Sprintsuksess i Holmenkollen

Norge tok seieren både for menn og kvinner på sprinten i Holmenkollen.

Marit Bjørgen i Holmenkollen

Marit Bjørgen har mye å smile for om dagen. Her hilser hun på kongen etter tremila lørdag.

Foto: Erlend Aas / Scanpix

De norske langrennsløperne har vært utilnærmelige i Holmenkollen denne helgen.

Med tredobbelt norsk på tremila for kvinner og Northug-seier på femmila i går, var det også i dag norsk dominans i de nye langrennsløypene i Kollen.

Bauta-Bjørgen

Marit Bjørgen vant i Kollen

Marit Bjørgen knuste konkurrentene på oppløpet.

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Marit Bjørgen viste nok en gang hvem som er verdens desidert beste langrennsløper for tiden. Bjørgen kunne strekke hendene over hodet som vinner av et verdenscuprenn for 36. gang.

Jenta fra Rognes har vunnet alt hun har stilt opp i etter OL i Vancouver: dobbeltjaktstart i Lahti, klassisk sprint i Drammen, tremila i Kollen lørdag, og nok en sprintseier i dag.

– Det startet litt tungt i dag. Men det ble bedre og bedre utover dagen. I finalen kjente jeg meg sterk, sa Marit Bjørgen til NRK etter løpet.

Bjørgen havnet litt i bakleksa i starten av finaleheatet, og polske Justyna Kowalczyk kjørte hardt fra start. Men inn på stadion avanserte Rognes-ekspressen flere plasser, og kjempet seg frem til en andreposisjon før den siste nedoverbakken inn på oppløpet.

Derfra og inn var det ingen tvil; Bjørgen suste fra konkurrentene i kjent stil og tok sin fjerde seier på fire forsøk siden OL.

– Jeg visste jeg hadde gode ski, så det var planen hele veien å komme inn som nummer to på oppløpet. Derfra og inn har jeg vært sterk i hele dag, sa Bjørgen.

Seier til Gløersen

Etter Bjørgens overbevisende seier var det opp til Anders Gløersen og Eirik Brandsdal å forsvare de norske fargene i herrefinalen.

De to nordmennene lå lenge bak i feltet, men, som Bjørgen, brukte Gløersen flata inn mot stadion til å avansere flere plasser. Brandsdal fikk det tungt og måtte slippe teten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Anders Gløersen vant sprinten i Kollen

Anders Gløersen strekker fram foten og jubler for sprintseier på nasjonalarenaen.

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Over siste bakketopp kjempet Gløersen seg fram til tetposisjon, og suste inn på oppløpet med russiske Aleksej Petukhov i hælene.

Til tross for russerens voldsomme skøytetak mot målstreken, holdt Gløersen unna og sørget for full pott for de norske langrennsløperne i Holmenkollen.

Gløersen tok sin tredje verdenscupseier i karrieren.

Siste nytt

 • Tidligere syklist døde i ulykke

  Tidligere proffsyklist fra Danmark, Chris Anker Sørensen, er død etter å ha vært involvert i en ulykke, melder dansk TV2.

  Den tidligere syklisten var på jobb som ekspertkommentator for TV2 i Belgia da han ble påkjørt av en bil under en sykkeltur.

  – Chris Anker var i Belgia for VM i sykling. I dag, lørdag, var han ute og syklet og ble påkjørt av en bil, og han døde senere av skadene. Våre tanker og dype medfølelse går til Chris Ankers familie, sier sportssjef i kanalen, Frederik Lauesen.

  Anker Sørensen la opp som proffsyklist i 2018. Han har jobbet som ekspert for TV2 de siste årene, og var på plass i Belgia i forbindelse med sykkel-VM.

  Han var aktiv mellom 2005 og 2018. Han debuterte som proffsyklist for danske CSC i 2007, der han var lagkamerat med norske Kurt Asle Arvesen fram til 2009.

  Han største seier kom på den 8. etappen av Giro d'Italia i 2008. Han ble dessuten dansk mester i 2015, og han deltok i Tour de France fem ganger.

  TVVwbHi_h_I
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
 • Måtte jage supportere av banen

  Det oppstod kaotiske scener i kampen mellom franske Lens og Lille lørdag kveld. I pausen stormet store mengder med Lens-supportere banen i et forsøk på å ta seg over til området der bortesupporterne befant seg. Sikkerhetsvakter måtte stoppe hjemmesupporterne, og 2. omgang ble en halv time forsinket. Kampen endte til slutt 1-0 til Lens.

  Footballfans, Lens
  Foto: Francois Lo Presti / AFP
 • Everton med sesongens første tap

  Et skadeskutt Everton reiste til Birmingham uten tap i Premier League så langt, men Rafa Benitez' menn ble sendt hjem med 0-3-tap mot Aston Villa i bagasjen.

  Etter en målløs 1. omgang rant målene inn etter pause. Matty Cash ga hjemmelaget ledelsen da han dro seg fint inn i boksen og banket inn 1-0.

  En corner fra Leon Bailey ble stusset i eget nett av Lucas Digne etter 69 minutter, før Bailey selv la på til 3-0 i det 75. minutt.

  Premier League - Aston Villa v Everton
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal