Hopp til innhold

Godsets nye trener: – Sett utenfra, så er Strømsgodset nå en klovneklubb

DRAMMEN/OSLO (NRK): Verken Strømsgodsets nye trenerduo eller spillerne legger skjul på at det er mye å jobbe med i klubben i kjølvannet av Henrik Pedersen-saken.

Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)

SJEF - IGJEN: Bjørn Petter Ingebretsen er nok en gang tilbake som Godset-sjef. Denne gangen deler han treneransvaret sammen med Håkon Wibe-Lund.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte mandag ettermiddag pressen utenfor Marienlyst stadion.

«BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

– Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra, så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til det fremmøtte pressekorpset.

Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

Eliteserien fotball 2016: Strømsgodset-Viking (1-1).

NY SJEF: Håkon Wibe-Lund får hovedtreneransvaret i Godset sammen med Bjørn Petter Ingebretsen.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

– Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

Ventet utspill

Spillerne i Strømsgodset lovte forrige uke et samlet utspill om situasjonen rundt trener Henrik Pedersen. De lovte først å komme med dette onsdag kveld, men dagen etter fortalte talsmann for spillergruppa, Jonathan Parr, at de ønsket å vente til styret i klubben hadde konkludert i saken.

Det gjorde styret fredag ettermiddag. Da ble det nemlig offentliggjort at Pedersen og klubben hadde blitt enige om å gå hvert til sitt i kjølvannet av rasismeanklagene mot den danske treneren.

Selv om Pedersen var ferdig som Godset-sjef fredag, meldte klubben at den kom til å fortsette å jobbe med varslingene om rasisme som kom fra en ansatt og sju spillere i klubben.

Ville vente

Også Jonathan Par møtte pressen utenfor Marienlyst mandag ettermiddag. Han er tydelig på at det viktigste nå er å se framover.

– Det har vært en vanskelig situasjon for hele klubben, spillerne og de involverte partene. Det er en situasjon vi alle skulle vært foruten. Fokus nå er å komme oss videre, sier han.

Veteranbacken er tydelig på at ikke spillergruppen er splittet nå, til tross for rapporter om det motsatte forrige uke.

– Det er ikke en splittet spillergruppe som står her nå. Det har vært splittelser underveis, men vi har hatt gode prater hele tiden og pratet godt ut og luftet våre frustrasjoner i dag, og står nå samlet bak at vi nå vil se fremover.

Jonathan Parr, Strømsgodset

TALSMANN: Backveteranen Jonathan Parr er talsmann for spillergruppa i Strømsgodset.

Parr forteller at spillergruppa har sagt svært tydelig fra til styret i Strømsgodset om at de var misfornøyde med hvordan saken ble håndtert.

– Så har vi hatt gode samtaler med klubben i etterkant av det. Vi er enige med klubben i at ting ikke har blitt håndtert slik det skulle vært blitt, og det er det flere grunner til, og de kan vi komme tilbake til senere. Det er jo en sak som fortsatt pågår, så vi har som spillergruppe tiltro til at klubben behandler den godt nå og kommer med sin konklusjon når den er klar, sier han.

Avviser anklagene

Det er ikke offentlig kjent hva de konkrete episodene går ut på, eller hvilke personer i drammensklubben som skal være utsatt for bemerkningene fra treneren.

Pedersen, som ble hentet inn som trener i Strømsgodset sommeren 2019, har hele tiden avvist rasismeanklagene som rettes mot ham.

Jostein Flo og Henrik Pedersen, Strømsgodset

SJEF I SNAUT TO ÅR: Sportssjef Jostein Flo og Henrik Pedersen da dansken tok over som Strømsgodset-trener sommeren 2019. Nå er begge ferdige i drammensklubben.

Foto: Godset Media

– Jeg er sterkt uenig og kritisk til både anklagene som er fremført, og til selve prosessen som er gjennomført. Det føles trist og meningsløst å forlate Strømsgodset og «drengene» på denne måten. Men slik denne saken nå har kommet ut av kontroll, og spesielt av hensyn til alle som elsker Strømsgodset, hadde jeg ikke noe annet valg enn å bidra til enighet om denne løsningen som nå ligger på bordet, sier Pedersen i en pressemelding.

Styreleder Strømsjordet beklager at samarbeidet med Pedersen avsluttes på denne måten.

– Vi er oppriktig lei oss for at vi skilles under slike omstendigheter. Vi ønsker Henrik alt godt videre i trenerkarrieren. Vi har dyp respekt for både den fotballfaglige jobben og arbeidet med alle mennesker som han har utført i klubben vår, sier Strømsjordet.

Siste nytt

 • Graham Hansen og Hegerberg topp ti i verden

  Den amerikanske sportskanalen ESPN har lagt ut en kåring over de 50 beste kvinnelige fotballspillerne i verden. Norge er representert to ganger med Caroline Graham Hansen (27) og Ada Hegerberg (26).

  Ada Hegerberg ligger rangert som nummer 10, mens Caroline Graham Hansen så vidt falt utenfor pallen med en 4. plass på rankingen.

  Året før ble Graham Hansen rangert som nummer 9 i samme liste. Hegerberg som ble satt ut av en korsbåndsskade i januar 2020 var i fjor ikke med på listen over de best rangerte spillerne.

  Fra treningen tirsdag under EM fotball kvinner.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Djokovic med Wimbledon-seier nummer 80

  Novak Djokovic ble mandag den første til å vinne 80 kamper i hver av de fire Grand Slam-turneringene med seieren over sørkoreanske Kwon Soo-woo.

  Serberen er i gang med å forsvare tittelen for tredje gang på rad og vant kampen 6-3, 3-6, 6-3, 6-4. Med det kunne han juble for sin 80. triumf på gresset i London. Han er alene til å nå den milepælen.

  – Nå har vi 80 seirer, la oss gå for 100, sa Djokovic etter kampen.

  Han har også 80 triumfer i Roland-Garros, US Open og Australian Open.

  APTOPIX Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Kristoff og Bystrøm klar for Tour de France

  Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm blir begge en del av Intermarchés lag i sykkelrittet Tour de France kommende måned.

  Det opplyser laget på sine nettsider mandag kveld.

  Det har vært ventet at Kristoff skulle være en del av laget, mens det har vært litt mer tvil rundt Bystrøms deltakelse. Årets utgave av det prestisjetunge rittet er Kristoffs niende.

  Fra før er Andreas Leknessund (DSM), Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange-Jayco) og Vegard Stake Laengen (UAE Emirates) tatt ut til rittet.

  Tour de France starter 1. juli med en individuell tempoetappe i København. Deretter skal det sykles ytterligere to etapper i Danmark før sykkeleliten forflytter seg til Frankrike. (NTB)

  Tour of Norway 2022
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste