NRK Meny
Normal

«Tidenes mest undervurderte golfspiller» er død

Den legendariske golfspilleren Billy Casper fikk hjerteinfarkt og døde på lørdag. Han tok 51 PGA-seire og tre major-titler i sin karriere.

Billy Casper

Billy Casper, her under det fantastiske comebacket i US Open i 1966. Casper lå under med syv slag, men vant turneringen.

Foto: Ap

83-åringen døde hjemme i Springview i Utah, melder PGA Tour på sine hjemmesider.

Casper beskrives som en av golfhistoriens beste puttere. De korte slagene er noe av grunnen til at han vant hele 51 PGA-seire i sin karriere, syvende best gjennom tidene.

Undervurdert

Billy Casper

Billy Casper i 2008.

Foto: Carlos Osorio / Ap

Likevel blir han sjelden nevnt blant de aller største. Nå mener flere av kollegene at Casper er golfhistoriens mest undervurderte spiller. Årsaken er at han spilte samtidig som golfens «tre store».

– Da jeg kom inn i golftoppen, var Gary Player, Arnold Pamler og Jack Nicklaus de tre store. Men Billy Casper kan ha vært den beste spilleren av dem alle, sier den gamle stjernespilleren Lee Trevino.

– Hver gang jeg sjekket resultatavla, så jeg etter navnet til Billy. Han var en virkelig god spiller, sier Jack Nicklaus, som vant 18 majorturneringer i sin karriere.

Utrolig comeback

Casper vant US Open i 1959 og 1966, og tok sin tredje major da han vant US Masters i 1970. Spesielt seieren i 1966 blir husket - Casper lå under med hele syv slag, men kom tilbake og vant turneringen.

I 1978 ble han en del av golfsportens «Hall of Fame».

Siste nytt

 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale