NRK Meny
Normal

Golberg raser mot Northug-sponsor

– Håper jeg aldri ser dem på et lignende idrettsarrangement igjen, sier Pål Golberg (23) om Red Bull.

Golberg

REAGERER: Pål Golberg (t.h.) likte dårlig at Red Bull var til stede på et barneskirenn torsdag. Petter Northug (midten) deltok ikke på rennet.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Golberg stakk torsdag av med seieren i Hemsedalsrennet, som har klasser for deltakere ned i 8-årsalderen, skriver TV 2.

Cirka 300 deltakere var påmeldt, og blant dem dukket det også opp representanter fra Red Bull.

Det likte rennvinner Golberg svært dårlig.

«I dag var @redbull på Hemsdalsrennet og delte ut energidrikk til små barn. Håper jeg aldri ser de på et lignende idrettsarrangement igjen» skriver Golberg på Twitter.

Han utdyper overfor NRK.no:

– Jeg reagerer på at de kommer til et arrangement hvor brorparten er mellom 8 og 16 år. Ja, de kommer fordi Petter skal gå, men jeg synes det er feil sted å markedsføre seg selv, sier Golberg.

– Kan ikke styre foreldre

Petter Northug meldte forfall til rennet, men sponsoren dukket opp. Leverandøren nekter imidlertid for at de delte ut drikke til barn under 16 år.

– Da våre to jenter kom opp til konkurranseområdet, var det bare barn der, så da reiste de igjen. De kom tilbake da klassen for eldre løpere gikk i mål, sier kommunikasjonssjef Kristian Kjelman til TV 2.

Han sier at Red Bull hadde en liste over deltakere som var over 18 år, og det ble i tillegg gitt til foreldre.

– Hva foreldre gjør, kan vi ikke styre. Som kjent er det ikke forbudt for barn hverken å drikke eller kjøpe vårt produkt, men vi har et prinsipp om ikke å gi til de som er under 18, sier Kjelman.

– Feil målgruppe

Rennleder Ole Nils Aalrust sier til VG at han ga Red Bull tillatelse til å komme så lenge de delte ut drikke til barn over 16 år.

Men han har forståelse for kritikken fra Golberg.

– Det kan sikkert diskuteres om det var riktig å ha dem her, sier Aalrust til avisen.

Golberg mener Red Bull generelt gjør mye bra for langrennssporten gjennom blant annet sponsorbidrag.

Men her var de på feil sted, ifølge 23-åringen.

– Men det er ikke ulovlig for barn å kjøpe?

– Nei, men jeg synes det er feil målgruppe. Jeg tror ikke de har en agenda, men jeg synes det blir feil. Det er min mening, sier Golberg til NRK.no.

Drikken inneholder mye koffein og var forbudt i Norge før 2009. Noen butikkjeder har en egen aldersgrense for kjøp av drikken.

Siste nytt

 • Kowalczyk gir seg

  Polens langrennsstjerne Justyna Kowalczyk er ferdig som verdenscupløper. Det avslørte veteranen overfor polsk presse etter at hun ble polsk mester på 15 kilometer klassisk fredag. Hun vant både verdenscupen sammenlagt og Tour de Ski fire ganger.

  Jystyna Kowalczyk
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Tre raske då Brasil senka Russland

  Miranda, Coutinho (straffe) og Paulinho scora i løpet av 13 minutt i andre omgang då Brasil slo Russland 3-0 i Moskva i kveld.

 • Stake Leangen på andreplass

  Vegard Stake Laengen ble nummer to på fredagens etappe i sykkelrittet Volta a Catalunya. Han måtte se seieren gå til bruddkollega Jarlinson Pantano. Den norske UAE-rytteren var i brudd store deler av dagen. Med rundt 500 meter igjen stakk Pantano og fikk forspranget han trengte på Laengen, som trillet i mål like bak. Verdenstourrittet avsluttes søndag.

  Laengen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM kunstløp: Friløp kvinner