NRK Meny
Normal

Godset-legende: – Riktig å sparke Nielsen

Odd Johnsen er ikke overrasket over at David Nielsen nå er ferdig i Strømsgodset.

Her forklarer han og Jostein Flo bakgrunnen for beslutninga. Reporter: Ida Nysæter Rasch. Foto: Tordis Gauteplass . Redigering: Monica Ruiz Biern

Intervju med David Nielsen og sportssjef Jostein Flo.

Odd Johnsen og Per Terje Markussen

Strømsgodset-legende Odd Johnsen (t.v.)mener det var riktig å kvitte seg med David Nielsen.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

– Det er bra at klubben viser handlekraft. Det har vært for mye vingling fra David Nielsens side, sier Strømsgodset-legende Odd Johnsen til NTB.

Vi en pressemelding annonserte seriemesteren fra 2013 i dag at de er enig med hovedtrener David Nielsen om å avbryte kontrakten.

– Det kan virke som han ikke har funnet ut helt hva han skulle gjøre med laget. Det har vært altfor mye rotering, fortsetter Odd Johnsen.

Klaveness: – Godset ikke i krise

Lise Klaveness

NRKs fotballekspert, Lise Klaveness, mener David Nielsen burde fått flere sjanser i Strømsgodset.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Det er imidlertid ikke alle som er enige med Strømsgodset og Odd Johnsen i klubbens beslutning.

– Valget (om å kvitte seg med en trener) bør være forbeholdt krisesituasjoner. Der er ikke Strømsgodset nå, sier fotballekspert Lise Klaveness til NRK.

– Jeg er tilhenger av kontinuitet. Klubbene er ikke tålmodige nok, og jeg synes trenere burde få flere sjanser, fortsetter hun.

Klaveness mener dessuten at Strømsgodset tidvis har levert gode prestasjoner under David Nielsens ledelse også.

– De var meget svake mot Vålerenga i serieåpningen og mot Haugesund sist. Men i flere kamper har de spilt veldig bra, med et godt kombinasjonsspill.

Fredheim: – Ulmet i garderoben

Kenneth Fredheim

Kommentator Kenneth Fredheim i C More tror spillegruppa har bidratt med at Nielsen forsvinner så raskt fra Strømsgodset.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

C Mores fotballkommentator Kenneth Fredheim mener den tidlige trenersparkingen skyldes spillerne.

– Jeg er overrasket over at Nielsen forsvinner så fort, men det tyder på at det har ulmet mer i spillergruppen, enn hva som er kommet ut, sier han til NTB og legger til.

– Det har vært en voldsom rotasjon, gjerne med spillere ute av posisjon. Den spissroteringen har til dels vært uforståelig. Det å score mål har omtrent vært ensbetydende med å bli satt på benken, sier Fredheim oppgitt.

– Vanskelig å hoppe etter Wirkola

Men Lise Klaveness mener Strømsgodset-supporterne har hatt for høye forventninger til Nielsen etter at han overtok for Ronny Deila i fjor sommer.

– Personlig hadde jeg stor tro på han, selv om det er vanskelig å «hoppe etter Wirkola». Deila var en veldig bra og populær mann. Det er vanskelig å ta over et slikt ror.

– De har et ungt lag, og klubben har mistet flere gode spillere - som Stefan Johansen og Martin Ødegaard - da er det vanskelig å spille stabilt bra hele veien, legger Klaveness til.

– Det er aldri umulig å erstatte noen, heller ikke Ronny, selv om han var en fantastisk fin ledertype, svarer Odd Johnsen.

Siste nytt

 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale