Gjør comeback på Kolbotn – og landslaget

Solveig Gulbrandsen gjør nok et comeback, og satser på VM i Canada til sommeren.

Solveig Gulbrandsen

Solveig Gulbrandsen har hatt mange gode øyeblikk med landslaget, og nå vil hun være med på EM til sommeren.

Foto: Patric Söderström / NTB scanpix

– Det er noen som har fortalt meg at det ikke heter å legge opp, det heter å ta en pause, sier Solveig Gulbrandsen lystig til NRK.

 Solveig Gulbrandsen

Guldbrandsen gjorde comeback for Stabæk denne høsten.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Den snart 34 år gamle midtbanespilleren har akkurat bestemt seg for å satse videre på fotballkarrieren etter et minicomeback for Stabæk i høst.

– Hvor mange comeback har du gjort?

– Jeg har lagt opp bare ordentlig en gang da, de andre gangene har vært graviditet. Jeg vil si to ganger, men noen vil nok si flere, smiler hun blidt.

Satser på landslaget

Siden Gulbrandsen ikke liker å gjøre ting halvveis ønsker hun ikke å bare satse som klubbspiller. Hun var en viktig brikke i EM for to år siden, og når landslaget reiser til VM i sommer, så ønsker landslagslegenden med 172 landskamper å være med.

– Man kan aldri være sikker, men landslaget er i en vanskelig skadesituasjon, men to faste som er ute, så sånn sett, med min erfaring, så har man gode sjanser. Jeg har satt av tiden til et VM, sier hun.

Landslagssjef Even Pellerud er naturlig nok meget glad for nyheten om at Guldbrandsen satser videre.

– Jeg har hatt dialog med Solveig siden hun gjorde comeback i høst, og har forsøkt å motivere henne til å fortsette, sier landslagsjefen.

– Solveig løftet Stabæk i høst, og kan med trening i vinter gjøre det samme for landslaget neste år.

Tilbake til Kolbotn

Når Gulbrandsen bestemte seg for å satse videre, så stod klubbene i kø. Hun kunne omtrent velge og vrake mellom toppklubbene i Norge, og var ønsket av dobbeltmesterne Lillestrøm.

Allikevel valgte hun isteden å gå tilbake til moderklubben Kolbotn.

– Jeg synes det er deilig å komme hjem. Kolbotn er min klubb, det er her jeg er oppvokst og de driver bra for tiden. Det er et spennende lag, og et trenerteam med David Brocken som jeg tror jeg kan lære litt av, avslutter hun.

Siste nytt

 • Ackermann etappevinner i Vueltaen

  Sam Bennett syklet først over mål på den 9. etappen av Vuelta a España, men mistet seieren etter at TV-bildene viste at han dyttet Emils Liepins.i feltet tidligere på etappen. Dermed gikk seieren til Pascal Ackermann fra Tyskland.

  Ackermann
  Foto: Ander Gillenea / AFP
 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Dyre koronatester skaper problemer

  USA er blant nasjonene som ikke har råd til å delta i alle verdenscuphelgene i langrenn på grunn av kostnaden for koronatesting, skriver Aftonbladet.

  Ifølge avisen må flere nasjonale skiforbund regne nøye på hvilke konkurranser de har råd til å delta i den kommende vinteren.

  For utøvere må testes én gang før avreise og én gang etter ankomst. Med en prislapp på rundt 1500 kroner per test, blir det store beløp.

  – Det er en stor uro vi har. Sparepengene våre kommer bare til å rekke til halve vinteren. Vi må virkelig håpe på enklere og billigere tester framover, sier USAs landslagssjef Chris Grover til Aftonbladet.

  VQnRSSvCa_I
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal