Gjert Ingebrigtsen frykter skader og bingoløp i EM

SANDNES (NRK): Gjert Ingebrigtsen er bekymret før sønnene skal ut og løpe i lag-EM på hjemmebane. Jakob Ingebrigtsen mener derimot løpet ikke er bra før noen faller eller får en albue i magen.

Gjert Ingebrigtsen

PÅ HJEMMEBANE: Gjert Ingebrigtsen sammen med toppidrettssjef i friidrettsforbundet, Erlend Slokvik (t.v.) før lag-EM i Sandnes.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

De er uenige om målsetting før lag-EM på hjemmebane. Men én ting er familien Ingebrigtsen samstemte om, skader må unngås med under to måneder igjen til VM.

– Jeg er opptatt av det samme som i NM, at guttene kommer hjem smilende og fornøyde med begge bein og armer i behold, i hvert fall bein, sier Gjert Ingebrigtsen.

For trenerfaren er ekstra engstelig før sønnene skal ut på henholdsvis 1500, 3000 og 5000 meter mot antatt ganske mye svakere løpere.

Ingebrigtsen

SKADEFRYKT: Fysioterapeut Harald Markussen (f.v.), Gjert Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen under NM på Hamar.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Frykter du skader?

– Ja, absolutt.

– Alt som dette her er litt bingopreget. Slik er det med alle mesterskap, men det er litt annerledes med mesterskap som anses å være tellende i noen form. Her må vi være litt forsiktige, fortsetter han.

Liker best en albue i magen

– Hva mener du med bingo?

– Man møter gjerne mennesker som aldri har vært en i en sånn setting, også skal de imponere lagledelsen, lagkamerater og så gjør de ting som er litt uoverveid. Da kan det gå utover beina til ungene mine, og det er ikke så bra, svarer Gjert Ingebrigtsen, som vet mye om skader etter at Henrik Ingebrigtsen har vært plaget med hofte og hamstring hele sesongen.

Jakob Ingebrigtsen forstår farens frykt for et uryddig løp, men er ikke videre bekymret selv.

– Ja, men det er dette man driver med. Man vet hva som gjelder. Nå er jeg så heldig og får løpe 1500 meter, som er en spennende øvelse fordi mye kan spille inn. Man løper tett, det er mye armer og bein og ting kan skje, forklarer 18-åringen.

– De beste finalene er der folk faller. Der er det høyere spenningsnivå, så det er sånn man regner med. Hvis man ikke detter eller får en albue i magen, så er det et dårlig løp, legger han til.

Jakob Ingebrigtsen

VANT TIL BEKYMRET FAR: – Gjert sender som regel en melding før og etter hver økt og før, under og etter fysio at vi må være forsiktige og passe på ting, forteller Jakob Ingebrigtsen og flirer.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Nydelig sommervær

Gjert Ingebrigtsen er derimot ganske sikker på at det blir tre seire og 12 poeng til alle sønnene.

– Har du sett startlista?

– Nei. Det burde jeg kanskje gjort. Ha-ha, men det er den vurderingen jeg gjør ut ifra hvordan jeg vet at guttene ligger an i Europa, svarer Gjert Ingebrigtsen, som har rett i at de tre brødrene er klare favoritter også sett ut ifra konkurrentenes tider denne sesongen.

At det er meldt kraftig nedbør hele helgen er ikke noe familien bryr seg om.

– Nydelig sommervær, det er det vi kaller det i Sandnes. Det er fordel oss, for dette har vi trent i hele livet, sier Filip Ingebrigtsen.

 • Lag-EM i friidrett vises på NRK 1 lørdag fra kl. 14.40 og søndag kl. 13.00.

Siste nytt

 • Bodø/Glimt tok viktig poeng

  Nordlendingane klarte ikkje ta tilbake tabelltoppen, då laget spelte 1-1 borte mot Sarpsborg 08. Laget har dermed likt poeng med serieleiar Molde, men dårlegare målforskjell. Kristoffer Zachariassen sørga for 1-0 til heimelaget, men sju minutt før full tid utlikna Ulrik Saltnes for Glimt.

  Eliteserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • Neerland gir seg som Molde-direktør

  Øystein Neerland sluttar som sjef for Molde Fotball ved årsskiftet, melder klubben. 55-åringen har vore direktør i klubben sidan 2015. Som fotballspelar har han 120 kampar og 35 mål for klubben. Styret er i gang med å finne Neerland sin erstattar.

  Nerland
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Overtar det polske landslaget

  Storhamar-trenar Arne Senstad blir ny trenar for det polske kvinnelandslaget i handball. Det opplyser det polske handballforbundet. Han skal erstatte Leszek Krowicki som fekk sparken tidlegare i sommar grunna svake resultat.

  HÅNDBALL: Eliteserien kvinner. Rælingen Storhamar Marikollhallen. (11 - 34)
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal