NRK Meny
Normal

Gladmelding for Høgmo – mange landslagsspillere i slag

Det ble godt med spilletid for Per-Mathias Høgmos landslagsuttatte utenlandsproffer søndag, mens flere av de hjemlige spillerne fikk hvile før Ungarn-kampene.

Markus Henriksen for AZ

NYTT MÅL: Markus Henriksen kom på scoringslista igjen da hans AZ Alkmaar slo Vitesse i nederlandsk æresdivisjon. Her er han i europligakampen mot tyske i Augsburg i midtuka.

Foto: UNITED PHOTOS / Reuters

Det er bare noen få dager til våre beste menn skal ut sine viktigste kamper til nå i sin karriere. Da er det godt å få en god opplevelse i den siste klubbkampen før avreise Oslo.

Og det fikk flere av profilene våre denne helga – et par av dem markerte seg også med scoringer, som Markus Henriksen, Jo Inge Berget og formspiller Marcus Pedersen.

Sølv-Pedersen

SØLV-PEDERSEN: Marcus Pedersen avslutta sesongen med to nye mål og sølvmedalje for Strømsgodset.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Hovland fikk et minutt

På minussiden må Høgmo notere at keeper Ørjan H. Nyland og stopper Even Hovland fortsatt er ute av laget i sine tyske klubber.

Hovland ble byttet inn på overtid for Nürnberg lørdag, mens Nyland var ubenyttet reserve for Ingolstadt enda en gang i helgen.

Omar Elabdellaoui fikk hvile da Olympiakos tok en ny serieseier fire dager etter onsdagens dramatiske mesterligaseier, mens Stefan Strandberg og Tom Høgli var ubenyttede reserver for sine lag i helgen. Alle de andre utenlandsproffene i troppen fikk spilletid, og de aller fleste 90 minutter.

Blant de hjemlige spillerne fikk Ole Kristian Selnæs, Pål André Helland og Alexander Søderlund (Rosenborg), Mohamed Elyounoussi og Martin Linnes (Molde) hvile søndag etter hardt kampprogram med serie og europaliga.

Flere oppturer

Marcus Pedersen innfridde igjen med to mål da Strømsgodset sikret sølvet. Spissen har scoret hele 10 mål på 11 kamper etter at han kom fra Brann i sommer og er formspilleren i Høgmos tropp.

Blant de andre som kommer til samling etter en opptur kan det nevnes at Alexander Tettey var Norwich-kaptein for første gang da klubben tok sin første Premier League-seier siden september med 1-0 over Swansea.

Tettey mot City

KAPTEIN: Alexander Tettey viser at han blir satt stor pris på i Norwich. I helga fikk han bære kapteinsbindet for første gang.

Foto: Jon Super / Ap

Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred og Nyland-utfordrer Rune A. Jarstein surfer på en medgangsbølge med Hertha Berlin og bidro til en ny seier for klubben som nå er på 4.-plass.

Håvard Nordtveit har i likhet med Jarstein snudd motgang til medgang og håper å kunne slå seg inn i landslaget igjen. Haugalendingen spilte hele kampen som høyreback da Mönchengladbach avga sine første seriepoeng på sju kamper med 0-0 mot Nylands Ingolstadt lørdag.

Henriksen scorte igjen

Det har vært stilt spørsmål ved Stefan Johansens form, men han leverte 70 gode minutter da Celtic slo tilbake etter Molde-smellen med 4-1-seier over Ross County søndag.

Markus Henriksen fortsatte storformen i Nederland og scoret for AZ i 2-0 seieren over Vitesse søndag. Trønderen er nå oppe i 13 mål for klubben i ulike turneringer i høst.

Berget mot Shaktar

TO MÅL: Det ble ingen mål i Ukraina sist uke i mesterligaen, men i den svenske cupen slo Berget tilbake med to mål.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Helten fra Kroatia-kampen Jo Inge Berget. scoret to mål da Malmö ristet av seg det stygge mesterligatapet i Ukraina ved å ta den siste plassen i den svenske cupens gruppespill.

Martin Ødegaard spilte også godt og hjalp Real Madrid Castilla til 3-2-seier over Fuenlabrada.

Helgen tyder på at Høgmo har mest hyggelige problemer når han skal komponere laget som skal ta Norge til et etterlengtet sluttspill.

Siste nytt

 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal