Hopp til innhold

Glemte å dele ut gullet til Larvik: – Det finnes ingen unnskyldninger

Håndballpresident Karl-Arne Johannessen glemte at siste serierunde i kvinnenes eliteserie skulle spilles søndag. Dermed fikk han ikke delt ut gullmedaljene til Larvik.

Larvik 20140207.LHKs Nora Mørk (t.v) og Karoline Dyhre Breivang etter håndballkampen mellom LHK og Györ i Arena Larvik fredag kveld. Györ vant kampen 29-23.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Nora Mørk og Karoline Dyhre Breivik var med på å sikre et nytt seriemesterskap for Larvik. Laget har gått ubeseiret gjennom sesongen.

johanessen

Håndballpresident Karl-Arne Johannessen legger seg helt flat etter forglemmelsen.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

I Larvik var forbauselsen stor da seriemesteren oppdaget at håndballpresidenten ikke var til stede under 37-20-seieren over Nordstrand.

Johannessen hadde ansvaret for å dele ut medaljene etter kampen, men dukket aldri opp.

– Jeg er ulykkelig og legger meg helt flat. Dette er en kjempetabbe av meg. Kalenderen var ikke oppdatert. For første gang på veldig lenge var den tom i helgen. Jeg burde uansett ha husket at siste serierunde var i dag, sier Johannessen ydmykt.

Ingen sure miner

I stedet ble gullmedaljene, som var ankommet hallen i god tid før kampen, delt ut av representanter fra klubben.

– Jeg hadde sett fram til å dele ut gullmedaljene. Dette var utelukkende min feil. Det finnes ingen unnskyldninger, slik skal bare ikke skje, sier Johannessen.

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad sier det er ingen sure miner å spore i klubben tross forglemmelsen.

– Neida. Vi fikk gullmedaljene våre og er fornøyde med seriegullet. Det er menneskelig å glemme, så vi har ikke noen store problemer med det, sier han til NRK.no.

– Jeg tror ikke jentene reagerte så veldig på det, heller, legger han til.

Fornøyd med seriespillet

Larvik gikk gjennom en ny ubeseiret sesong. Vestfoldklubben sikret sitt tiende seriemesterskap da Oppsal ble slått 26. februar.

– Seriespillet vårt er jeg fornøyd med, der har vi klart oss bra. Jeg skulle helst ønsket vi var med i «final four» i mesterligaen, men det er vi ikke, sier Gjekstad.

Larvik røk ut av mesterligaen før semifinalene etter å ha tapt 17-22 mot Budocnost tidligere i mars.

Søndag ble det også klart hvem som rykker ned fra eliteserien.

Levanger måtte si adjø til det øverste nivået etter ni strake sesonger i eliteserien. Trønderne tapte 21-28 mot Storhamar på bortebane, mens Fredrikstad vant 23-21 borte mot Stabæk.

Østfoldingene endte dermed tredje sist og sikret seg kvalifiseringsplassen. Flint Tønsberg endte helt sist med bare tre poeng på 22 seriekamper.

Byåsen tok sølvet i eliteserien.

Siste nytt

 • Grøvdal dropper Monaco-start

  Karoline Bjerkeli Grøvdal kommer likevel ikke til start på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i friidrett i Monaco onsdag.

  Det bekrefter friidrettsprofilens trener Knut Jæger Hansen i en melding til VG mandag.

  – Kutter Monaco og fokuserer på EM, skriver han til avisen.

  Grøvdal er kvalifisert for både 1500 meter, 5000 meter og 10.000 meter under EM i München senere denne måneden. Det skal foreløpig ikke være tatt noen endelig beslutning om hvilke distanser friidrettsprofilen skal løpe.

  Grøvdal
  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
 • Alexis Sanchez ferdig i Inter

  Den chilenske fotballstjernen Alexis Sánchez kan gå gratis til en ny klubb etter at Inter mandag terminerte kontrakten hans.

  I en uttalelse opplyser Serie A-klubben at den har forhandlet fram en enighet med Sanchez om at han forlater klubben. Det åpner for at chileneren kan signere for franske Marseille.

  Ifølge italienske medier har Inter gått med på å betale Sanchez fem millioner euro for å terminere avtalen. Til gjengjeld slipper Inter utgiftsposten lønnen til Sanchez har utgjort. Spissen skal være blant de best betalte i Milano-klubben.

  33-åringen, som signerte for Inter i 2019, etablerte seg aldri i startoppstillingen. (NTB)

  Alexis Sánchez
  Foto: Claudio Cruz / AP
 • Nora Mørk kåret til verdens beste

  Nettstedet Handball Planet har kåret Nora Mørk til verdens beste kvinnelige håndballspiller.

  Det er andre gang Mørk vinner prisen.

  31-åringen vant med 22 stemmer foran Henny Reistad (19) og Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale (17), ifølge TV 2.

  Nathalie Hagman og Katrine Lunde fikk 14 stemmer i kåringen.

  Håndball kvinner, Champions League semifinale Metz - Vipers Kristiansand (27-33)
  Foto: Nikola Krstic / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste