NRK Meny
Normal

Unngikk nesten fall med helsprø balansekunst

LILLEHAMMER (NRK.no): Pål Golberg (23) forsøkte å redde seg fra et tidlig fall med en utrolig ski-manøver under søndagens stafett. Sjekk Golbergs utrolige balanse i videoen over!

Pål Golberg ble hektet på stafetten, men viser balansekunster som kunne ha målt seg med en ballettdanser. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

VIDEO: At en løper ender opp med beina i kryss - med ski på beina - er sjelden kost i langrennssporten. Se Golbergs redningsforsøk i denne videoen!

– Jeg var veldig imponert over meg selv en periode, men så datt jeg. Det kunne blitt veldig bra om jeg hadde klart å stå der, men det var bare nesten, smiler Golberg etter stafetten.

Pål Golberg

UHELDIG: Pål Golberg deiset i snøen på første etappe av stafetten.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Pål Golbergs smått sensasjonelle seier på lørdag ga ham muligheten til å gå første etappe på Norges førstelag i herrestafetten søndag.

Og allerede etter få kilometer havnet lørdagens hovedperson i fokus på nytt.

Krysset skiene - kjørte videre!

I en utforsving hektet Golberg i en italiensk løper, og ble kjørende nedover på én ski. Etter flere meter stående på en ski, forsøkte Golberg å redde seg fra å falle, ved - på nesten utrolig vis - å flytte den ene skien bak den andre.

– For en utrolig balanse han viser, roste NRK-kommentator Jann Post da uhellet var ute.

 • Se Golbergs redningsforsøk i videoklippet over!

Det elleville forsøket lyktes nesten. I starten seilte Golberg videre med beina i kors, men til slutt gikk han overende.

– Jeg sto lenge på en ski, og trodde jeg skulle klare meg. Men han fyren hang igjen rundt foten min, og da klarte jeg det ikke, forklarer Golberg.

Vekslet et stykke bak

– Da jeg nesten falt, tenkte jeg at jeg skulle klare å redde det. Men så falt jeg. Jeg prøvde å være rolig, men jeg hadde ikke noen god dag i dag. Jeg gikk bare å trippet, så det var en dårlig opplevelse egentlig, sier Golberg.

Fallet sendte Golberg et stykke ned på lista, og Golberg måtte kjempe hardt for å henge med på Eldar Rønnings kjør, som gikk første etappe på det norske andrelaget.

Golberg bet imidlertid tenna sammen, og fikk nesten gått seg opp i tetgruppa igjen før veksling. Golberg vekslet som nummer ni, 10 sekunder bak Rønning som vekslet først.

Norges førstelag endte til slutt på 3.-plass, bak Russland og Norges andrelag.

– Jeg har ikke sovet så veldig godt i natt, det var mye tanker i hodet etter lørdagen. Vi får ta denne dagen på ulykkeskontoen, sier Golberg.

Siste nytt

 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Woods med nok en topplassering

  Pilene fortsetter å peke oppover for Tiger Woods. Søndag endte han på delt femteplass i en PGA-turnering i Florida. Rory McIlroy tok seieren. Woods endte fem slag bak McIlroy i Arnold Palmer-turneringen.

  SPO-GLF-USP-FARMERS-INSURANCE-OPEN---ROUND-TWO
  Foto: DONALD MIRALLE / AFP
 • Del Potro brøt Federers seiersrekke

  Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren. Del Potro ble den første argentiner til å vinne Indian Wells.

  Indian Wells Tennis Juan Martin del Potro, Roger Federer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag