Godset-legende: – Riktig å sparke Nielsen

Odd Johnsen er ikke overrasket over at David Nielsen nå er ferdig i Strømsgodset.

Her forklarer han og Jostein Flo bakgrunnen for beslutninga. Reporter: Ida Nysæter Rasch. Foto: Tordis Gauteplass . Redigering: Monica Ruiz Biern

Intervju med David Nielsen og sportssjef Jostein Flo.

Odd Johnsen og Per Terje Markussen

Strømsgodset-legende Odd Johnsen (t.v.)mener det var riktig å kvitte seg med David Nielsen.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

– Det er bra at klubben viser handlekraft. Det har vært for mye vingling fra David Nielsens side, sier Strømsgodset-legende Odd Johnsen til NTB.

Vi en pressemelding annonserte seriemesteren fra 2013 i dag at de er enig med hovedtrener David Nielsen om å avbryte kontrakten.

– Det kan virke som han ikke har funnet ut helt hva han skulle gjøre med laget. Det har vært altfor mye rotering, fortsetter Odd Johnsen.

Klaveness: – Godset ikke i krise

Lise Klaveness

NRKs fotballekspert, Lise Klaveness, mener David Nielsen burde fått flere sjanser i Strømsgodset.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Det er imidlertid ikke alle som er enige med Strømsgodset og Odd Johnsen i klubbens beslutning.

– Valget (om å kvitte seg med en trener) bør være forbeholdt krisesituasjoner. Der er ikke Strømsgodset nå, sier fotballekspert Lise Klaveness til NRK.

– Jeg er tilhenger av kontinuitet. Klubbene er ikke tålmodige nok, og jeg synes trenere burde få flere sjanser, fortsetter hun.

Klaveness mener dessuten at Strømsgodset tidvis har levert gode prestasjoner under David Nielsens ledelse også.

– De var meget svake mot Vålerenga i serieåpningen og mot Haugesund sist. Men i flere kamper har de spilt veldig bra, med et godt kombinasjonsspill.

Fredheim: – Ulmet i garderoben

Kenneth Fredheim

Kommentator Kenneth Fredheim i C More tror spillegruppa har bidratt med at Nielsen forsvinner så raskt fra Strømsgodset.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

C Mores fotballkommentator Kenneth Fredheim mener den tidlige trenersparkingen skyldes spillerne.

– Jeg er overrasket over at Nielsen forsvinner så fort, men det tyder på at det har ulmet mer i spillergruppen, enn hva som er kommet ut, sier han til NTB og legger til.

– Det har vært en voldsom rotasjon, gjerne med spillere ute av posisjon. Den spissroteringen har til dels vært uforståelig. Det å score mål har omtrent vært ensbetydende med å bli satt på benken, sier Fredheim oppgitt.

– Vanskelig å hoppe etter Wirkola

Men Lise Klaveness mener Strømsgodset-supporterne har hatt for høye forventninger til Nielsen etter at han overtok for Ronny Deila i fjor sommer.

– Personlig hadde jeg stor tro på han, selv om det er vanskelig å «hoppe etter Wirkola». Deila var en veldig bra og populær mann. Det er vanskelig å ta over et slikt ror.

– De har et ungt lag, og klubben har mistet flere gode spillere - som Stefan Johansen og Martin Ødegaard - da er det vanskelig å spille stabilt bra hele veien, legger Klaveness til.

– Det er aldri umulig å erstatte noen, heller ikke Ronny, selv om han var en fantastisk fin ledertype, svarer Odd Johnsen.

Siste nytt

 • City med kontrollert seier

  Borussia Mönchengladbach fikk det veldig tøft i første kamp mot Manchester City i mesterligaens åttendedelsfinale.

  Kampen ble spilt i Ungarn, men var regnet som hjemmekamp for tyskerne. De klarte ikke skape noe press eller noen sjanser på «bortelaget», og Pep Guardiolas mannskap fikk tidlig kampens første mål da Cancelo dro seg inn og slo et presist innlegg på hodet til Bernardo Silva, som stanget inn 1-0.

  Etter pause fortsatte City presset, og nok en gang fikk Cancelo stå upresset og prikke et innlegg til Bernardo Silva. Denne gangen la portugiseren igjen ballen til Jesus, som pirket den over linja. 2-0 holdt kampen ut, tross en god sjanse til Mönchengladbach på overtid alene med keeper.

  I den andre kampen slet Real Madrid seg til en knepen seier borte mot Atalanta. Italienerne fikk tidlig et rødt kort på Remo Freuler da han taklet Ferland Mendy på vei igjennom forsvaret til Atalanta, og måtte forsvare seg mot et tafatt Real Madrid.

  Spanjolene slet med å skape sjanser, men like før slutt prikket Mendy ballen inn i lengste hjørnet fra rundt 20 meter.

  Dermed vant Zidanes menn 1-0 i første kamp mot Atalanta.

  Silva og Jesus
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • VM-lab blandet prøvesvar: – Sykt

  Andrew Musgrave er bekymret etter at menneskelige feil gjorde at han fikk uriktig prøvesvar på en blodprøve.

  – Det er helt sykt, forteller briten til NRK.

  Tirsdag fikk både Musgrave og lagkamerat James Clugnet beskjed fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) om at det var funnet antistoffer for korona i blodprøvene deres.

  Britene fikk det ikke til å stemme, ettersom de også tok en antistofftest under Tour de Ski, og de har blitt testen jevnlig for korona siden.

  – Jeg forsto at det ikke var mulig, så James sendte en e-post til FIS. Da fant de ut at de hadde blandet prøvene våre med noen andres. Det er meget spesielt, utbryter Musgrave.

  – De bør ha stålkontroll på laboratoriene når det kommer til dopingtester, utdyper han.

  FIS' etiske sjef Sarah Fussek legger seg flat når NRK ringer, og hun forsikrer om at hun har beklaget til langrennsløperne, men at det ikke er noen grunn til bekymring.

  – Analysene av dopingprøver skjer automatisk, men disse antistofftestene må legges inn manuelt. Derfor er det tastefeil som har gjort at resultatene ble blandet, forklarer hun.

  Andrew Musgrave fra Storbritannia under langrennet i skiløypene på Beitostølen Skiarena søndag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Woods blir ikke siktet etter ulykke

  Golfstjernen Tiger Woods blir ikke siktet for uaktsom kjøring etter bilulykken der han pådro seg alvorlige skader tirsdag.

  Politiet har etterforsket hendelsen, som skjedde på et område som regnes som ulykkesutsatt. Woods var alene i bilen, som rullet rundt da han kjørte av veien.

  Fra før er det kjent at Woods ikke var påvirket da han krasjet, og dagen etter ulykken varsler politiet at det ikke vil bli opprettet sak mot ham for uaktsom kjøring.

  – Dette var en ulykke, sier politisjefen i Los Angeles, Alex Villanueva, ifølge NTB.

Sendeplan

Kl. Program Kanal