NRK Meny
Normal

«Tidenes mest undervurderte golfspiller» er død

Den legendariske golfspilleren Billy Casper fikk hjerteinfarkt og døde på lørdag. Han tok 51 PGA-seire og tre major-titler i sin karriere.

Billy Casper

Billy Casper, her under det fantastiske comebacket i US Open i 1966. Casper lå under med syv slag, men vant turneringen.

Foto: Ap

83-åringen døde hjemme i Springview i Utah, melder PGA Tour på sine hjemmesider.

Casper beskrives som en av golfhistoriens beste puttere. De korte slagene er noe av grunnen til at han vant hele 51 PGA-seire i sin karriere, syvende best gjennom tidene.

Undervurdert

Billy Casper

Billy Casper i 2008.

Foto: Carlos Osorio / Ap

Likevel blir han sjelden nevnt blant de aller største. Nå mener flere av kollegene at Casper er golfhistoriens mest undervurderte spiller. Årsaken er at han spilte samtidig som golfens «tre store».

– Da jeg kom inn i golftoppen, var Gary Player, Arnold Pamler og Jack Nicklaus de tre store. Men Billy Casper kan ha vært den beste spilleren av dem alle, sier den gamle stjernespilleren Lee Trevino.

– Hver gang jeg sjekket resultatavla, så jeg etter navnet til Billy. Han var en virkelig god spiller, sier Jack Nicklaus, som vant 18 majorturneringer i sin karriere.

Utrolig comeback

Casper vant US Open i 1959 og 1966, og tok sin tredje major da han vant US Masters i 1970. Spesielt seieren i 1966 blir husket - Casper lå under med hele syv slag, men kom tilbake og vant turneringen.

I 1978 ble han en del av golfsportens «Hall of Fame».

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset