NRK Meny
Normal

Godt nytt hoppår?

De norske hopperne får sjansen til å slå tilbake etter fiaskoen i Oberstdorf. Se nyttårshopprennet direkte fredag.

Bjørn Einar Romøren
Foto: Josefsen / Scanpix

Fire nordmenn kom gjennom kvalifiseringen nyttårsaften, og skal prøve å rette opp fadesen fra onsdag. Det er ikke minst Bjørn Einar Romøren ivrig etter å gjøre - han var beste nordmann i kvalifiseringen torsdag.

Johan Remen Evensens tiendeplass var Norges eneste trøst i åpningsrennet i Hoppuka tirsdag - en plassering som ifølge hoppsjef Clas Brede Bråthen burde vært atskillig bedre, hadde det ikke vært for juryen.

Men Hoppuka går videre, selv om sammenlagt-triumfen allerede er utenfor rekkevidde for de norske. Det tradisjonelle nyttårshopprennet går i Garmisch-Partenkirchen fredag 1. januar.

Video: Slik feiret hopperne nyttårsaften:

Video nsps_upload_2010_1_1_14_1_3_2536.jpg

Video: Nå ser hopperne framover

(artikkelen fortsetter)

Video nsps_upload_2009_12_30_19_41_34_2505.jpg

- Jeg savner nordmennene i toppen, og jeg venter at de vil slå hardt tilbake, sier Oberstdorf-vinner Andreas Kofler til NRK. - Jo bedre Norge er, dess bedre blir hoppsporten, mener Kofler, som også var klart best i kvalifiseringen i Garmisch-Partenkirchen.

Johan Remen Evensen tror også at nordmennene kommer tilbake nokså raskt.

- Vi har et sterkt lag med gode hoppere, og jeg tror at allerede i løpet av de siste rennene i Hoppuka vil vi være tilbake i toppen, sier han.

Nett-TV: Se nyttårshopprennet 1. januar kl 13.40

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal