Hopp til innhold

Gladmelding for Høgmo – mange landslagsspillere i slag

Det ble godt med spilletid for Per-Mathias Høgmos landslagsuttatte utenlandsproffer søndag, mens flere av de hjemlige spillerne fikk hvile før Ungarn-kampene.

Markus Henriksen for AZ

NYTT MÅL: Markus Henriksen kom på scoringslista igjen da hans AZ Alkmaar slo Vitesse i nederlandsk æresdivisjon. Her er han i europligakampen mot tyske i Augsburg i midtuka.

Foto: UNITED PHOTOS / Reuters

Det er bare noen få dager til våre beste menn skal ut sine viktigste kamper til nå i sin karriere. Da er det godt å få en god opplevelse i den siste klubbkampen før avreise Oslo.

Og det fikk flere av profilene våre denne helga – et par av dem markerte seg også med scoringer, som Markus Henriksen, Jo Inge Berget og formspiller Marcus Pedersen.

Sølv-Pedersen

SØLV-PEDERSEN: Marcus Pedersen avslutta sesongen med to nye mål og sølvmedalje for Strømsgodset.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Hovland fikk et minutt

På minussiden må Høgmo notere at keeper Ørjan H. Nyland og stopper Even Hovland fortsatt er ute av laget i sine tyske klubber.

Hovland ble byttet inn på overtid for Nürnberg lørdag, mens Nyland var ubenyttet reserve for Ingolstadt enda en gang i helgen.

Omar Elabdellaoui fikk hvile da Olympiakos tok en ny serieseier fire dager etter onsdagens dramatiske mesterligaseier, mens Stefan Strandberg og Tom Høgli var ubenyttede reserver for sine lag i helgen. Alle de andre utenlandsproffene i troppen fikk spilletid, og de aller fleste 90 minutter.

Blant de hjemlige spillerne fikk Ole Kristian Selnæs, Pål André Helland og Alexander Søderlund (Rosenborg), Mohamed Elyounoussi og Martin Linnes (Molde) hvile søndag etter hardt kampprogram med serie og europaliga.

Flere oppturer

Marcus Pedersen innfridde igjen med to mål da Strømsgodset sikret sølvet. Spissen har scoret hele 10 mål på 11 kamper etter at han kom fra Brann i sommer og er formspilleren i Høgmos tropp.

Blant de andre som kommer til samling etter en opptur kan det nevnes at Alexander Tettey var Norwich-kaptein for første gang da klubben tok sin første Premier League-seier siden september med 1-0 over Swansea.

Tettey mot City

KAPTEIN: Alexander Tettey viser at han blir satt stor pris på i Norwich. I helga fikk han bære kapteinsbindet for første gang.

Foto: Jon Super / Ap

Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred og Nyland-utfordrer Rune A. Jarstein surfer på en medgangsbølge med Hertha Berlin og bidro til en ny seier for klubben som nå er på 4.-plass.

Håvard Nordtveit har i likhet med Jarstein snudd motgang til medgang og håper å kunne slå seg inn i landslaget igjen. Haugalendingen spilte hele kampen som høyreback da Mönchengladbach avga sine første seriepoeng på sju kamper med 0-0 mot Nylands Ingolstadt lørdag.

Henriksen scorte igjen

Det har vært stilt spørsmål ved Stefan Johansens form, men han leverte 70 gode minutter da Celtic slo tilbake etter Molde-smellen med 4-1-seier over Ross County søndag.

Markus Henriksen fortsatte storformen i Nederland og scoret for AZ i 2-0 seieren over Vitesse søndag. Trønderen er nå oppe i 13 mål for klubben i ulike turneringer i høst.

Berget mot Shaktar

TO MÅL: Det ble ingen mål i Ukraina sist uke i mesterligaen, men i den svenske cupen slo Berget tilbake med to mål.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Helten fra Kroatia-kampen Jo Inge Berget. scoret to mål da Malmö ristet av seg det stygge mesterligatapet i Ukraina ved å ta den siste plassen i den svenske cupens gruppespill.

Martin Ødegaard spilte også godt og hjalp Real Madrid Castilla til 3-2-seier over Fuenlabrada.

Helgen tyder på at Høgmo har mest hyggelige problemer når han skal komponere laget som skal ta Norge til et etterlengtet sluttspill.

Siste nytt

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal