Gjett hvem som trente på oppløpet etter at alle andre hadde gått hjem

Selv etter at lysene var slukket på skistadioen i Falun var Northug ute i løypene og terpet. Alene på stadion gikk han oppløpet igjen og igjen, to dager før VM-sprinten.

Northug trener på oppløpet etter at alle andre har gått hjem

Etter å ha sett Petter Northug øve på oppløpet tre ganger forlot Trond Iversen langrennsstadioen. Da gikk Northug tilbake for å kjøre enda et drag.. Foto: Trond Iversen.

Sent tirsdag kveld, etter at lysene var slukket på skistadioen i Falun, var Petter Northug ute og testet oppløpet.

En video som den tidligere langrennssprinteren Trond Iversen har lagt ut på Instagram viser at Northug skøyter seg opp oppløpet. Iversen forteller til NRK at Northug spurtet oppløpet gjentatte ganger, med trener Stig Rune Kveen som eneste publikum på stadion.

– Viser hvor dedikert han er

– Petter Northug tester ut siste sving og oppløpet på stadion i Falun.. Etter at alle har gått og lysene er slukket.. #detaljer #gameplan #nightvision, skriver Iversen på sin Instagram-konto.

– Jeg drev bare å testet oppløpet i skøyting, sier Northug.

NRKs langrennsekspert, Morten Aa Djupvik, er ikke i tvil om at Northug virkelig gjør alt han kan for å lykkes i VM. Djupvik mener Northug trener når han tror det er optimalt å trene.

– Det sier jo at han er en av de mest dedikerte løperne som finnes. Når han bestemmer seg så gjør han alt som står i hans makt for å lykkes, sier NRKs langrennsekspert, Morten Aa Djupvik.

Djupvik har tidligere vært Northugs trener, og kjenner trønderen godt fra før. Han er ikke overrasket over at trøpnderen er ute og trener også etter at funksjonærene i Falun har gått hjem for kvelden.

– Det er typisk Petter. Jeg vet ikke i detalj hva den økta gikk ut på, men det sier at han gjør det som trengs for å lykkes, sier Djupvik.

Starten på et stort mesterskap?

Torsdag spurtet Northug inn til seier på sprinten i VM. Sprinten var riktignok i klassisk stil, så at Northug trener på oppløpet i fristil viser at trønderen har store planer også utover i mesterskapet.

– Det er i skøyting flest renn avgjøres under VM, sier Northug selv om sin kveldstrening.

– Han har vært i passe god form resten av sesongen. Jeg trodde han skulle gjøre et godt mesterskap, sier Djupvik.

Er dette starten på et stort mesterskap av Northug?

– Ja!

Både på lagsprinten, stafetten og 30kilometeren med skibytte skal Petter Northug gå dette oppløpet i fri teknikk. Det kan bety at det blir mer gulljubel for Northug.

– Jeg tror fortsatt at 30kilometeren er hans beste øvelse i dette mesterskapet. Der har han jo tydelig styrket sitt kandidatur, sier Djupvik.

Jeg tipper han trente avslutning. Jeg tror det er noe han har bestemt seg for (jeg skal øve på oppløpet) men så kommer han ikke til å få så mye tid senere i mesterskapet, så jeg tror han ville øve mens han kunne

Kan dette være starten på noe stort for Northug?

Siste nytt

 • Mol kåret til verdens beste

  Anders Mol er kåret til årets sandvolleyballspiller av Det internasjonale sandvolleyballforbundet (FIVB) for andre året på rad.

  22-åringen fikk flest stemmer av spillere og trenere under prisutdelingen i Lausanne i Sveits tirsdag. Dermed fikk han det gjeve beviset på at han var bestemann i verdensserien sist sesong, melder NTB.

  Anders Mol
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Nederland vant i håndball-VM

  Nederland utklasset Sør-Korea i håndball-VM og vant 40-33. Det betyr at Norge ikke kan komme til semifinalen med tap mot Tyskland onsdag. Nederlenderne var helt overlegne mot Sør-Korea. Kampene senere onsdag avgjør om nederlenderne går til cupspillet eller ikke.

  Russland imponerte stort og kjørte over Spania med 36-26 i den andre gruppen i hovedrunden. Vinner Norge sin pulje, venter russerne først tidligst i en finale eller bronsekamp.

  Sverige har sjansen til å nå semifinalen, men må vinne over Montenegro for klare det.

  For Norge gjelder disse forutsetningene før Tyskland-kampen:

  To poeng (seier) betyr norsk gruppeseier og semifinale mot lag nummer to i den andre puljen.

  Uavgjort gir også norsk gruppeseier og semifinale mot den andre puljetoeren.

  Tap for Norge medfører at Tyskland vinner gruppen og at det norske laget ikke kommer til semifinalen. (NTB)

  Nederland, håndball-VM
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • Minnesota Wild tapte på straffeslag

  Mats Zuccarellos Minnesota Wild ble først fullstendig overkjørt av gjestene Anaheim Ducks, men reiste seg på slutten. Likevel tapte de kampen 2-3 på straffe. Mats Zuccarello var 20 minutter og 23 sekunder på isen.

  Mats Zuccarello
  Foto: Tom Olmscheid / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal