Godsets nye trener: – Sett utenfra, så er Strømsgodset nå en klovneklubb

DRAMMEN/OSLO (NRK): Verken Strømsgodsets nye trenerduo eller spillerne legger skjul på at det er mye å jobbe med i klubben i kjølvannet av Henrik Pedersen-saken.

Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)

SJEF - IGJEN: Bjørn Petter Ingebretsen er nok en gang tilbake som Godset-sjef. Denne gangen deler han treneransvaret sammen med Håkon Wibe-Lund.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte mandag ettermiddag pressen utenfor Marienlyst stadion.

«BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

– Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra, så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til det fremmøtte pressekorpset.

Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

Eliteserien fotball 2016: Strømsgodset-Viking (1-1).

NY SJEF: Håkon Wibe-Lund får hovedtreneransvaret i Godset sammen med Bjørn Petter Ingebretsen.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

– Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

Ventet utspill

Spillerne i Strømsgodset lovte forrige uke et samlet utspill om situasjonen rundt trener Henrik Pedersen. De lovte først å komme med dette onsdag kveld, men dagen etter fortalte talsmann for spillergruppa, Jonathan Parr, at de ønsket å vente til styret i klubben hadde konkludert i saken.

Det gjorde styret fredag ettermiddag. Da ble det nemlig offentliggjort at Pedersen og klubben hadde blitt enige om å gå hvert til sitt i kjølvannet av rasismeanklagene mot den danske treneren.

Selv om Pedersen var ferdig som Godset-sjef fredag, meldte klubben at den kom til å fortsette å jobbe med varslingene om rasisme som kom fra en ansatt og sju spillere i klubben.

Ville vente

Også Jonathan Par møtte pressen utenfor Marienlyst mandag ettermiddag. Han er tydelig på at det viktigste nå er å se framover.

– Det har vært en vanskelig situasjon for hele klubben, spillerne og de involverte partene. Det er en situasjon vi alle skulle vært foruten. Fokus nå er å komme oss videre, sier han.

Veteranbacken er tydelig på at ikke spillergruppen er splittet nå, til tross for rapporter om det motsatte forrige uke.

– Det er ikke en splittet spillergruppe som står her nå. Det har vært splittelser underveis, men vi har hatt gode prater hele tiden og pratet godt ut og luftet våre frustrasjoner i dag, og står nå samlet bak at vi nå vil se fremover.

Jonathan Parr, Strømsgodset

TALSMANN: Backveteranen Jonathan Parr er talsmann for spillergruppa i Strømsgodset.

Parr forteller at spillergruppa har sagt svært tydelig fra til styret i Strømsgodset om at de var misfornøyde med hvordan saken ble håndtert.

– Så har vi hatt gode samtaler med klubben i etterkant av det. Vi er enige med klubben i at ting ikke har blitt håndtert slik det skulle vært blitt, og det er det flere grunner til, og de kan vi komme tilbake til senere. Det er jo en sak som fortsatt pågår, så vi har som spillergruppe tiltro til at klubben behandler den godt nå og kommer med sin konklusjon når den er klar, sier han.

Avviser anklagene

Det er ikke offentlig kjent hva de konkrete episodene går ut på, eller hvilke personer i drammensklubben som skal være utsatt for bemerkningene fra treneren.

Pedersen, som ble hentet inn som trener i Strømsgodset sommeren 2019, har hele tiden avvist rasismeanklagene som rettes mot ham.

Jostein Flo og Henrik Pedersen, Strømsgodset

SJEF I SNAUT TO ÅR: Sportssjef Jostein Flo og Henrik Pedersen da dansken tok over som Strømsgodset-trener sommeren 2019. Nå er begge ferdige i drammensklubben.

Foto: Godset Media

– Jeg er sterkt uenig og kritisk til både anklagene som er fremført, og til selve prosessen som er gjennomført. Det føles trist og meningsløst å forlate Strømsgodset og «drengene» på denne måten. Men slik denne saken nå har kommet ut av kontroll, og spesielt av hensyn til alle som elsker Strømsgodset, hadde jeg ikke noe annet valg enn å bidra til enighet om denne løsningen som nå ligger på bordet, sier Pedersen i en pressemelding.

Styreleder Strømsjordet beklager at samarbeidet med Pedersen avsluttes på denne måten.

– Vi er oppriktig lei oss for at vi skilles under slike omstendigheter. Vi ønsker Henrik alt godt videre i trenerkarrieren. Vi har dyp respekt for både den fotballfaglige jobben og arbeidet med alle mennesker som han har utført i klubben vår, sier Strømsjordet.

Siste nytt

 • Ruud: – Ekstremt tøff motstander

  Casper Ruud (22) skal prøve å tukte italieneren Matteo Berrettini i semifinalen i Madrid Open i kveld.

  Ruud storspilte da han slo kasakhstaneren Alexander Bublik 7-5, 6–1 i fredagens kvartfinale i Madrid Open. 22-åringen er i form og har vært det en stund.

  I kveldens semifinale venter en gammel kjenning i form av Berrettini. Tre ganger har de møtt hverandre tidligere. Sist gang var i Roma Masters i 2020. Casper Ruud har vunnet to og tapt ett av møtene.

  – Han er en ekstremt tøff motstander. Vi har hatt noen tøffe kamper. Vi har møtt hverandre tre ganger, og alle har vært harde. Spesielt den siste i Roma i kvartfinalen i fjor. Da ble det 7-6 i siste sett. Det ble så jevnt som man kan få det, og jeg kom til min første semifinale. Jeg må være klar for nye og harde server og tenke på å returnere godt, sa Ruud til NTB etter kvartfinaleseieren mot Bublik.

  ATP Masters 1000 - Madrid Open
  Foto: Sergio Perez / Reuters
 • Ny Zuccarello-assist

  Minnesota Wild trengte overtid for å tukte tabelljumbo Anaheim Ducks 4-3 i nattens NHL-kamp.

  Mats Zuccarello noterte seg for én assist i kampen, hans 22. totalt, og fikk totalt 17.21 minutter på isen.

  Minnesota Wild er allerede klare for sluttspillet.

  zucca
  Foto: Andy Clayton-King / AP
 • Foss klar for sin andre Giro-start

  I fjor fikk Tobias Foss debuten i prestisjetunge Giro d'Italia amputert som følge av koronasmitte i laget. Nå er han klar for det som føles som en ny debut.

  Lørdag står Foss på startstreken i Giro d'Italia som eneste nordmann.

  – Det er i del to av løpet det skjer mest med kroppen og hodet, så egentlig ser jeg på dette som min første Grand Tour. Det blir spennende å se hvordan kroppen og hodet responderer etter den siste uka, sier han til NTB.

  Foss
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Sendeplan

Kl. Program Kanal