NRK Meny
Normal

Unngikk nesten fall med helsprø balansekunst

LILLEHAMMER (NRK.no): Pål Golberg (23) forsøkte å redde seg fra et tidlig fall med en utrolig ski-manøver under søndagens stafett. Sjekk Golbergs utrolige balanse i videoen over!

Pål Golberg ble hektet på stafetten, men viser balansekunster som kunne ha målt seg med en ballettdanser. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

VIDEO: At en løper ender opp med beina i kryss - med ski på beina - er sjelden kost i langrennssporten. Se Golbergs redningsforsøk i denne videoen!

– Jeg var veldig imponert over meg selv en periode, men så datt jeg. Det kunne blitt veldig bra om jeg hadde klart å stå der, men det var bare nesten, smiler Golberg etter stafetten.

Pål Golberg

UHELDIG: Pål Golberg deiset i snøen på første etappe av stafetten.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Pål Golbergs smått sensasjonelle seier på lørdag ga ham muligheten til å gå første etappe på Norges førstelag i herrestafetten søndag.

Og allerede etter få kilometer havnet lørdagens hovedperson i fokus på nytt.

Krysset skiene - kjørte videre!

I en utforsving hektet Golberg i en italiensk løper, og ble kjørende nedover på én ski. Etter flere meter stående på en ski, forsøkte Golberg å redde seg fra å falle, ved - på nesten utrolig vis - å flytte den ene skien bak den andre.

– For en utrolig balanse han viser, roste NRK-kommentator Jann Post da uhellet var ute.

 • Se Golbergs redningsforsøk i videoklippet over!

Det elleville forsøket lyktes nesten. I starten seilte Golberg videre med beina i kors, men til slutt gikk han overende.

– Jeg sto lenge på en ski, og trodde jeg skulle klare meg. Men han fyren hang igjen rundt foten min, og da klarte jeg det ikke, forklarer Golberg.

Vekslet et stykke bak

– Da jeg nesten falt, tenkte jeg at jeg skulle klare å redde det. Men så falt jeg. Jeg prøvde å være rolig, men jeg hadde ikke noen god dag i dag. Jeg gikk bare å trippet, så det var en dårlig opplevelse egentlig, sier Golberg.

Fallet sendte Golberg et stykke ned på lista, og Golberg måtte kjempe hardt for å henge med på Eldar Rønnings kjør, som gikk første etappe på det norske andrelaget.

Golberg bet imidlertid tenna sammen, og fikk nesten gått seg opp i tetgruppa igjen før veksling. Golberg vekslet som nummer ni, 10 sekunder bak Rønning som vekslet først.

Norges førstelag endte til slutt på 3.-plass, bak Russland og Norges andrelag.

– Jeg har ikke sovet så veldig godt i natt, det var mye tanker i hodet etter lørdagen. Vi får ta denne dagen på ulykkeskontoen, sier Golberg.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag