NRK Meny
Normal

Gladmelding for Høgmo – mange landslagsspillere i slag

Det ble godt med spilletid for Per-Mathias Høgmos landslagsuttatte utenlandsproffer søndag, mens flere av de hjemlige spillerne fikk hvile før Ungarn-kampene.

Markus Henriksen for AZ

NYTT MÅL: Markus Henriksen kom på scoringslista igjen da hans AZ Alkmaar slo Vitesse i nederlandsk æresdivisjon. Her er han i europligakampen mot tyske i Augsburg i midtuka.

Foto: UNITED PHOTOS / Reuters

Det er bare noen få dager til våre beste menn skal ut sine viktigste kamper til nå i sin karriere. Da er det godt å få en god opplevelse i den siste klubbkampen før avreise Oslo.

Og det fikk flere av profilene våre denne helga – et par av dem markerte seg også med scoringer, som Markus Henriksen, Jo Inge Berget og formspiller Marcus Pedersen.

Sølv-Pedersen

SØLV-PEDERSEN: Marcus Pedersen avslutta sesongen med to nye mål og sølvmedalje for Strømsgodset.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Hovland fikk et minutt

På minussiden må Høgmo notere at keeper Ørjan H. Nyland og stopper Even Hovland fortsatt er ute av laget i sine tyske klubber.

Hovland ble byttet inn på overtid for Nürnberg lørdag, mens Nyland var ubenyttet reserve for Ingolstadt enda en gang i helgen.

Omar Elabdellaoui fikk hvile da Olympiakos tok en ny serieseier fire dager etter onsdagens dramatiske mesterligaseier, mens Stefan Strandberg og Tom Høgli var ubenyttede reserver for sine lag i helgen. Alle de andre utenlandsproffene i troppen fikk spilletid, og de aller fleste 90 minutter.

Blant de hjemlige spillerne fikk Ole Kristian Selnæs, Pål André Helland og Alexander Søderlund (Rosenborg), Mohamed Elyounoussi og Martin Linnes (Molde) hvile søndag etter hardt kampprogram med serie og europaliga.

Flere oppturer

Marcus Pedersen innfridde igjen med to mål da Strømsgodset sikret sølvet. Spissen har scoret hele 10 mål på 11 kamper etter at han kom fra Brann i sommer og er formspilleren i Høgmos tropp.

Blant de andre som kommer til samling etter en opptur kan det nevnes at Alexander Tettey var Norwich-kaptein for første gang da klubben tok sin første Premier League-seier siden september med 1-0 over Swansea.

Tettey mot City

KAPTEIN: Alexander Tettey viser at han blir satt stor pris på i Norwich. I helga fikk han bære kapteinsbindet for første gang.

Foto: Jon Super / Ap

Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred og Nyland-utfordrer Rune A. Jarstein surfer på en medgangsbølge med Hertha Berlin og bidro til en ny seier for klubben som nå er på 4.-plass.

Håvard Nordtveit har i likhet med Jarstein snudd motgang til medgang og håper å kunne slå seg inn i landslaget igjen. Haugalendingen spilte hele kampen som høyreback da Mönchengladbach avga sine første seriepoeng på sju kamper med 0-0 mot Nylands Ingolstadt lørdag.

Henriksen scorte igjen

Det har vært stilt spørsmål ved Stefan Johansens form, men han leverte 70 gode minutter da Celtic slo tilbake etter Molde-smellen med 4-1-seier over Ross County søndag.

Markus Henriksen fortsatte storformen i Nederland og scoret for AZ i 2-0 seieren over Vitesse søndag. Trønderen er nå oppe i 13 mål for klubben i ulike turneringer i høst.

Berget mot Shaktar

TO MÅL: Det ble ingen mål i Ukraina sist uke i mesterligaen, men i den svenske cupen slo Berget tilbake med to mål.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Helten fra Kroatia-kampen Jo Inge Berget. scoret to mål da Malmö ristet av seg det stygge mesterligatapet i Ukraina ved å ta den siste plassen i den svenske cupens gruppespill.

Martin Ødegaard spilte også godt og hjalp Real Madrid Castilla til 3-2-seier over Fuenlabrada.

Helgen tyder på at Høgmo har mest hyggelige problemer når han skal komponere laget som skal ta Norge til et etterlengtet sluttspill.

Siste nytt

 • Tap for Norge i EM

  Thomas Ulsrud og co. tapte 7–8 for Skottland i curling-EM tirsdag kveld. Det var 7–7 etter ti omganger, og Skottland sikret seieren etter ekstraomgang.

  Det var Norges andre tap i EM, melder NTB.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Zahids APOEL fikk juling av Real

  Ghayas Zahid spilte hele mesterligaoppgjøret mot Real Madrid da spanjolene vant 6–0 over APOEL tirsdag kveld.

  Karim Benzema (2), Cristiano Ronaldo (2), Luka Modric og Nacho Fernandez scoret målene for Real.

  APTOPIX Germany Soccer Champions League
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Tottenham snudde til seier

  Pierre-Emerick Aubameyang ga Borussia Dortmund ledelsen, men Tottenham snudde 0–1 til 2–1 og tok en sterk borteseier tirsdag.

  Harry Kane og Son Heung-min scoret målene for Spurs, som leder gruppe H tre poeng foran Real Madrid.

  FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-BOURNEMOUTH
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal