Her faller Gjersem i den siste OL-testen

Anne Line Gjersem var uheldig og falt i EM-finalen i kunstløp - som var hennes siste sjanse til å overbevise om at hun fortjener OL-plass.

SE VIDEO: Anne Line Gjersem så ut til å falle to ganger i friprogrammet, men dommerne anså bare det ene som et reellt fall. Se hele løpet lengre nede i artikkelen.

Å falle er det alle kunstløpere frykter, men Øystein Haugen, sportssjef i skøyteforbundet, beroliger med at OL-plassen ikke nødvendigvis røk for Gjersem likevel.

– Kunstløp er en idrett med små marginer. Gjør du en feil og faller kan det bli skjebnesvangert, men jeg synes Anne Line har levert godt totalt sett, sier han.

Anne Line Gjersem

Anne Line Gjersem kan bli Norges første kunstløper i et OL på 50 år.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Gjersem ble trøstet av lagleder Anna Pushkova og trener Ela Magnusson mens hun ventet på poengscoren etter et friprogram hvor hun falt to ganger.

Dommerne trakk henne imidlertid bare for det ene, og Gjersem endte til slutt med en poengsum på 78.95 i friprogrammet og 125.58 poeng totalt. Det holdt til en 19.-plass, som er hennes beste plassering i EM-sammenheng.

Vinneren ble russiske Julia Lipnitskaia, som bare er 15 år gammel. Hun fikk til sammen 209.72 poeng. Se video lengre nede i artikkelen.

Måtte overbevise

Gjersem hadde press på seg i kunstløp-EM. Det var nemlig siste sjanse til å overbevise skøyteforbundet og Olympiatoppen om at hun er verdig en av plassene de har i OL.

Gjersem kvalifiserte seg egentlig da hun tok en 7.-plass tidligere i høst, men Olympiatoppen ønsket likevel å se henne i EM før de tok den siste beslutningen.

Om hun får dra til Sotsji, blir hun den første kunstløperen fra Norge i et OL på 50 år.

– Jeg synes hun har gjort en fin figur totalt sett. Hun gikk et bra program torsdag da hun klarte en sterk 18.-plass og tok seg til finalen, fastslår Haugen.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Anne Line Gjersem deltok i friløp for kvinner under europamesterskapet i Budapest. Se hele løpet her. Kommentatorer: Rita Morvik og Mona Adolfsen

SE VIDEO: Her er hele friprogrammet til Gjersem.

Offentliggjør OL-troppen mandag

Olympiatoppens OL-krav er vanligvis at man må bli blant de åtte beste i EM, men det er ikke umulig at man firer på kravet i Gjersems tilfelle.

– Vi vurderer henne ikke bare etter det hun gjorde i EM. Det blir en totalvurdering etter hvordan hun har prestert gjennom hele sesongen og nå i mesterskapet, sier Haugen

Sportssjefen minner om at kunstløperen bare er 19 år gammel og trolig har mange gode år foran seg på isen.

– Anne Line er ung, og det er kanskje neste OL som er hennes OL, men vi får se. Vi har henne i Budapest, og vi har noen sprintere i Nagano på hurtigløp som det gjenstår å diskutere, sier Haugen.

Han skal i møte med Olympiatoppen mandag, og de vil deretter offentliggjøre den endelige OL-troppen.

Camilla Gjersem, som også er kunstløper, skrev følgende på Twitter om tvillingssøsterens løp:

– Ikke helt optimalt friløp på Line, men hun kjempet hele veien, fikk med seg noen triple og programkomponentene var høye!

SE VIDEO: 15 år gamle Julia Lipnitskaia ble europamester.

Siste nytt

 • Ba spillerne om å godta lønnskutt

  Premier League ba lørdag spillerne om å godta lønnskutt på 30 prosent under en telefonkonferanse med spillerforeningen (PFA) og managernes fagforening (LMA).

  De fikk beskjed om at ligaen kan tape 8,5 milliarder kroner om sesongen ikke kan fullføres og TV-rettighetshaverne krever refusjonen de da har rett på.

  Nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  I en uttalelse fra PFA står det at spillerne ønsker å ta ansvar og bidra økonomisk i koronaviruskrisen og at fagforeningen er villig til å fortsette diskusjonene med Premier League, men at det er en komplisert situasjon som krever tid. (NTB)

  nX8JRWJeVnE
  Foto: ISABEL INFANTES / AFP
 • Bryant valgt inn i Hall of Fame

  Basketballstjernen Kobe Bryant, som mistet livet i en tragisk helikopterulykke i januar, er valgt inn i sportens Hall of Fame. Bryant vant fem NBA-titler med Los Angeles Lakers og var allstar-uttatt 18 ganger.

  Kobe Bryant
  Foto: Martin Rickett / Pa Photos
 • Ny landslagssjef i fotball i Irland

  Stephen Kenny er Irlands nye landslagssjef i fotball. Han avløser Mick McCarthy før nasjonsligaomspillet om EM-plass. Det melder Irlands fotballforbund lørdag. Kenny rykker opp fra jobben som U21-trener og skulle etterfølge McCarthy etter sommerens EM-sluttspill, men nå er omspillet om EM-plass utsatt til høsten og selve sluttspillet til 2021.

  Stephen Kenny
  Foto: Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal