Hopp til innhold

Golfstjerne freste etter kaos i mørket: – Drittopplegg

Golfstjernen Rory McIlroy har lite fornøyd med at det oppsto kødannelser og problemer med lyset på andrerunden av det europeiske PGA-mesterskapet i golf.

Det var mot slutten av fredagens spill i engelske Wentworth at det ble trøbbel. Utfordringer med tett tåke gjorde at arrangørene litt tidligere på dagen hadde vært tvunget til å ta en nesten halvannen time lang pause.

Det førte til at det oppsto voldsom kø da spillerne skulle avslutte sine runder på kvelden. Rory McIlroy gikk runden andrerunden sammen med Viktor Hovland og Ludvig Åberg. Da trioen kom til hull nummer 17 ventet allerede tre andre spillere på å få slå ut, ifølge The Scotsman.

– Det var et drittopplegg. Tåken førte åpenbart til utsettelser, men jeg kan ikke huske å ha sett så mange spillere på hull 17 og 18, sa McIlroy etterpå.

På toppen av det hele skapte mørket også vanskeligheter da McIlroy og Hovland skulle avslutte sine runder.

– Jeg tror aldri jeg har fullført en runde i mørket. Det var fint å ha skjermen (resultattavlen), sa engelske Tommy Fleetwood.

(NTB)

European Tour - BMW PGA Championship
Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Sportsnyheter

Svensk landslagssjef legger seg flat etter finale-manøver – får utestengelse og bot

Johannes Høsflot Klæbo var suveren i comebacket i Östersund, men det var en svensk trener på ville veier som ble den store snakkisen.

Siste nytt

 • Mol og Sørum fikk svensk finalebank

  Anders Mol og Christian Sørum klarte ikke å vinne verdenstourfinalen for tredje gang. I lørdagens finale ble svenske David Åhman og Jonatan Hellvig for sterke.

  Mol og Sørum kom tidlig under i det første settet og fikk virkelig slite med de svenske stjernene. Åhmann og Helvig jobbet seg opp en fem poengs ledelse og vant til slutt settet 21-16.

  Etter at lagene hadde fulgt hverandre tett i det andre settet, stakk svenskene av med seieren i både kampen og hele turneringen da de gikk opp i 21-17.

  Nordmennene lyktes verken i EM eller VM i år, og derfor var verdenstourfinalen viktig for dem. Den turneringen har de vunnet to ganger tidligere.

  Totalt deles det ut 10 millioner kroner til de ti lagene som deltar i tourfinalen i Qatar. En god del av denne summen deles ut til vinnerlaget. (NTB)

  Sørum og Mol
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Forvirring rundt stortalent

  20-åringen Cian Uijtdebroeks ble lørdag presentert for Jumbo-Visma, men bare timer senere benektet hans nåværende lag overgangen.

  Jumbo-Visma meldte på sine nettsider at Uijtedebroeks ville slutte seg til laget 1. januar 2024, og at belgieren skulle signere en fireårskontrakt.

  – Vi har fulgt Cian siden han var junior. Han passer perfekt inn i laget vårt. Vi er glade for at han har valgt oss, sa sportsdirektør Merijn Zeeman i Jumbo-Visma.

  Også Uijtdebroeks selv ble sitert i pressemeldingen til Jumbo-Visma, der han blant annet sa at han var «glad for å bli en del av Jumbo-Visma».

  Lørdag kveld melder imidlertid Bora-Hansgrohe i sosiale medier at Uijtedebroeks skal sykle for dem også i 2024.

  – Han er bundet til oss på en kontrakt frem til 31. desember 2024, skriver Bora-Hansgrohe.

  Cian Uijtdebroeks
  Foto: DIRK WAEM / AFP
 • Graham Hansen med scoring og assist i Barcelonas målfest

  Caroline Graham Hansen noterte seg med både mål og målgivende da Barcelona høvlet over Eibar i 5-0-seieren på hjemmebane i spansk fotball.

  Dermed forlenger den katalanske klubben seiersrekken til elleve strake denne sesongen. Det betyr også at de fortsatt har til gode å avgi poeng.

  Graham Hansen scoret kampens første mål etter 57 minutter, før hun bare ett minutt senere serverte Esmee Brugts på 2-0-scoringen.

  Ingrid Syrstad Engen spilte også hele kampen for Barcelona. (NTB)

  Graham Hansen
  Foto: PAU BARRENA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal