NRK Meny
Normal

God start i storbakken

De norske kombinertgutta fikk en god start da de for første gang trente i den store hoppbakken i Liberec.

Magnus Moan
Foto: MATTHIAS RIETSCHEL / AP

Magnus Moan fikk aldri tak på den lille bakken i VM-byen Liberec, og ble bare nummer 44 i hopprennet før 10 kilometeren søndag.

Beste langrennstid ga tilslutt en 17. plass, under pari for trondheimsgutten som har seks verdenscupseire denne sesongen.

Ny bakke – nye muligheter

Moan sa til NRK etter rennet i liten bakke at han er avhengig av å komme godt i gang i en ny bakke for å prestere. Det ser det ut til at verdenscuptoeren virkelig har gjort nå.

Det aller første treningshoppet gikk til 110,5 meter, det andre til 118,5 meter. Moan hadde heller ikke spesielt gode vindforhold og var strålende fornøyd på sletta. I den siste treningsomgangen var riktignok Moan tilbake til nivået i den lille bakken og ble bare nummer 45.

25-åringen ville vært 18 sekunder bak vinneren av søndagens konkurranse, Todd Lodwick fra USA, 24 sekunder bak bronsevinner Bill Demong og knappe halvannet bak verdenscupleder Anssi Koivuranta hvis treningsomgangen hadde vært utgangspunktet foran ett langrenn.

Slett ingen umulig oppgave for Moan, som hadde beste langrennstid på søndag til tross for et beskjedent utgangspunkt.

Petter Tande

Petter Tande.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Tande i form

Petter Tande, som denne sesongen har slitt med både motivasjon og sykdom, strakk seg til 126,5 meter i den andre treningsomgangen.

- Dette kan bli virkelig bra, var 23-åringens kommentar etter hopppet.

Sølvvinneren fra søndag, Jan Schmid, hoppet 110,5 og 117,5 meter i sine to første treningshopp, og viser at han akter å fortsette å vise seg fram her i VM-byen. I den siste omgangen var han femte best av alle.

Sterke amerikanere

Torsdag står lagkonkurranse på programmet for kombinertgutta. USA har så langt tatt to gull og en bronsemedalje med Todd Lodwick og Bill Demong.

Begge hoppet stabilt og bra under treningen, og USA vil bli farlige når det skal kjempes om laggull.

Trolig vil Johnny Spillane og Eric Camerota bli de to siste på det amerikanske laget. Camerota har vært ansett som det svake leddet i amerikanernes lag, men hoppet overraskende godt under treningen.

Siste nytt

 • Tok sin første seier

  Vålerenga tok sine første poeng i årets Toppserie da de slo Avaldsnes 3-0 borte. Marte Berget, Victoria Ludvigsen og Isabell Herlovsen scoret. – Det er ikke kult å være spiss og ha måltørke, så at det kommer i dag, betyr mye, sier Herlovsen til NRK.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sterk sluttspurt i Arsenal-seier

  I det som var Arsenals første kamp etter at manager Arsène Wenger tidligere denne uken annonserte sin avgang ved sesongslutt ble det seier 4–1 over West Ham.

  Seieren satt imidlertid langt inne, men tre mål i de siste ti minuttene ga Arsenal-jubel.

  SOCCER-ENGLAND-ARS-WHU/
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
 • Målløst for Hegerberg i semifinalen

  Ada Hegerberg hadde flere muligheter, men hverken Lyon eller Manchester City maktet å score i den første mesterligasemifinalen søndag.

  Kampen endte 0-0, og det er helt åpent før returoppgjøret i Frankrike neste helg.

   Ada Hegerberg
  Foto: Josep Lago / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Avaldsnes - Vålerenga
Sportssøndag: Toppserien, Avaldsnes - Vålerenga
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias