«Tidenes mest undervurderte golfspiller» er død

Den legendariske golfspilleren Billy Casper fikk hjerteinfarkt og døde på lørdag. Han tok 51 PGA-seire og tre major-titler i sin karriere.

Billy Casper

Billy Casper, her under det fantastiske comebacket i US Open i 1966. Casper lå under med syv slag, men vant turneringen.

Foto: Ap

83-åringen døde hjemme i Springview i Utah, melder PGA Tour på sine hjemmesider.

Casper beskrives som en av golfhistoriens beste puttere. De korte slagene er noe av grunnen til at han vant hele 51 PGA-seire i sin karriere, syvende best gjennom tidene.

Undervurdert

Billy Casper

Billy Casper i 2008.

Foto: Carlos Osorio / Ap

Likevel blir han sjelden nevnt blant de aller største. Nå mener flere av kollegene at Casper er golfhistoriens mest undervurderte spiller. Årsaken er at han spilte samtidig som golfens «tre store».

– Da jeg kom inn i golftoppen, var Gary Player, Arnold Pamler og Jack Nicklaus de tre store. Men Billy Casper kan ha vært den beste spilleren av dem alle, sier den gamle stjernespilleren Lee Trevino.

– Hver gang jeg sjekket resultatavla, så jeg etter navnet til Billy. Han var en virkelig god spiller, sier Jack Nicklaus, som vant 18 majorturneringer i sin karriere.

Utrolig comeback

Casper vant US Open i 1959 og 1966, og tok sin tredje major da han vant US Masters i 1970. Spesielt seieren i 1966 blir husket - Casper lå under med hele syv slag, men kom tilbake og vant turneringen.

I 1978 ble han en del av golfsportens «Hall of Fame».

Siste nytt

 • Hykkerud til Athen

  Tidlegare landslagsspelar Joakim Hykkerud er fristilt frå kontrakten i Drammen for å spele for AEK Athen ut sluttspelet i europacupen. Han skal i aksjon alt i morgon i første semifinale mot Gorenje.

  Taper dei semifinalen over to oppgjer reiser han heim. Går dei til finalen blir han ut mai.

  – Eg gler meg heilt sjukt til å spele desse kampane, seier han til NRK.

  Hykkerud til Athen
  Foto: Privat
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal