NRK Meny
Normal

Godset-legende: – Riktig å sparke Nielsen

Odd Johnsen er ikke overrasket over at David Nielsen nå er ferdig i Strømsgodset.

Her forklarer han og Jostein Flo bakgrunnen for beslutninga. Reporter: Ida Nysæter Rasch. Foto: Tordis Gauteplass . Redigering: Monica Ruiz Biern

Intervju med David Nielsen og sportssjef Jostein Flo.

Odd Johnsen og Per Terje Markussen

Strømsgodset-legende Odd Johnsen (t.v.)mener det var riktig å kvitte seg med David Nielsen.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

– Det er bra at klubben viser handlekraft. Det har vært for mye vingling fra David Nielsens side, sier Strømsgodset-legende Odd Johnsen til NTB.

Vi en pressemelding annonserte seriemesteren fra 2013 i dag at de er enig med hovedtrener David Nielsen om å avbryte kontrakten.

– Det kan virke som han ikke har funnet ut helt hva han skulle gjøre med laget. Det har vært altfor mye rotering, fortsetter Odd Johnsen.

Klaveness: – Godset ikke i krise

Lise Klaveness

NRKs fotballekspert, Lise Klaveness, mener David Nielsen burde fått flere sjanser i Strømsgodset.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Det er imidlertid ikke alle som er enige med Strømsgodset og Odd Johnsen i klubbens beslutning.

– Valget (om å kvitte seg med en trener) bør være forbeholdt krisesituasjoner. Der er ikke Strømsgodset nå, sier fotballekspert Lise Klaveness til NRK.

– Jeg er tilhenger av kontinuitet. Klubbene er ikke tålmodige nok, og jeg synes trenere burde få flere sjanser, fortsetter hun.

Klaveness mener dessuten at Strømsgodset tidvis har levert gode prestasjoner under David Nielsens ledelse også.

– De var meget svake mot Vålerenga i serieåpningen og mot Haugesund sist. Men i flere kamper har de spilt veldig bra, med et godt kombinasjonsspill.

Fredheim: – Ulmet i garderoben

Kenneth Fredheim

Kommentator Kenneth Fredheim i C More tror spillegruppa har bidratt med at Nielsen forsvinner så raskt fra Strømsgodset.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

C Mores fotballkommentator Kenneth Fredheim mener den tidlige trenersparkingen skyldes spillerne.

– Jeg er overrasket over at Nielsen forsvinner så fort, men det tyder på at det har ulmet mer i spillergruppen, enn hva som er kommet ut, sier han til NTB og legger til.

– Det har vært en voldsom rotasjon, gjerne med spillere ute av posisjon. Den spissroteringen har til dels vært uforståelig. Det å score mål har omtrent vært ensbetydende med å bli satt på benken, sier Fredheim oppgitt.

– Vanskelig å hoppe etter Wirkola

Men Lise Klaveness mener Strømsgodset-supporterne har hatt for høye forventninger til Nielsen etter at han overtok for Ronny Deila i fjor sommer.

– Personlig hadde jeg stor tro på han, selv om det er vanskelig å «hoppe etter Wirkola». Deila var en veldig bra og populær mann. Det er vanskelig å ta over et slikt ror.

– De har et ungt lag, og klubben har mistet flere gode spillere - som Stefan Johansen og Martin Ødegaard - da er det vanskelig å spille stabilt bra hele veien, legger Klaveness til.

– Det er aldri umulig å erstatte noen, heller ikke Ronny, selv om han var en fantastisk fin ledertype, svarer Odd Johnsen.

Siste nytt

 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal