det hele tatt og sette den putten - og så legge opp etter det. Det er den største «mic dropen» jeg noensinne har sett, mener Wie.

– Mange tenker av og til i løpet av karrieren sin på hvordan man skal avslutte karrieren, og alle drømmer om å kunne avslutte på en slik dramatisk måte, forteller hun.

Suzann Pettersen pins a petal of the Vanda Miss Joaquim orchid on the hair of Michelle Wie after a news conference in Singapore

KONKURRENTER OG KOLLEGER: Michelle Wie og Suzann Pettersen har konkurrert mot hverandre i mange år. Her under en mer uhøytidelig anledning.

Foto: Tim Chong / Reuters

– En drøm

Valget av Suzann Pettersen til Europa-laget var omstridt. Den norske veteranen hadde ikke overbevist før Solheim Cup. Kaptein Catriona Matthew har likevel hele tiden forsvart avgjørelsen og etter seieren over USA, karakteriserer hun «Tutta» slik:

– I løpet av de siste 20 årene har hun kanskje vært en av banebryterne i europeisk kvinnegolf.

Det var også en perfekt avslutning for Matthews. Veteranen trekker seg i likhet med Pettersen som golfspiller etter Solheim.

Den amerikanske golferen Paige Mackenzie, som også kommenterer golf for Golf Channel, sier det var kontroversielt å ta ut Pettersen på laget.

– Men hun avsluttet på en måte som passer en spiller av hennes kaliber og svarte på alle spørsmålstegnene med utropstegn. Hun har betydd så mye for profesjonell golf på kvinnesiden.

– Hun var borte fra konkurranser i nesten to år og deltar så på den største arenaen for kvinnegolf der hun i tillegg avgjør. Det er en drøm, forteller Mackenzie.

Tutta hadde alt presset på seg i Solheim Cup på den aller siste putten. Hun gjør alt riktig og sørger for at Europa-laget vinner.

VIDEO: Tutta hadde alt presset på seg i Solheim Cup på den aller siste putten.

– En rockestjerne

Anna Nordqvist, som var på Europa-laget under Solheim Cup, sier Suzann Pettersen har vært et forbilde for hele laget.

– Hun er en rockestjerne, sier den svenske golfspilleren, ifølge Sky Sports.

– Rett og slett den tøffeste motstanderen jeg noen gang har møtt, kommenterer engelske Laura Davies, som også var på det europeiske laget under Solheim Cup.

Den erfarne golfjournalisten Alan Shipnuck, som jobber for GOLF Magazine og nettstedet golf.com, har i tillegg satt karakter på alle helgens Solheim Cup-deltakere. Suzann Pettersen er alene om å få toppkarakteren «A++».

– Å levere seieren for Europa med en birdie er kort og godt legendarisk, skriver Shipnuck i sin begrunnelse.

Pettersen rakk å delta i hele ni Solheim Cup før hun la opp.

Golf - Solheim Cup

SLIPPER JUBELEN LØS: Seieren er sikret og det blir en perfekt avslutning på en lang karriere.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

Siste nytt

 • Ny nedtur for Chelsea

  Chelseas stjernegalleri sliter med å score mål. Søndag ble det 0-1-tap for Aston Villa på hjemmebane i Premier League.

  Chelsea har slitt denne sesongen og står med bare én seier på de seks første kampene. London-klubben har scoret fem mål. Bare Luton (3) og Burnley (4) har scoret færre.

  Mot Aston Villa var Chelsea lenge med i kampen om alle poengene, men et rødt kort til Malo Gusto i 2. omgang ga Villa fordelen de trengte. Ollie Watkins ble matchvinner etter 73 minutter.

  Gusto taklet Lucas Digne stygt og ble sendt i garderoben etter en VAR-sjekk. 15 minutter senere kriget Watkins seg inn i 16-meteren og fikk to sjanser før han skjøt i mål via stolpen.

  tzSTDFEPtz4
  Foto: AP
 • Lekkert mål i ny Liverpool-seier

  Darwin Núñez scoret et flott mål da Liverpool tok sin femte strake Premier League-seier med 3-1 over West Ham søndag.

  Nuñez-målet kom etter en times spill på Anfield. Alexis Mac Allister slo et svært delikat innlegg som Nuñez ekspederte videre i mål med en god avslutning. Uruguayaneren måtte time skuddet perfekt på ballen som falt ned foran ham. På tampen fastsatte Diogo Jota resultatet.

  Før det hadde Mohamed Salah sendt vertene i føringen mens Jarrod Bowen utlignet før pause.

  Liverpools eneste poengtap denne sesongen kom i åpningskampen mot Chelsea (1-1). Siden den gang har de rødkledde vunnet alle kampene sine til tross for at de i flere av oppgjørene har kommet under. (NTB)

  2d28DHkq0Mw
  Foto: AP
 • Ohi-scoring holdt ikke for Brøndby – 17-åring vendte til FCK-seier

  Svenske Roony Bardghji (17) ble den store helten for FC København i 3-2-seieren over Brøndby i toppkampen i dansk fotball.

  Ohi Omoijuanfo scoret for Brøndby i derbyet. Nordmannens mål kom etter 69 minutter, og han sendte da vertene opp i 2-1. Han lå an til å bli matchvinner da han ble byttet ut i det 80. minutt, men med seks minutter igjen utlignet Bardghji før han fem minutter senere avgjorde.

  Den svenske 17-åringen ble byttet inn bare fire minutter før den første scoringen. Josip Radosevic scoret også for Brøndby, mens Diogo Gonçalves sto for det første FCK-målet.

  FCK leder serien med fire poeng ned til Brøndby på tredjeplass. Det var dermed en toppkamp i København-forstaden søndag. Silkeborg slo Viborg 2-0 og er på annenplass, tre poeng bak FCK.

  Birger Meling og Mohamed Elyounoussi spilte begge hele kampen for FCK, mens Omoijuanfo og Henrik Heggheim ble byttet ut for Brøndby. Håkon Evjen ble dyttet inn på overtid i jakten på utligning. Sebastian Sebulonsen forble ubenyttet reserve for Brøndby. (NTB)

  Superliga: Brøndby IF - FC København
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste