Glipper staven - dundrer inn i madrassen

– Det kan være småfarlig, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Dårlig start på finalen for tyske Art

AU!: Belgiske Arnaud Art mistet grepet på staven i det siste forsøket på å gå over 5,50 m i finalen tirsdag.

VM ble bokstavelig talt en stor nedtur for den belgiske stavspringeren Arnaud Art.

Belgieren har en personlig rekord på 5,71 meter, men røk ut allerede på 5,50 i VM-finalen i London tirsdag. Det skjedde attpåtil på verst tenkelig vis.

I svevet på det tredje forsøket glapp belgieren staven og smalt inn i siden på madrassen. Etterpå hadde han tydelig smerter, blant annet i hendene.

– Det kan være varmt når man glipper staven slik, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Arnaud Art

SKUFFET: Belgiske Arnaud Art klarte ikke å gå videre fra 5,50 i stavfinalen.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Pulver eller klister

– Han holder ikke grepet og da kan det være småfarlig. Dette viser hvor store krefter som er i sving for å få en voksen mann fem og en halv - seks meter opp i lufta, legger han til.

Belgieren kom seg på beina for egen maskin, men gikk rundt og ristet på hendene. OL-vinner fra London i 2012, Renaud Lavillenie, kom raskt bort til sin belgiske konkurrent for å sjekke hvordan det gikk.

– Utøverne bruker litt forskjellige grep for å holde staven ut i fra værfohold og andre ting. Noen bruker pulver for at det skal være tørt, mens andre bruker klister, forklarer Rodal.

Amerikanske Sam Kendricks tok VM-gull i stavsprang med et sprang på 5,95. Polske Piotr Lisek tok sølvet og franske Lavillenie tok bronsen.

Siste nytt

 • Sandbech vant slopestyle i USA

  Snowboardkjører Ståle Sandbech vant slopestylefinalen i det store stevnet i Breckenridge i Colorado søndag. Mons Røisland ble nummer tre. Amerikanske Chris Corning endte på plassen foran. Silje Norendal ble nummer seks i kvinnenes slopestyle.

  VINTER-OS 2018 SNOWBOARD
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Nytt Messi-show for Barcelona

  Lionel Messi var strålende da Barcelona igjen skaffet seg luke på tabelltoppen i spansk fotball søndag. Messi scoret tre ganger og gjorde forarbeidet til de to øvrige målene i 5-0-seieren over Levante.

  Lionel Messi
  Foto: Jose Jordan / AFP
 • Zuccarello-assist da Rangers tapte

  Mats Zuccarello bidro med en ny målgivende pasning, men kunne ikke forhindre at New York Rangers røk 3-4 for Vegas Golden Knights i NHL søndag. Zuccarello fikk registrert målgivende pasning og dermed et målpoeng da Mika Zibanejad utliknet til 2-2.

  NHL: Buffalo Sabres at New York Rangers
  Foto: Danny Wild / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal