Hopp til innhold

Gjert Ingebrigtsen måtte trøste knust Nordås: – Det er bare å slutte

Narve Gilje Nordås var svært nedfor etter at han ble forhindret av et fall og sprakk totalt på 5000-meterfinalen i EM. Da kom trener Gjert Ingebrigtsen med rosende ord.

Gjert Ingebrigtsen Narve Gilje Nordås

NEDFOR: Narve Gilje Nordås trengte noen minutter for seg selv etter 5000-meteren. Trener Gjert Ingebrigtsen og sportssjef Erlend Slokvik kom til med støtte.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

– Men hvor blir det av Narve da? spør Gjert Ingebrigtsen nede på oppvarmingsbanen.

Det har gått nesten en time siden 5000-meterfinalen var ferdig og eleven skulle vært i gang med nedjogg-rutinen. Men Narve Gilje Nordås sitter i stedet på en benk, alene, utenfor stadion, får treneren beskjed om.

Han løper av sted og finner 23-åringen – som er lei seg.

Vi spoler en time tilbake. Startskuddet går på Olympiastadion i München. Etter noen ganske rolige runder går Nordås rett opp i tet og drar ifra.

– Veldig overraskende, kommenterer tidligere lagkamerat Henrik Ingebrigtsen fra tribunen.

Nordås ligger fortsatt godt med når farten skrus opp og det er fire runder igjen. Men så faller franske Hugo Hay. Der Jakob Ingebrigtsen kommer seg unna, utenfor lista, så blir Nordås virkelig forhindret og nærmest snubler. Deretter raser han raskt bakover på resultatlista.

– Jeg faller jo fra 2. til 20.-plass der, sier Nordås i NRK-intervjuet.

Fulgte løpet utenfor

Han blir nummer 17. 18 sekunder bak landsmannen. Og det er det som er så tungt å svelge for en som mange faktisk mente kunne ta medalje på en god dag.

Det er bare ikke liv laga. Det er bare å gi seg. Det er bare å slutte, sukker han oppgitt på benken i mørket.

Jeg syns det var tøft gjort, kontrer treneren.

Jo, men det skal ikke koste så mye som det, svarer Nordås.

EM friidrett 2022 i München

TRØBBEL: Både Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås ble rammet av Huga Hays fall.

Foto: Lise Åserud / N

Treneren spør hva som skjedde.

For selv valgte han å bli værende utenfor stadion og så løpet, der sønnen ble europamester, på en storskjerm. Nordås forklarer hendelsen. Og at da de andre rykket like etter, var han sjanseløs til å følge.

Det var ingenting å gå med på slutten. Absolutt ingenting, fastslår han.

Gjert Ingebrigtsen fortsetter likevel å rose. Han mener han så en helt annen utgave av Nordås nå enn under forsøket i VM, da han røk ut.

Du hadde i hvert fall selvtillit nok til å gjøre en fornuftig vurdering i dag, og gå opp i teten. Du ledet med 15 meter på et tidspunkt.

– Gjorde jeg? spør Nordås.

Narve Gilje Nordås

LEDET AN: Nordås følte han hadde en god dag og fikk en luke tidlig i løpet.

Foto: Javad Parsa / NTB

– Idrett er ikke rettferdig

De to fortsetter diskusjonen, og kommer frem til at også dette er læring. Fall i tette felt er noe man takler bedre med mer erfaring. Nordås erkjenner at han nok kunne fått det tungt på slutten uansett, spesielt når følelsen av det ikke er noe å løpe for kommer.

Jeg har en tendens til å gi opp, og når man gir opp så forsvinner alt adrenalinet og da har man ingenting å kjøre med, forklarer løperen.

Også Gjert Ingebrigtsen mener et fall midt i et løp kan skremme mange, men ikke slik at man bør gi opp.

Jeg syns det er litt urettferdig at du havner i den situasjonen når du har en så god dag. Idrett er ikke rettferdig, sier treneren.

Nei, det er beinhardt, svarer Nordås.

Gjert og Narve

SAMARBEID: Gjert Ingebrigtsen fortsatte trenerjobben for Narve Gilje Nordås etter at ansvaret for sønnene ble avsluttet.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

Sammen tusler de tilbake til oppvarmingsbanen for å avslutte kvelden. Minst én erfaring rikere. Og den tror Gjert Ingebrigtsen kommer godt med.

– Jeg var veldig begeistret for det Narve gjorde, han var oppe og dro runde på runde på runde. Klarer vi å snu den der … Så åpner det en helt ny verden for ham der det fysiske og mentale henger sammen.

– At han skulle få det nesten-fallet gir ham nok en skikkelig knekk. Så kan man si at såpass må du klare, men sett der han kommer fra: å ville løpe helt bakerst og gjemme seg der og ikke klare å få til noen ting. Det er en veldig stor forskjell på det og løpe fremme, poengterer han.

Sportsnyheter

Treneren lo av nytt Haaland-show: – Født med det instinktet

Det var spilt under sju minutter av mesterligakampen mot FC København da Erling Braut Haaland scoret sitt første av to mål. Manageren både lo og ristet på hodet på sidelinjen, men tok nordmannen av banen i pausen.

Siste nytt

 • United slapp med skrekken

  Manchester United havnet under i første omgang mot kypriotiske Omonia Nikosia borte i Europaligaen, men slo tilbake etter pause. Først ved Marcus Rashford etter 53 minutter, så var Anthony Martial frempå 10 minutter senere, før Rashford igjen scoret bortelagets tredje.

  I det 85. minutt reduserte Omonia, hvor Mix Diskerud spilte 72 minutter, men United sikret tre viktige poeng. Real Sociedad leder fortsatt gruppe E, etter at de slo Sheriff Tiraspol 2–0 torsdag kveld.

  Manchester United
  Foto: AFP
 • Molde overbeviste

  Molde klatret til en andreplass i gruppe F i Serieligaen etter å ha slått den irske serielederen Shamrock Rovers 3-0 på hjemmebane. Ola Brynhildsen scoret Moldes første to mål, før Etzaz Hussain punkterte kampen i det 58. minutt.

  Molde
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Elverum knust av Barcelona

  Det ble fryktelig tøft for Elverum da de tok imot Barcelona foran nesten 7000 tilskuere i Håkons Hall på Lillehammer torsdag kveld. Spanjolene tangerte sin egen klubbrekord i antall scoringer, og vant 46-30.

  Børge Lunds lag har aldri sluppet inn like mange mål i mesterligaen, skriver NTB. Elverum står da med fire tap på fire kamper i gruppespillet.

  Elverum - Barcelona
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste