Hopp til innhold

Golfstjernen McIlroy om Hovland: – Han er en av verdens beste spillere

Den nordirske golfstjernen Rory McIlroy er full av lovord om Viktor Hovland før nordmannen debuterer i helgens Ryder Cup.

43rd Ryder Cup - Previews

GOD KJEMI: Viktor Hovland (midten) gliser bredt mens laget fotograferes. Rory McIlroy sitter nede til høyre med hodet vendt mot nordmannen.

Foto: Patrick Smith / AFP

– Han er en av verdens beste spillere, sier McIlroy på spørsmål fra VG under tirsdagens pressekonferanse.

Nordiren er en av veteranene på det europeiske laget som til helgen skal kjempe om suksess i Ryder Cup. Der møtes de tolv beste europeerne de tolv beste amerikanerne til dyst.

McIlroy deltar for sjette gang. Viktor Hovland debuterer i den prestisjetunge turneringen.

– Til Viktor sier jeg bare at han skal gå ut på golfbanen og være seg selv og spille sitt spill. Det er mer en bra nok til å vinne poeng for det europeiske laget.

43rd Ryder Cup - Previews

EN MAN KAN STOLE PÅ: Nordirske Rory McIlroy har vunnet fire majorturneringer i løpet av karrieren.

Foto: Stacy Revere / AFP

Vil spille med McIlroy

Viktor Hovland mener de har lignende personlighet og at de tenker likt. Han tror det ville fungert godt om han ble satt opp til å spille sammen med McIlroy i løpet av helgen.

– Vi har kun vært her i 24 timer og kjemien er veldig bra. Jeg forsøker å lære så mye jeg kan fra de som har vært er fem, seks og syv ganger, sier Hovland.

Han sier det ikke er avgjort hvem han skal spille med fredag. Da spiller de i par.

– Det hadde vært dritkult å spille med Rory i turneringen. Det er første innspillsdag og se hvordan det fungerer. Det er fortsatt noen dager til det skjer. Det hadde vært kult å spille med ham, men jeg kunne fint spilt sammen med de andre på laget.

Ros fra alle kanter

Han har på kort tid mottatt rosende ord fra lagkaptein Padraig Harrington, nevnte McIlroy og verdensener Jon Rahm.

– Det er hyggelig å få positive ord sin vei. Om man mener alt man sier er jo en annen sak. Det er veldig hyggelige folk på dette laget her, det er ikke vits å si noe annet, smiler nordmannen på NRKs spørsmål.

Slik spilles Ryder Cup

Stjerneturneringen starter fredag og avsluttes søndag. Det spilles åtte matcher med «fourball» og «foursome», samt tolv singlekamper.

Fourball: Ett par fra Europa spiller mot ett par fra USA i matchplay. Spillerparene slår ut på samme hull. Resultatet til spilleren som bruker færrest slag på hvert hull blir stående. Det gis ett poeng til laget som gjør det best på runden. Bruker lagene like mange slag deles det ut 0,5 poeng til hver. Det spilles om totalt åtte poeng i fourball.

Foursome: Parene fra hvert lag slår ut på annethvert hull og hvert par spiller på samme ball. Det laget som bruker færrest slag får ett poeng. Hvis lagene bruker like mange blir det 0,5 poeng til hver. Det spilles om totalt åtte poeng i foursome.

Singlespill: To spillere – en fra Europa og en fra USA – spiller mot hverandre. Den med lavest antall slag vinner hullet. Poeng deles ut etter samme modell som over. Det spilles om totalt tolv poeng.

Totalt spilles det om 28 poeng. USA trenger 14,5 poeng totalt for å vinne trofeet. For Europa holder et med 14 poeng ettersom de er regjerende mester.

 • Turneringen vises på Viaplay og V Sport Golf.

Siste nytt

 • Medier: Rashford i bilulykke etter Burnley-seieren

  Flere engelske medier melder at Manchester Uniteds Marcus Rashford var involvert i en bilkrasj etter seieren mot Burnley lørdag kveld.

  Ifølge Daily Star skal Rashford først ha tatt buss med laget til klubbens treningsfelt, før han krasjet å vei ut av treningsanlegget.

  Rashford skal ha kommet seg uskadet unna ulykken.

  Britain Soccer Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ruud sørget for Europas første poeng i Laver Cup

  Etter en miserabel start for Europa-laget i Laver Cup bidro Casper Ruud med et lyspunkt med seier 7-6, 6–2 over amerikanske Tommy Paul.

  Første sett, som strakte seg over nesten én time, ble jevnt og gikk til tiebreak, som Ruud til slutt vant 8–6. I andre sett fikk nordmannen en noe lettere reise, og vant settet 6–2.

  Ruuds seier ga Europa to poeng, og stillingen i Laver Cup er dermed 2–6.

  Casper Ruud gliser etter Europas første seier i årets Laver cup.
  Foto: DARRYL DYCK / AP
 • Verstappen vant igjen - nærmer seg VM-tittelen

  Max Verstappen tok sin seier nummer 13 av 16 mulige i årets formel 1-sesong da han lekte seg med konkurrentene i Japan søndag.

  Red Bulls Verstappen vant foran McLarens Lando Norris. Sistnevnte hadde rundt 20 sekunder opp til vinneren. Oscar Piastri ble nummer tre og havnet på pallen for første gang i karrieren.

  Den regjerende verdensmesteren fra Nederland startet i beste startspor og ledet løpet fra start til mål.

  Verstappens triumf gjorde også at Red Bull sikret seg kontruktørmesterskapet med seks runder igjen av sesongen.

  Verstappen kan selv allerede bli verdensmester i neste VM-runde. (NTB)

  Max Verstappen på podiet etter seieren i Japan.
  Foto: ISSEI KATO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste