NRK Meny
Normal

– Andre bør også se seg selv i speilet

DRAMMEN/OSLO (NRK): Espen Bugge Pettersen beklager at han viste fingeren til Godsetunionen, men tar samtidig et oppgjør med deler av tribunekulturen på Marienlyst.

Espen Bugge Pettersen

SINT: Espen Bugge Pettersen viste fingeren til Godset-fansen underveis i kampen mot Molde. Foto: SKJERMDUMP MED TILLATELSE FRA MAX

Foto: Max

– Det er et fåtall det gjelder. Men jeg føler det er altfor mye negativitet her på Marienlyst blant hjemmesupporterne. De aller fleste støtter oss, men så har vi noen som trekker i motsatt ende. Det er uvant å oppleve det blant egne fans, sier Pettersen til NRK.

Veterankeeperen reagerte på slengbemerkninger fra egne supportere etter å ha spilt ballen ut over sidelinjen under mandagens kamp mot Molde.

«Fingeren» ble den store snakkisen etter kampen, og mange mente keeperen burde beklaget oppførselen.

Etter kampen forklarte keeperen hvorfor han reagerte. Mandag la han seg flat.

– Jeg beklager at jeg overreagerte i går. Jeg skulle ikke ha gjort det, sa Pettersen først til klubbens nettside.

Laster Twitter-innhold

– Det må vi få bort

Pettersens finger skapte debatt i sosiale medier. Gikk keeperen langt over streken, eller bør også spillere få lov til å reagere?

Keeperen understreker overfor NRK at reaksjonen var et utløp for frustrasjon som har bygget seg opp over lang tid.

– Du mener supporterne bør gå i seg selv?

– Ja, som sagt gjelder det ikke alle. Nå gjør jeg det, men det er andre som bør se seg litt i speilet, tenke på hvorfor de er på kamp og hva de vil. Kan vi ha det sånn her? Det er et spørsmål de fleste bør stille seg, sier Pettersen.

Keeperen mener den sportslige situasjonen ikke er en god nok forklaring for unntakene.

– Det er noe som har skjedd i mer eller mindre halvannet år. Man kan ikke bare skylde på tabell og posisjon nå, sier Pettersen.

Supporterleder Thor Arne Hansen mener konflikten burde vært håndtert annerledes.

– Hvis han føler at han ble psyket ned i lengre tid, skjønner jeg litt av reaksjonen hans. Men det burde vært gjort på en annen måte. Det kunne blitt tatt internt, og så kunne vi sett på saken etter å ha pratet med klubben, sier Hansen til NRK.

Han understreker at supportere ikke skal «slenge dritt» mot eget lag.

– Det må vi få bort. Men det er 1700 medlemmer i Godsetunionen, og det er klin umulig å finne ut hvem som står og roper hva. Vi må komme med en oppfordring til egne supportere om at det ikke er akseptabelt, sier Hansen.

Risikerer straff

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund (NFF) skal nå vurderer om det skal opprettes sak mot Pettersen.

Hvis påtalenemnda innstiller på straff, vil det være opp til doms- og sanksjonsutvalget å konkludere.

I 2012 fikk daværende Rosenborg-spiller Steffen Iversen 7500 kroner i bot for å ha vist fingeren til Klanen.

Siste nytt

 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix
 • Semifinale for sandvolleyballgutta

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale i EM etter 2-1 seieren mot den nederlandske duoen Varenhorst/Bouter. Det var deres femte strake seier i mesterskapet. Semifinalen spilles søndag, etterfulgt av en eventuell finale samme dag.

  Foto: Peter Schneider / AP
 • Klare for EM-kvartfinale

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-kvartfinale etter at de slo belgiske Dries Koekelkoren/Tom Van Walle med settsifrene 21-18, 19-21, 15–11 – 2–1 sammenlagt i åttedelsfinalen. Kvartfinalen spilles klokken 16.00.

  Switzerland Beach Volleyball
  Foto: Peter Schneider / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale