Hopp til innhold

Gjert Ingebrigtsen sykmeldt – trapper ned som trener

Gjert Ingebrigtsen er sykmeldt og trapper ned som trener for Team Ingebrigtsen. Det bekrefter Norges Friidrettsforbund i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Sommer-OL i Tokyo 2021

TRAPPER NED: Gjert Ingebrigtsen er sykmeldt og trapper ned trenerrollen for sønnene.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Slik situasjonen er nå, vil ikke Gjert kunne fungere i rollen som trener for oss, sier Henrik Ingebrigtsen i pressemeldinga.

– Fremover vil vi ivareta treningen oss brødrene imellom, sier han videre.

Stavanger Aftenblad omtalte saken først. Løpebrødrene kom tilbake fra en flere ukers sesongoppkjøring på treningsleir i Sierra Nevada i Spania forrige uke.

– Både Jakob og Filip satser på innendørssesongen, og det er viktig at de kan konsentrere seg fullt om det. Vi ber om forståelse for at vi ikke kan gå i detaljer om situasjonen, sier den eldste av de tre brødrene.

Gjert Ingebrigtsen ble kåret til Årets trener under Idrettsgallaen i 2019, og var på plass i Dublin for snaue to måneder siden da Jakob og Filip Ingebrigtsen løp EM i terrengløp.

– Vil klare seg godt

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal tror det ikke vil ha en stor betydning for Ingebrigtsen-brødrene at trenerpappaen ikke blir like tett på fremover.

– Slik jeg kjenner brødrene er de veldig selvstendige. De vil nok klare seg veldig godt med Gjert i en mer tilbaketrukken rolle. De har blitt så gode og lært så mye på veien, sier Rodal.

Han spekulerer også i at den eldste broren nå vil få en mer fremtredende rolle.

– Det har jo vært snakk om at Henrik har trenerambisjoner og det kan jo hende at det er et fornuftig tidspunkt å ta litt styring på ting, fortsetter OL-mesteren.

Sommer-OL i Tokyo 2021

GULL: Gjert og Jakob Ingebrigtsen feirer OL-gullet i Tokyo.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Vet hva de skal gjøre

Sykmeldingen kommer et snaut halvt år etter at Jakob Ingebrigtsen løp inn til OL-gull på 1500 meter i Tokyo. NRK-kommentator Jann Post tror heller ikke dette vil svekke muligheten for en kopi under VM i sommer.

– De har et veldig innarbeidet system og de vet akkurat hva de skal gjøre. Om dette ikke varer altfor lenge tror jeg ikke dette har så mye å si. De har så mye erfaring med trening i akkurat denne perioden de er inne i nå, mener Post.

I tillegg til VM er EM i München sommerens store høydepunkt. Generalsekretær i Norges Friidrettsforbund, Kjetil Hildeskor, er heller ikke bekymret.

– De har jo lang erfaring i dette treningsregimet, så jeg tror det skal gå bra.

Lillesøster gir seg

Lillesøster Ingrid Ingebrigtsen har sluttet med friidrett skriver Aftenbladet i samme artikkel.

Hun var et lovende talent og i juni løp hun 1500 meter på Bislett på tiden 4.42,04 – godt under seniorenes NM-krav på 4.44,99.

Det valget mener Post er fullt forståelig.

– Hun må ha en indre drive til å orke å stå i dette. Om hun ikke har det håper jeg at hun finner andre ting som virkelig interesserer henne og gjør livet morsomt, sier kommentatoren.

Det er ventet at minst en av Ingebrigtsen-gutta løper 1500-meteren i Lievin i Frankrike 17. februar. Innendørs-VM i Serbia varer 18. til 20. mars.

Siste nytt

 • Kofstad dropper PGA-mulighet – blir værende i Europa

  Golfspiller Espen Kofstad drar ikke til Korn Ferry Tour Finals for å spille om en mulighet til å delta i PGA-touren neste år.

  Til TV 2 opplyser Kofstad at han ønsker å bli i Europa og spille for å beholde plassen på Europatouren og prøve å kvalifisere seg til sesongfinalen i Dubai.

  Britain Golf Wales Open
  Foto: Nigel French / AP
 • Serena Williams legger opp

  Tennisesset legger etter planen racketen på hylla etter US Open. Det bekrefter hun selv i et innlegg i Vogue.

  – Det kommer en tid i livet hvor man må gå nye veier. Den tiden er tøff når du elsker noe. Herlighet som jeg elsker tennis. Men nå har nedtellingen startet, skriver hun på Instagram.

  Williams anses som en av tidenes beste tennisspillere. Amerikaneren har vunnet 23 Grand Slam-titler i single, hvorav syv er tatt i Wimbledon.

  Det har vært et tungt år for tennisveteranen, som blant annet røk ut i første runde av Wimbledon i juni etter et langt skadeavbrekk.

  Den tidligere verdenseneren vant sin første tenniskamp på 14 måneder mandag, da hun slo spanske Nuria Parrizas Diaz i strake sett.

  – Jeg skal nyte de neste ukene, skriver 40-åringen videre i innlegget.

  Tennis: National Bank Open
  Foto: Dan Hamilton / Reuters
 • Jens Petter Hauge med i Frankfurt-troppen mot Real Madrid

  Jens Petter Hauge har ikke spilt så mange kamper for Eintracht Frankfurt denne sesongen, men er i troppen til møtet mot Real Madrid i Helsingfors onsdag.

  De to lagene skal spille Uefas supercupfinale hvor vinneren av mesterligaen og europaligaen møtes onsdag kveld i den finske hovedstaden.

  Hauge spilte de siste 20 minuttene i finalen i europaligaen mot skotske Rangers i mai. Han spilte sist i treningskampen mot Torino i midten av juli, men var ikke i troppen i den tyske serieåpningen i helgen.

  I slutten av mai skrev Bodø-mannen under på en langtidskontrakt med Eintracht Frankfurt etter å ha vært utlånt fra Milan. Han spilte 38 kamper for laget forrige sesong og scoret tre mål.

  Hauge ble solgt til Milan fra Bodø/Glimt i 2020. (NTB)

  Europa League - Round of 16 Second Leg - Eintracht Frankfurt v Real Betis
  Foto: HEIKO BECKER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste