NRK Meny
Normal

Glipper staven - dundrer inn i madrassen

– Det kan være småfarlig, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Dårlig start på finalen for tyske Art

AU!: Belgiske Arnaud Art mistet grepet på staven i det siste forsøket på å gå over 5,50 m i finalen tirsdag.

VM ble bokstavelig talt en stor nedtur for den belgiske stavspringeren Arnaud Art.

Belgieren har en personlig rekord på 5,71 meter, men røk ut allerede på 5,50 i VM-finalen i London tirsdag. Det skjedde attpåtil på verst tenkelig vis.

I svevet på det tredje forsøket glapp belgieren staven og smalt inn i siden på madrassen. Etterpå hadde han tydelig smerter, blant annet i hendene.

– Det kan være varmt når man glipper staven slik, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Arnaud Art

SKUFFET: Belgiske Arnaud Art klarte ikke å gå videre fra 5,50 i stavfinalen.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Pulver eller klister

– Han holder ikke grepet og da kan det være småfarlig. Dette viser hvor store krefter som er i sving for å få en voksen mann fem og en halv - seks meter opp i lufta, legger han til.

Belgieren kom seg på beina for egen maskin, men gikk rundt og ristet på hendene. OL-vinner fra London i 2012, Renaud Lavillenie, kom raskt bort til sin belgiske konkurrent for å sjekke hvordan det gikk.

– Utøverne bruker litt forskjellige grep for å holde staven ut i fra værfohold og andre ting. Noen bruker pulver for at det skal være tørt, mens andre bruker klister, forklarer Rodal.

Amerikanske Sam Kendricks tok VM-gull i stavsprang med et sprang på 5,95. Polske Piotr Lisek tok sølvet og franske Lavillenie tok bronsen.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Saudi-Arabia
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania