Normal

– Andre bør også se seg selv i speilet

DRAMMEN/OSLO (NRK): Espen Bugge Pettersen beklager at han viste fingeren til Godsetunionen, men tar samtidig et oppgjør med deler av tribunekulturen på Marienlyst.

Espen Bugge Pettersen

SINT: Espen Bugge Pettersen viste fingeren til Godset-fansen underveis i kampen mot Molde. Foto: SKJERMDUMP MED TILLATELSE FRA MAX

Foto: Max

– Det er et fåtall det gjelder. Men jeg føler det er altfor mye negativitet her på Marienlyst blant hjemmesupporterne. De aller fleste støtter oss, men så har vi noen som trekker i motsatt ende. Det er uvant å oppleve det blant egne fans, sier Pettersen til NRK.

Veterankeeperen reagerte på slengbemerkninger fra egne supportere etter å ha spilt ballen ut over sidelinjen under mandagens kamp mot Molde.

«Fingeren» ble den store snakkisen etter kampen, og mange mente keeperen burde beklaget oppførselen.

Etter kampen forklarte keeperen hvorfor han reagerte. Mandag la han seg flat.

– Jeg beklager at jeg overreagerte i går. Jeg skulle ikke ha gjort det, sa Pettersen først til klubbens nettside.

Laster Twitter-innhold

– Det må vi få bort

Pettersens finger skapte debatt i sosiale medier. Gikk keeperen langt over streken, eller bør også spillere få lov til å reagere?

Keeperen understreker overfor NRK at reaksjonen var et utløp for frustrasjon som har bygget seg opp over lang tid.

– Du mener supporterne bør gå i seg selv?

– Ja, som sagt gjelder det ikke alle. Nå gjør jeg det, men det er andre som bør se seg litt i speilet, tenke på hvorfor de er på kamp og hva de vil. Kan vi ha det sånn her? Det er et spørsmål de fleste bør stille seg, sier Pettersen.

Keeperen mener den sportslige situasjonen ikke er en god nok forklaring for unntakene.

– Det er noe som har skjedd i mer eller mindre halvannet år. Man kan ikke bare skylde på tabell og posisjon nå, sier Pettersen.

Supporterleder Thor Arne Hansen mener konflikten burde vært håndtert annerledes.

– Hvis han føler at han ble psyket ned i lengre tid, skjønner jeg litt av reaksjonen hans. Men det burde vært gjort på en annen måte. Det kunne blitt tatt internt, og så kunne vi sett på saken etter å ha pratet med klubben, sier Hansen til NRK.

Han understreker at supportere ikke skal «slenge dritt» mot eget lag.

– Det må vi få bort. Men det er 1700 medlemmer i Godsetunionen, og det er klin umulig å finne ut hvem som står og roper hva. Vi må komme med en oppfordring til egne supportere om at det ikke er akseptabelt, sier Hansen.

Risikerer straff

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund (NFF) skal nå vurderer om det skal opprettes sak mot Pettersen.

Hvis påtalenemnda innstiller på straff, vil det være opp til doms- og sanksjonsutvalget å konkludere.

I 2012 fikk daværende Rosenborg-spiller Steffen Iversen 7500 kroner i bot for å ha vist fingeren til Klanen.

Siste nytt

 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
 • Viking sleit seg til siger

  Viking er framleis på kurs mot opprykk, men det var berre så vidt det heldt mot Notodden. Tommy Høiland gav Viking leiinga midt i første omgang, men Gaston Salasiwa utlikna.

  Axel Andersson gav Viking sigeren i kampens nest siste speleminutt. Viking er dermed på tredjeplass, berre målskilnaden bak Mjøndalen og tre poeng bak Aalesund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal