Hopp til innhold

Gjert Ingebrigtsen klar til å knuse sønnenes høydedrøm

BISLETT (NRK): Jakob, Filip og Henrik vil til St. Moritz så fort nye reiseråd gjelder fra 15. juli. Men trenerpappa Gjert er klar til dra i nødbremsen.

Høydetrening for Team Ingebrigtsen.

HER TRIVES DE: Sveitsiske St. Moritz har blitt brødrene Ingebrigtsens andre hjem. Men pappa Gjert lar ikke sønnene dra om han ikke er helt sikker på at det er trygt.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Systematisk høydetrening har vært trukket fram som en av hovedårsakene til at Sandnes-brødrene Henrik, Filip og Jakob alle har blitt europamestere på 1500-meter.

Reiserestriksjonene som koronapandemien har utløst, har stukket kjepper i hjulene for dem i 2020. Høydeopphold i både Flagstaff og St. Moritz er blitt avlyst.

Men fra og med 15. juli gjelder nye retningslinjer. Regjeringen åpner for reiser til Schengen-land.

Overfor NRK bekrefter alle de tre brødrene etter sine løp på Bislett denne uka at de da vil til Sveits så raskt som mulig.

Vil dra med én gang

– Både jeg, Henrik og Jakob har lyst til å dra med én gang de åpner. Da får vi akkurat fire uker i høyden før løpet i Monaco, og det er akkurat det vi trenger. Det blir godt å få litt ro, og litt kontinuitet sammen. Det kan ha mye å si, sier Filip Ingebrigtsen.

– Jeg vil benytte meg av høydetrening så fort jeg får muligheten. Vi vet det har en god effekt, og det har vært en stor del av vår trening i mange, mange år, sier Jakob Ingebrigtsen.

Også trenerpappa Gjert vil gjerne ha sønnene til St. Moritz. Men han vil selv overvåke situasjonen før han gir dem klarsignal.

– Vi venter til det blir anbefalt. Tiden fram til 15. juli vil vi bruke på å se at verden blir stabil. Og klart, blir det tilbakefall i en del av de europeiske landene og ting begynner å gå feil vei, så blir det ikke aktuelt å reise noen plass, fastslår han.

Jakob og Filip Ingebrigtsen

VISTE STYRKE: Jakob og Filip Ingebrigtsen løp fortere enn noen gang før i Boysen Memorial. Nå vil de til høyden så fort som mulig.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix

– Karriereødeleggende

Og det er ikke bare lydighet mot retningslinjer som er hans agenda.

– Vi ønsker ikke å oppsøke risiko hvis Europa snur i feil retning. Det viktigste er at vi holder oss friske. For som mellom- og langdistanseløpere, vil det være ekstremt kritisk å bli syke med koronavirus. Det kan være karriereødeleggende for en toppidrettsutøver, så vi kan ikke ta noen form for risiko, fastslår han.

Samme holdning har han når det gjelder konkurranser.

Familien Ingebrigtsen håper og tror på en god konkurransehøst, med stevnet i Monaco 14. august som det første høydepunktet.

– Men vi vet jo ikke om vi skal springe i Monaco heller. Vi gjør aldri dumme ting. Det kan være vi springer i Monaco, det kan være vi springer i Brussel hvis det byr seg en anledning, det kan godt være vi, med all verdens forbehold, reiser til Stockholm. Så blir det NM. Så er det Ostrava, Zagreb. Det er muligheter til å løpe, men vi må sikre at vi gjør dette på en god måte, sier Gjert Ingebrigtsen.

Samtidig erkjenner han at denne sesongen har vist at ikke alt står og faller med høydetrening.

– Vi ser jo at vi kan holde et rimelig bra nivå bare ved å være hjemme og gjøre god trening. Vi skal ikke for enhver pris verken hit eller dit. Før vi reiser, må vi vite at vi får gjort det vi skal på en god måte, fastslår han.

Siste nytt

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal