Hopp til innhold

Gjert Ingebrigtsen måtte trøste knust Nordås: – Det er bare å slutte

Narve Gilje Nordås var svært nedfor etter at han ble forhindret av et fall og sprakk totalt på 5000-meterfinalen i EM. Da kom trener Gjert Ingebrigtsen med rosende ord.

Gjert Ingebrigtsen Narve Gilje Nordås

NEDFOR: Narve Gilje Nordås trengte noen minutter for seg selv etter 5000-meteren. Trener Gjert Ingebrigtsen og sportssjef Erlend Slokvik kom til med støtte.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

– Men hvor blir det av Narve da? spør Gjert Ingebrigtsen nede på oppvarmingsbanen.

Det har gått nesten en time siden 5000-meterfinalen var ferdig og eleven skulle vært i gang med nedjogg-rutinen. Men Narve Gilje Nordås sitter i stedet på en benk, alene, utenfor stadion, får treneren beskjed om.

Han løper av sted og finner 23-åringen – som er lei seg.

Vi spoler en time tilbake. Startskuddet går på Olympiastadion i München. Etter noen ganske rolige runder går Nordås rett opp i tet og drar ifra.

– Veldig overraskende, kommenterer tidligere lagkamerat Henrik Ingebrigtsen fra tribunen.

Nordås ligger fortsatt godt med når farten skrus opp og det er fire runder igjen. Men så faller franske Hugo Hay. Der Jakob Ingebrigtsen kommer seg unna, utenfor lista, så blir Nordås virkelig forhindret og nærmest snubler. Deretter raser han raskt bakover på resultatlista.

– Jeg faller jo fra 2. til 20.-plass der, sier Nordås i NRK-intervjuet.

Fulgte løpet utenfor

Han blir nummer 17. 18 sekunder bak landsmannen. Og det er det som er så tungt å svelge for en som mange faktisk mente kunne ta medalje på en god dag.

Det er bare ikke liv laga. Det er bare å gi seg. Det er bare å slutte, sukker han oppgitt på benken i mørket.

Jeg syns det var tøft gjort, kontrer treneren.

Jo, men det skal ikke koste så mye som det, svarer Nordås.

EM friidrett 2022 i München

TRØBBEL: Både Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås ble rammet av Huga Hays fall.

Foto: Lise Åserud / N

Treneren spør hva som skjedde.

For selv valgte han å bli værende utenfor stadion og så løpet, der sønnen ble europamester, på en storskjerm. Nordås forklarer hendelsen. Og at da de andre rykket like etter, var han sjanseløs til å følge.

Det var ingenting å gå med på slutten. Absolutt ingenting, fastslår han.

Gjert Ingebrigtsen fortsetter likevel å rose. Han mener han så en helt annen utgave av Nordås nå enn under forsøket i VM, da han røk ut.

Du hadde i hvert fall selvtillit nok til å gjøre en fornuftig vurdering i dag, og gå opp i teten. Du ledet med 15 meter på et tidspunkt.

– Gjorde jeg? spør Nordås.

Narve Gilje Nordås

LEDET AN: Nordås følte han hadde en god dag og fikk en luke tidlig i løpet.

Foto: Javad Parsa / NTB

– Idrett er ikke rettferdig

De to fortsetter diskusjonen, og kommer frem til at også dette er læring. Fall i tette felt er noe man takler bedre med mer erfaring. Nordås erkjenner at han nok kunne fått det tungt på slutten uansett, spesielt når følelsen av det ikke er noe å løpe for kommer.

Jeg har en tendens til å gi opp, og når man gir opp så forsvinner alt adrenalinet og da har man ingenting å kjøre med, forklarer løperen.

Også Gjert Ingebrigtsen mener et fall midt i et løp kan skremme mange, men ikke slik at man bør gi opp.

Jeg syns det er litt urettferdig at du havner i den situasjonen når du har en så god dag. Idrett er ikke rettferdig, sier treneren.

Nei, det er beinhardt, svarer Nordås.

Gjert og Narve

SAMARBEID: Gjert Ingebrigtsen fortsatte trenerjobben for Narve Gilje Nordås etter at ansvaret for sønnene ble avsluttet.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

Sammen tusler de tilbake til oppvarmingsbanen for å avslutte kvelden. Minst én erfaring rikere. Og den tror Gjert Ingebrigtsen kommer godt med.

– Jeg var veldig begeistret for det Narve gjorde, han var oppe og dro runde på runde på runde. Klarer vi å snu den der … Så åpner det en helt ny verden for ham der det fysiske og mentale henger sammen.

– At han skulle få det nesten-fallet gir ham nok en skikkelig knekk. Så kan man si at såpass må du klare, men sett der han kommer fra: å ville løpe helt bakerst og gjemme seg der og ikke klare å få til noen ting. Det er en veldig stor forskjell på det og løpe fremme, poengterer han.

Siste nytt

 • Zuccarello og Wild med nytt tap

  NHL-stjerne Mats Zuccarello klarte ikke å utmerke seg da hans Minnesota Wild tapte 3–4 borte mot Edmonton Oilers.

  Det er andre dag på rad med Wild-tap, ifølge NTB.

  Da signalet gikk for full tid, brøt det ut et lite basketak der Zuccarello var aktiv.

  Wild har hatt en tung sesong og ligger i bunnstriden i sin divisjon, melder NTB.

  Mats Zuccarello for Minnesota Wild
  Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
 • Hegerberg-scoring i Lyon-storseier

  Ada Stolsmo Hegerberg scoret sikkert inn et straffespark i Lyons 5-0-seier over Lille. Siden starten av november står hun med ti mål for klubb og landslag.

  Spissen doblet Lyons ledelse til 2-0 etter en snau halvtime. Det var Hegerbergs 251. scoring for Lyon.

  Hun ble tatt av banen etter 61 minutter i fredagens oppgjør.

  Forrige uke slo Hegerberg til med hattrick i Norges 4-0-seier over Portugal på Ullevaal stadion, men ble tatt av målløs i pausen i 1-2-tapet for Østerrike noen dager senere.

  Lyon har fortsatt til gode å avgi poeng i den franske toppdivisjonen. Fasiten er 30 poeng og målforskjell på 45-4 etter ti kamper. (NTB)

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Melkersen permanent til Strømsgodset

  Elias Hoff Melkersen (20) imponerte på utlån i Strømsgodset. Nå gjøres oppholdet permanent, og ifølge lokalpressen betaler klubben en rekordsum for ham.

  Trønderen ble en hit etter låneovergangen fra skotske Hibernian i august. Han startet samtlige tolv kamper for Godset og scoret fire mål i Eliteserien.

  – Det føles helt fantastisk å signere for Godset, sier Melkersen i en uttalelse på Godets nettsted.

  Den nye avtalen varer fram til høsten 2028. Drammens Tidende erfarer at kjøpet er det dyreste i Strømsgodsets historie, men går ikke nærmere inn på summen enn at den er «en god del lavere» enn 13 millioner kroner.

  Godsets dyreste kjøp har siden 2016 vært de fem millionene som ble betalt da Kristoffer Tokstad ble hentet fra Sarpsborg 08. (NTB/NRK)

  Elias Melkersen
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal