NRK Meny
Normal

Gløersen legger press på seg selv: – Jeg må vinne NM

En frustrert Anders Gløersen (31) har slitt med sykdom denne sesongen. Nå må han prestere i NM for å komme seg til OL i Pyeongchang.

Anders Gløersen

USIKKER: Anders Gløersen, her avbildet etter VM-femmila i Lahti i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Målet mitt er å gjøre det beste jeg kan uten å tenke for mye på resultat, men jeg må nok vinne, sier han.

Gløersen var tidligere en av verdens beste sprintere, men har de siste sesongene vært et av Norges sterkeste kort på 15 kilometer i fri teknikk.

Har slitt med sykdom

I fjor tok Rustad-løperen NM-gull foran Martin Johnsrud Sundby og Didrik Tønseth. I år har situasjonen vært en helt annen.

– Det har vært en frustrerende periode. Jeg har slitt med en seig forkjølelse i jula, og ut på nyåret, så jeg har ikke fått gjort akkurat det jeg vil. Men jeg føler meg frisk nå, sier han.

I NM er han påmeldt på tre distanser, men det kan være Gløersen må dra i håndbrekket.

– Jeg er påmeldt til 15 km, tremila og stafett, men det er mulig jeg må stå over tremila siden jeg har såpass tynt treningsgrunnlag nå.

31-åringen har ikke fått gått mange renn denne sesongen. Han vant 15-kilometeren i Norgescupen på Gålå i november, men gikk inn til en 37. plass i verdenscupen på Lillehammer 3. desember.

Det er det siste Gløersen har levert i konkurranse.

– Totalt sett har jeg ikke vært bra nok ennå. Jeg tror jeg har gjort en god jobb i treningsarbeidet, men har ikke fått vist det ordentlig ennå.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum bekrefter på lang vei Gløersen sine mistanker om hva slags resultat han må prestere i NM.

– Han må nok slå alle de som kjemper om plassen til distansen i OL.

Mener det er en ulempe å stå utenfor landslaget

Gløersen var uenig med landslagsledelsen som ikke tok han med til verdenscupen i Davos i starten av desember. Han føler at han må oppfylle andre kriterier enn landslagsløperne for å komme til OL.

NRK-ekspert Fredrik Aukland mener Gløersen burde vært på landslaget basert på sine tidligere resultater.

– Siden han var god i fjor, så burde han vært på landslaget, og han burde fått plass på laget til Davos.

Gløersen er svært usikker på om han kommer med til OL, men han har en plan på lur hvis han må bli hjemme.

– Det har vært målet i hele år, men det er klart at nå som nåløyet ser enda trangere ut enn noen gang så har jeg egentlig begynt å legge litt andre planer også. Jeg kommer nok til å finne ting å gjøre uansett.

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal