Gjør comeback på Kolbotn – og landslaget

Solveig Gulbrandsen gjør nok et comeback, og satser på VM i Canada til sommeren.

Solveig Gulbrandsen

Solveig Gulbrandsen har hatt mange gode øyeblikk med landslaget, og nå vil hun være med på EM til sommeren.

Foto: Patric Söderström / NTB scanpix

– Det er noen som har fortalt meg at det ikke heter å legge opp, det heter å ta en pause, sier Solveig Gulbrandsen lystig til NRK.

 Solveig Gulbrandsen

Guldbrandsen gjorde comeback for Stabæk denne høsten.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Den snart 34 år gamle midtbanespilleren har akkurat bestemt seg for å satse videre på fotballkarrieren etter et minicomeback for Stabæk i høst.

– Hvor mange comeback har du gjort?

– Jeg har lagt opp bare ordentlig en gang da, de andre gangene har vært graviditet. Jeg vil si to ganger, men noen vil nok si flere, smiler hun blidt.

Satser på landslaget

Siden Gulbrandsen ikke liker å gjøre ting halvveis ønsker hun ikke å bare satse som klubbspiller. Hun var en viktig brikke i EM for to år siden, og når landslaget reiser til VM i sommer, så ønsker landslagslegenden med 172 landskamper å være med.

– Man kan aldri være sikker, men landslaget er i en vanskelig skadesituasjon, men to faste som er ute, så sånn sett, med min erfaring, så har man gode sjanser. Jeg har satt av tiden til et VM, sier hun.

Landslagssjef Even Pellerud er naturlig nok meget glad for nyheten om at Guldbrandsen satser videre.

– Jeg har hatt dialog med Solveig siden hun gjorde comeback i høst, og har forsøkt å motivere henne til å fortsette, sier landslagsjefen.

– Solveig løftet Stabæk i høst, og kan med trening i vinter gjøre det samme for landslaget neste år.

Tilbake til Kolbotn

Når Gulbrandsen bestemte seg for å satse videre, så stod klubbene i kø. Hun kunne omtrent velge og vrake mellom toppklubbene i Norge, og var ønsket av dobbeltmesterne Lillestrøm.

Allikevel valgte hun isteden å gå tilbake til moderklubben Kolbotn.

– Jeg synes det er deilig å komme hjem. Kolbotn er min klubb, det er her jeg er oppvokst og de driver bra for tiden. Det er et spennende lag, og et trenerteam med David Brocken som jeg tror jeg kan lære litt av, avslutter hun.

Siste nytt

 • Norsk skuffelse i Cogne

  De norske var ikke i nærheten på 10 km klassisk i Cogne i dag. Finske Kerttu Niskanen viste VM-form og vant søndagens løp, mens Anna Svendsen ble beste norske på 11. plass. Det svenske stortalentet Frida Karlsson verdenscupdebuterte med 7. plass.

  FIS Nordic Junior and U23 Cross Country World Ski Championships 2019
  Foto: Jussi Nukari / NTB scanpix
 • Reitan beste norske på 11 år

  Ikke siden Jan-Are Larsens fjerdeplass i Inteco Russian Open i juli 2008 har en norsk herrespiller klatret så høyt på resultatlista i en europatourturnering som Kristoffer Reitan gjorde i dag. Turneringen i Australia har vært en berg-og-dal-bane for nordmannen, som ledet etter dag én, men kollapset totalt på dag to. På lørdag hentet han seg derimot mesterlig inn igjen, og i turneringsspillet søndag tok han seg til kvartfinalen. Der røk han mot nr. 85 i verden, Ryan Fox, og da ble det en delt 5.-plass for gofltalentet. – Jeg er veldig happy med uken totalt sett, sier han til norskgolf.no.

  reitan
  Foto: Frank Franklin Ii / AP
 • Mikkelsen i teten i Rally Sweden

  Andreas Mikkelsen er sammen med Esapekka Lappi nummer to i Rally Sweden. Han er 54,5 sekunder bak sammenlagtleder Ott Tänak før søndagens avslutning. Rally Sweden rundes da av med tre fartsprøver.

  Mikkelsen
  Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal