Hopp til innhold

Dommeren stoppet Godset-kampen på stillingen 15-0

Strømsgodset manglet spillere og ville avlyse kampen mot storlaget Lokomotiv Moskva. Russerne ville gjennomføre kampen - og vant 15-0.

Ronny Deila

Strømsgodset-trener Ronny Deila har selv en lang karriere som toppspiller. Selv om han har lagt opp for lengst, måtte han søndag tre til som spiller i kampen mot Lokomotiv Moskva.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det var en kamp vi ikke ville spille, men som vi måtte spille. Vi hadde seks av våre egne spillere, og så måtte vi låne noen lokale spanske spillere, sier trener Ronny Deila til NRK.

Strømsgodset er for tiden på treningsleir på Marbella i Spania, og søndag var det kamp mot russiske Lokomotiv Moskva.

Ifølge Drammens Tidende ble det spilt 83 minutter før dommeren blåste av kampen på stillingen 15-0.

Sliter med sykdom

David Nielsen

David Nielsen har en lang karriere bak seg som toppspiller, men la opp for tre år siden. Her fra en kamp for Brann i 2009.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vi har hatt mye sykdom og skader i troppen. Vi spilte en morsom kamp mot CSKA Moskva i går, og har hatt noe influensa i troppen. Da kunne vi ikke spille i dag igjen, sier Deila.

Klubben forsøkte å flytte kampen til tirsdag, men det gikk ikke russerne med på, iføgle Deila.

– Du får spørre dem hvor mye de fikk ut kampen, sier en oppgitt Deila.

Han forteller at treningene og oppholdet i Spania er bra. De norske seriemesterne har planer om å spille en «skikkelig» kamp mot Spartak Moskva om få dager.

Laster Twitter-innhold

Reiste med 27 spillere

På spørsmål om hvorfor de gikk med på en avtale om å spille kamp to dager på rad, svarer Deila slik.

– Vi har med oss 27 spillere, men det ble tøft i går siden motstanderen er ekstremt god. Vi måtte beskytte spillernee litt, og da ville vi avlyse, sier Deila.

Han forteller at heller ikke de innleide spanjolene holdt noe toppnivå, mens det russiske mesterlaget ga bånn gass bare en drøy uke før sin egen seriestart. Når det i tillegg bare var Strømsgodsets yngste spillere - samt ham selv på 38 og assistent David Nielsen på 37 som spilte, så ble det tøft.

Om innsatsen til ham selv og David Nielsen i «comebacket», sier Deila det slik:

– Det var svært varierende hvordan det gikk med oss. Det er mye fotball i hodet, men ikke så mye i beina lenger.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal