Normal

Golberg mister nok et renn

Pål Golberg er friskmeldt, men kommer ikke til å gå helgens verdenscupsprint i Asiago.

Pål Golberg

Pål Golberg er kvitt forkjølelsen, men er ennå ikke klar for å gå skirenn igjen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Sprintlandslagsløperen ble syk etter å ha tatt sin første verdenscupseier i Lillehammer, og måtte stå over helgens renn i Davos.

Nå er det klart at han heller ikke stiller til start i Asiago kommende helg.

– Jeg begynte å trene igjen søndag og har veldig lyst til å konkurrere igjen, men man må være litt smart. Derfor kommer jeg ikke til å konkurrere i Asiago, sier Golberg til NRK.no.

To alternativer

Planen er at han reiser til Davos onsdag, der han skal feire jul sammen med Finn-Hågen Krogh, Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby.

Hva som blir hans neste konkurranse, er ennå ikke bestemt.

– Det ene alternativet er å gå de første etappene i Tour de Ski. Det andre alternativet er å gå skandinavisk cup den første helga i januar. Det eneste som er helt sikkert er at jeg går verdenscupsprinten i Nove Mesto den andre helga i januar, sier Golberg.

Fristes av Tour de Ski

Som han sa til NRK.no i forrige uke, frister Tour de Ski. I utgangspunktet skulle ingen fra sprintlandslaget delta i etappeløpet.

Uttaket til Tour de Ski gjøres fredag denne uken.

– Jeg må diskutere med Arild Monsen (sprinttrener), Trond Nystad (distansetrener) og Vidar Løfshus (landslagssjef). Selvfølgelig frister det mest å gå verdenscup i Tour de Ski, men vi må bli enige om hva som er best for resten av sesongen, sier Pål Golberg.

Siste nytt

 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
 • Viking sleit seg til siger

  Viking er framleis på kurs mot opprykk, men det var berre så vidt det heldt mot Notodden. Tommy Høiland gav Viking leiinga midt i første omgang, men Gaston Salasiwa utlikna.

  Axel Andersson gav Viking sigeren i kampens nest siste speleminutt. Viking er dermed på tredjeplass, berre målskilnaden bak Mjøndalen og tre poeng bak Aalesund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: 1. runde