Hopp til innhold

Godset-topper gir seg etter bråk: – Det har kommet kritikk av meg

Både styreleder og daglig leder i Strømsgodset trekker seg fra klubben etter den siste tidens kontroverser.

Strømsgodsets styreleder Ivar Strømsjorde

FERDIG I KLUBBEN: Ivar Strømsjordet trekker seg med umiddelbar virkning.

Foto: Christian Ziegler Remme / NRK

– Det har vært uro i og rundt klubben, og det har kommet kritikk av meg som styreleder. Derfor fant jeg ut at det er best å tre til side, forklarer Ivar Strømsjordet overfor NRK.

– Er du enig i kritikken som har kommet?

– Det vil jeg ikke gå inn på, svarer den tidligere styrelederen.

Både Strømsjordet, Strømsgodsets styreleder, og Dag Lindseth Andersen, klubbens daglige leder, trekker seg fra sine verv. Førstnevnte går av med umiddelbar virkning, mens Andersen går av 1. juni.

Det opplyser klubben i en pressemelding søndag kveld.

– Nå skal jeg kjøpe sesongkort

Strømsgodset har vært preget av kaos etter at en varslingssak med rasismeanklager mot tidligere trener Henrik Pedersen først endte med at dansken ble fredet, før han noen dager senere tok avskjed med klubben. Da hadde den opprinnelige avgjørelsen blitt kritisert av både spillere og supportere.

 Ivar Strømsjordet

GÅR AV: Strømsjordet etter et ekstraordinært styremøte tidligere i måneden. Nå trekker han seg.

Foto: Fouad Acharki / NRK

NRKs kommentator oppsummerte det hele som «leksikon i dårlig ledelse».

– Har det vært vanskelig å komme frem til avgjørelsen om å trekke seg?

– Ja, det er et valg som måtte modnes over litt tid. Jeg er glad i Strømsgodset, og jeg vil klubben bare godt. Nå skal jeg kjøpe sesongkort og møte opp på kamper fremover, sier Strømsjordet avslutningsvis til NRK.

– Klubben står i en vanskelig og utfordrende situasjon

Elisabeth Lohk, nestleder i styret, vil fungere som midlertidig styreleder inntil ekstraordinært årsmøte er avholdt.

– Styret ønsker å være tydelig på at vi erkjenner at klubben står i en vanskelig og utfordrende situasjon etter de siste ukers hendelser, men at vi nå ser fremover, heter det i dagens pressemelding.

Dag Lindseth Andersen, daglig leder i Strømsgodset

GÅR AV: Dag Lindseth Andersen trer av 1. juni.

Foto: Magne Jordan Nilsen / Strømsgodset IF

Daglig leder Dag Lindseth Andersen går også av, men han avviser at avgjørelsen er et direkte resultat av all uroen rundt klubben.

– Den krevende perioden vi som klubb har vært igjennom den siste tiden, har følgelig ikke vært avgjørende for min beslutning, selv om den nok har fremskyndet den, skriver han i en uttalelse.

Siste nytt

 • Tiller nær seier i Belgia

  Uno-X gjorde en sterk prestasjon i det belgiske endagsrittet Circuit-Franco Belge torsdag.

  Rasmus Fossum Tiller kjempet om seieren, men klarte ikke å angripe Arnaud De Lie de siste meterne før mål.

  Corbin Strong ble nummer tre, mens Tillers lagkamerat Tobias Halland Johannessen tok fjerdeplassen.

  Rittet er et Pro-ritt, nivået under WorldTour.

  Uno-X kjemper i øyeblikket om tredjeplassen blant ProTeamene. Det vil gi automatisk invitasjon til alle endagsrittene på WorldTouren neste sesong.

  Tour de France
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Hovland starter med stjerneskuddet Åberg i Ryder Cup

  Golfstjernen Viktor Hovland skal gå i par med det svenske stjerneskuddet Ludvig Åberg mot amerikanske Max Homa/Brian Harman i foursome i Ryder Cup.

  De slår ut 07.50 på Marco Simone-banen utenfor Roma som oppgjør nummer to av fire. Det hele starter med Jon Rahm/Tyrrell Hatton mot Scottie Scheffler/Sam Burns.

  Etter at foursome er unnagjort (der spillerne slår annenhver gang på samme ball) blir det fire kamper med fourball. Da har hver spiller sin egen ball.

  Også lørdag er det fire kamper foursome og fire kamper fourball før det hele avsluttes med tolv singlekamper søndag. Laget som først oppnår 14,5 poeng vinner.

  USA er tittelforsvarere etter utklassingsseieren i USA for to år siden. Amerikanerne har derimot ikke klart å vinne på europeisk mark siden 1993.

  (©NTB)

  European Tour - BMW PGA Championship
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Kristoff frakjørt i Kroatia – beholder 3.-plassen sammenlagt

  Etter to tredjeplasser på rad ble Alexander Kristoff frakjørt før spurten på 3. etappe i sykkelrittet Cro Race. Likevel beholder han 3.-plassen sammenlagt.

  Kristoff kom i mål på 47.-plass og var 1.17 minutt bak vinneren. Dermed raste han på listene, men en stund senere bestemte juryen at han skulle tilkjennes samme tid som vinneren.

  Nicolo Parisini i Italia var best i spurten etter den 133,5 kilometer lange etappen fra Otocac til Opatija. Han seiret foran den danske DSM-rytteren Tobias Lund Andresen, som overtar ledertrøya.

  Italieneren Elia Viviani måtte slippe tidlig og mistet ledertrøya han sikret seg med seier på 1. etappe og forsvarte med 2.-plass onsdag.

  Rittet avsluttes søndag. Uno-X-laget kjører for å forsvare tredjeplassen blant lagene på ProTeam-nivå (nivå to). Det vil sikre deltakelse i alle fem monumenter og de øvrige endagsrittene på verdenstourkalenderen neste år.

  Torstein Træen var beste Uno-X-rytter torsdag med 23.-plass, fire sekunder bak tetgruppa på ni mann. I sammendraget er Jonas Gregaard nå lagets bestemann med 10.-plass.

  Kristoff kom i mål til 44.-plas spå etappen, 1.17 minutt etter vinneren.

  (©NTB)

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste