Hopp til innhold

Golfstjernen McIlroy om Hovland: – Han er en av verdens beste spillere

Den nordirske golfstjernen Rory McIlroy er full av lovord om Viktor Hovland før nordmannen debuterer i helgens Ryder Cup.

43rd Ryder Cup - Previews

GOD KJEMI: Viktor Hovland (midten) gliser bredt mens laget fotograferes. Rory McIlroy sitter nede til høyre med hodet vendt mot nordmannen.

Foto: Patrick Smith / AFP

– Han er en av verdens beste spillere, sier McIlroy på spørsmål fra VG under tirsdagens pressekonferanse.

Nordiren er en av veteranene på det europeiske laget som til helgen skal kjempe om suksess i Ryder Cup. Der møtes de tolv beste europeerne de tolv beste amerikanerne til dyst.

McIlroy deltar for sjette gang. Viktor Hovland debuterer i den prestisjetunge turneringen.

– Til Viktor sier jeg bare at han skal gå ut på golfbanen og være seg selv og spille sitt spill. Det er mer en bra nok til å vinne poeng for det europeiske laget.

43rd Ryder Cup - Previews

EN MAN KAN STOLE PÅ: Nordirske Rory McIlroy har vunnet fire majorturneringer i løpet av karrieren.

Foto: Stacy Revere / AFP

Vil spille med McIlroy

Viktor Hovland mener de har lignende personlighet og at de tenker likt. Han tror det ville fungert godt om han ble satt opp til å spille sammen med McIlroy i løpet av helgen.

– Vi har kun vært her i 24 timer og kjemien er veldig bra. Jeg forsøker å lære så mye jeg kan fra de som har vært er fem, seks og syv ganger, sier Hovland.

Han sier det ikke er avgjort hvem han skal spille med fredag. Da spiller de i par.

– Det hadde vært dritkult å spille med Rory i turneringen. Det er første innspillsdag og se hvordan det fungerer. Det er fortsatt noen dager til det skjer. Det hadde vært kult å spille med ham, men jeg kunne fint spilt sammen med de andre på laget.

Ros fra alle kanter

Han har på kort tid mottatt rosende ord fra lagkaptein Padraig Harrington, nevnte McIlroy og verdensener Jon Rahm.

– Det er hyggelig å få positive ord sin vei. Om man mener alt man sier er jo en annen sak. Det er veldig hyggelige folk på dette laget her, det er ikke vits å si noe annet, smiler nordmannen på NRKs spørsmål.

Slik spilles Ryder Cup

Stjerneturneringen starter fredag og avsluttes søndag. Det spilles åtte matcher med «fourball» og «foursome», samt tolv singlekamper.

Fourball: Ett par fra Europa spiller mot ett par fra USA i matchplay. Spillerparene slår ut på samme hull. Resultatet til spilleren som bruker færrest slag på hvert hull blir stående. Det gis ett poeng til laget som gjør det best på runden. Bruker lagene like mange slag deles det ut 0,5 poeng til hver. Det spilles om totalt åtte poeng i fourball.

Foursome: Parene fra hvert lag slår ut på annethvert hull og hvert par spiller på samme ball. Det laget som bruker færrest slag får ett poeng. Hvis lagene bruker like mange blir det 0,5 poeng til hver. Det spilles om totalt åtte poeng i foursome.

Singlespill: To spillere – en fra Europa og en fra USA – spiller mot hverandre. Den med lavest antall slag vinner hullet. Poeng deles ut etter samme modell som over. Det spilles om totalt tolv poeng.

Totalt spilles det om 28 poeng. USA trenger 14,5 poeng totalt for å vinne trofeet. For Europa holder et med 14 poeng ettersom de er regjerende mester.

 • Turneringen vises på Viaplay og V Sport Golf.

Sportsnyheter

Qatarsk TV hånte Tysklands VM-smell: – Ser ikkje ut som dei bryr seg

Ein seanse frå eit qatarsk VM-program viser fleire personar som morar seg på kostnad av Tysklands VM-exit. Det får ekspertar til å riste på hovudet.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Ghana v Uruguay

Stormet mot dommeren etter VM-exiten: – Totalt uakseptabelt

Sør-Koreas bragd over Portugal sendte Uruguay ut av VM. Da trillet tårene – og raseriet tok overhånd.

Siste nytt

 • Carlsen-advokater slår knallhardt tilbake mot Niemann

  I slutten av oktober ble det kjent at amerikanske Hans Niemann krever én milliard kroner av Magnus Carlsen etter jukseskandalen. Nå har Carlsens amerikanske advokater svart på Niemanns søksmål.

  I rettsdokumentene, som har blitt omtalt av The Wall Street Journal, går advokatene knallhardt ut mot Niemann og kaller søksmålet et «PR-stunt».

  – Etter flere år med forsøk på å skape et rykte som sjakkens «badboy», ønsker saksøker Hans Niemann å tjene penger ved å gi andre skylden for konsekvensene av hans egen erkjennende uredelighet, skriver advokatene.

  De skriver videre at retten må avvise alle Niemanns krav mot den norske sjakkstjernen.

  Carlsen og Niemann har i flere måneder stått i sentrum av en betent sjakkonflikt etter at etter at førstnevnte anklaget tenåringen for omfattende juks under partier.

  Niemann har i ettertid innrømmet at han jukset som 12- og 16-åring på Chess.com. Han avviser imidlertid at han brukte ulovlige midler mot Carlsen.

  Carlsen Niemann
  Foto: NTB
 • Slik spilles åttedelsfinalene

  Gruppespillet i Qatar-VM er ferdig, og allerede lørdag starter utslagsrundene. Nå er det vinn eller forsvinn.

  Den aller første åttedelsfinalen spilles lørdag klokken 16.00 mellom Nederland og USA. Den kampen sender TV 2.

  Klokken 20.00 samme dag kan du følge Lionel Messi og Argentina når de møter overraskelseslaget Australia. Den kampen sendes på NRK.

  Her er alle åttedelsfinalene:

  Lørdag 3. desember: Nederland - USA

  Lørdag 3. desember: Argentina - Australia

  Søndag 4. desember: Frankrike - Polen

  Søndag 4. desember: England - Senegal

  Mandag 5. desember: Japan - Kroatia

  Mandag 5. desember: Brasil - Sør-Korea

  Tirsdag 6. desember: Marokko - Spania

  Tirsdag 6. desember: Portugal - Sveits

  Utslagsrunder
  Foto: NRK
 • Sveits videre i VM etter amper målfest

  Serbia var avhengig av å vinne for å ha en mulighet til å gå videre fra gruppespillet, og kampen mot Sveits ble en thriller med høy temperatur.

  Sveits tok ledelsen med Xherdan Shaqiri i kampens 20. minutt, men Serbia slo raskt tilbake. Spisstjernene Aleksandar Mitrovic og Dushan Vlahovic scoret to raske mål og sendte Serbia ledelsen. Like før pause utlignet imidlertid Breel Embolo til 2-2.

  I den andre omgangen var det igjen Sveits som startet best, og allerede etter tre minutter avsluttet Remo Freuler et sveitsisk drømmeangrep. 3-2, og dermed måtte igjen Serbia snu kampen for å holde liv i VM-håpet.

  Det klarte de ikke, og dermed er Serbia ute, og på slutten var det flere tilløp til slåsskamp ute på banen. I den andre kampen i gruppa vant Kamerun 1-0 mot Brasil etter en overtidsscoring av Vincent Aboubakar. men det var ikke nok til å gå videre fra gruppespillet. Sveits møter Portugal i åttedelsfinalen, mens Brasil møter Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste