Her faller Gjersem i den siste OL-testen

Anne Line Gjersem var uheldig og falt i EM-finalen i kunstløp - som var hennes siste sjanse til å overbevise om at hun fortjener OL-plass.

SE VIDEO: Anne Line Gjersem så ut til å falle to ganger i friprogrammet, men dommerne anså bare det ene som et reellt fall. Se hele løpet lengre nede i artikkelen.

Å falle er det alle kunstløpere frykter, men Øystein Haugen, sportssjef i skøyteforbundet, beroliger med at OL-plassen ikke nødvendigvis røk for Gjersem likevel.

– Kunstløp er en idrett med små marginer. Gjør du en feil og faller kan det bli skjebnesvangert, men jeg synes Anne Line har levert godt totalt sett, sier han.

Anne Line Gjersem

Anne Line Gjersem kan bli Norges første kunstløper i et OL på 50 år.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Gjersem ble trøstet av lagleder Anna Pushkova og trener Ela Magnusson mens hun ventet på poengscoren etter et friprogram hvor hun falt to ganger.

Dommerne trakk henne imidlertid bare for det ene, og Gjersem endte til slutt med en poengsum på 78.95 i friprogrammet og 125.58 poeng totalt. Det holdt til en 19.-plass, som er hennes beste plassering i EM-sammenheng.

Vinneren ble russiske Julia Lipnitskaia, som bare er 15 år gammel. Hun fikk til sammen 209.72 poeng. Se video lengre nede i artikkelen.

Måtte overbevise

Gjersem hadde press på seg i kunstløp-EM. Det var nemlig siste sjanse til å overbevise skøyteforbundet og Olympiatoppen om at hun er verdig en av plassene de har i OL.

Gjersem kvalifiserte seg egentlig da hun tok en 7.-plass tidligere i høst, men Olympiatoppen ønsket likevel å se henne i EM før de tok den siste beslutningen.

Om hun får dra til Sotsji, blir hun den første kunstløperen fra Norge i et OL på 50 år.

– Jeg synes hun har gjort en fin figur totalt sett. Hun gikk et bra program torsdag da hun klarte en sterk 18.-plass og tok seg til finalen, fastslår Haugen.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Anne Line Gjersem deltok i friløp for kvinner under europamesterskapet i Budapest. Se hele løpet her. Kommentatorer: Rita Morvik og Mona Adolfsen

SE VIDEO: Her er hele friprogrammet til Gjersem.

Offentliggjør OL-troppen mandag

Olympiatoppens OL-krav er vanligvis at man må bli blant de åtte beste i EM, men det er ikke umulig at man firer på kravet i Gjersems tilfelle.

– Vi vurderer henne ikke bare etter det hun gjorde i EM. Det blir en totalvurdering etter hvordan hun har prestert gjennom hele sesongen og nå i mesterskapet, sier Haugen

Sportssjefen minner om at kunstløperen bare er 19 år gammel og trolig har mange gode år foran seg på isen.

– Anne Line er ung, og det er kanskje neste OL som er hennes OL, men vi får se. Vi har henne i Budapest, og vi har noen sprintere i Nagano på hurtigløp som det gjenstår å diskutere, sier Haugen.

Han skal i møte med Olympiatoppen mandag, og de vil deretter offentliggjøre den endelige OL-troppen.

Camilla Gjersem, som også er kunstløper, skrev følgende på Twitter om tvillingssøsterens løp:

– Ikke helt optimalt friløp på Line, men hun kjempet hele veien, fikk med seg noen triple og programkomponentene var høye!

SE VIDEO: 15 år gamle Julia Lipnitskaia ble europamester.

Siste nytt

 • Kjempebrøler av Jarstein

  Rune Almenning Jarstein gjorde en kjempetabbe i det 68. minutt i kveldens oppgjør mellom Hertha Berlin og RB Leipzig. Den norske målvakten sleit med å holde ballen i fast grep etter å ha reddet et skudd, og var uheldig og skjøv ballen inn i eget mål. Det ga 2-1-ledelse til Leipzig. Heldigvis for Jarstein og Hertha sørget Krzysztof Piateks straffespark på tampen for sluttresultatet 2-2, og ett poeng til bortelaget. Begge målene før pause kom på hjørnespark. Marko Grujic ga Hertha ledelsen, men Lukas Klostermann nikket inn 1-1.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: ODD ANDERSEN / AFP
 • Nytt norsk overgangsvindu i juni

  På grunn av koronasituasjonen har Norges Fotballforbund fått aksept fra Fifa for et nytt overgangsvindu før sesongen i perioden 10.-30. juni. Det skriver NFF på sine hjemmesider. Datoene er valgt for å ta hensyn til den splittede seriestarten i Eliteserien, Toppserien og 1. divisjon menn.

  Eliteserien fotball 2019, Molde - Bodø/Glimt.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Utvalg skal vurdere sak mot Hansen

  Et utvalg nedsatt av styret i Norges Cykleforbund skal vurdere om det er grunnlag for å anmelde tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen, skriver VG. Hansen var også leder for sykkel-VM i Bergen, som gikk konkurs. Nå skal det vurderes nærmere om han har brutt idrettens regelverk.

  Harald Tiedemann Hansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal