Hopp til innhold

Vant etter to utlikninger: – Jeg begynte nesten å miste trua

Strømsgodset ga Bodø/Glimt tøff kamp, men vertene fikk med seg tre poeng og har nå fått en luke på seks poeng til Molde.

Glimt-jubel

AVGJORDE: Jens Petter Hauge scoret 3-2-målet kort etter Godset utliknet.

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Bodø/Glimt hadde muligheten til å skaffe seg en luke ned til Molde etter at tetrivalen snublet mot Sandefjord lørdag.

– Jeg visste at denne kampen kom til å leve helt ut, så jeg er bare utrolig glad for at vi vipper den i vår favør og tar en sliteseier, de er egentlig de deiligste, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til NRK.

Seieren satt lengre inn enn normalt for Glimt denne sesongen. Godset presset tøft og det var store sjanser begge veier.

– Det blir litt for spennende. Vi har muligheter begge omganger til å avgjøre kampen, men når vi ikke tar mulighetene vet vi at Godset er et godt lag som har et bra trykk. Det blir litt skummelt, men vi får heldigvis scoret til slutt. Det er sinnssykt viktig med tre poeng og seks poeng forsprang ned til Molde, sier målscorer Philip Zinckernagel til NRK.

Til slutt var det stortalentet Jens Petter Hauge som avgjorde for Glimt. 20-åringen hadde en frustrerende kamp hvor han misbrukte sjanser på rekke og rad, men til slutt satt ballen endelig bak Viljar Myhre i Godset-buret.

– Jeg begynte nesten å miste trua underveis der, men det var deilig da den endelig satt. Jeg prøvde å ha fokus på å bare score på den neste muligheten, sier Jens Petter Hauge til Eurosport.

Til NRK sier Glimt-kanten at hver seier betyr mye slik situasjonen er på toppen av tabellen.

– Vi har satt oss i en posisjon der vi må levere hver gang vi går på banen. Vi tar tre poeng uten at det er noen kjempe kamp, det smaker deilig i dag. Vi hadde en mulighet til å få en litt større luke, den tar vi, men det er ikke vakkert, sier Hauge.

Skadeproblemer

Det var hjemmelaget som tok ledelsen tidlig i første omgang da Ulrik Saltnes fant Zinckernagel og Glimts målpoengmaskin dunket ballen i mål.

Ledelsen varte bare et snaut minutt før Moses Mawa utliknet for gjestene. Strømsgodset-spissen fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål etter et godt innlegg fra Kristoffer Tokstad.

Tett kamp

Det var en tett og intens kamp mellom de to lagene på Aspmyra. Her er Philip Zinckernagel i duell med Sondre Fosnæss Hanssen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Samtidig holdt Glimt-stopper Brede Moe seg til baksiden av låret da han slapp Mawa fri i feltet, og måtte bli byttet ut for det som virket som en strekkskade.

Forsvarssituasjonen til Glimt ble bare forverret noen minutter seinere da venstreback Fredrik Bjørkan også måtte byttes ut med en skade.

Laster innhold, vennligst vent..

Glimt gikk likevel til pause med ledelsen. Igjen var Zinckernagel involvert, da hans farlige innlegg ble styrt mot eget mål av Niklas Gunnarsson.

Godset farlige

Strømsgodset var langt fra ufarlige og deres høye og intensive press førte til at det ble mange og store sjanser i begge ender av banen. Gjestene fra Drammen kom til flere av dem og det var ikke ufortjent da Kristoffer Tokstad dukket opp på bakerste stolpe og på hel volley dunket inn utlikningen.

Godset gode

Kristoffer Tokstad hadde en scoring og en målgivende, men det holdt ikke for gjestene.

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Denne gangen var det Glimt som umiddelbart svarte etter å ha sluppet inn. Jens Petter Hauge hadde brent en enorm sjanse tidligere i andre omgang, men da Sondre Fet spilte han gjennom under minuttet etter Godset-utlikningen, var Hauge sikker.

Strømsgodset ga seg på ingen måte og kunne fint fått med seg poeng fra Aspmyra.

– Jeg synes vi spiller en veldig god kamp, vi dro til Bodø for å vise hvem vi er og for å bli testet mot de beste i Norge nå. Jeg synes vi lykkes, spiller en god første omgang hvor vi trykker de i store perioder, sier Godset-trener Henrik Pedersen til NRK.

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Siste nytt

  • Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

    Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad.

    Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor.

    – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK.

    Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor.

    – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold.

    Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften.

    Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst.

    – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin.

    Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover.

    – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin.

    Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag.

    – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK.

    Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.

    Stian Solberg jubler
    Foto: NTB
  • Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden

    Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag.

    35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med».

    Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse.

    – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

    Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg:

    – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune.

    Johannes Høsflot Klæbo møtte på Johaug på trening i morgentimene. Han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går VM i Trondheim.

    – Hun kommer til å gå VM, det er jeg helt sikker på. Hun kommer til å stå på startstreken der. Så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier Klæbo til NRK.

    Se hele landslagsuttaket her.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

    Manchester City-trener Pep Guardiola må klare seg uten spydspiss og Premier League-toppscorer Erling Braut Haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot Brighton.

    Det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

    Haaland var i likhet med lagkamerat Phil Foden ikke til stede på tirsdagens trening. Nordmannen var heller ikke med i helgens FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Mesterliga-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade.

    Manchester City er i førersetet i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger fire poeng bak Arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra London. Opp til Liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

    _g_QDc2r5f8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal