Hopp til innhold

Gjerdalen vant Ski Classics-nyvinning

Tord Asle Gjerdalen var raskest på lørdagens 10 kilometer med intervallstart i Ski Classics i italienske Val Venosta. Han seiret foran Martin Løwstrøm Nyenget.

Ingen var i nærheten av Gjerdalens suverene tid i løpet med motbakkestaking. Nyenget ble slått med 19 sekunder, mens det var 37,1 sekunder ned til russiske Ermil Vokujev på tredjeplass.

Det skulle opprinnelig vært langløp over 75 kilometer lørdag, men snømangel gjorde at Reschenseerennen ikke kunne avvikles. I stedet ble det for første gang i Ski Classics holdt en tempo individuelt på 10 kilometer.

Sesongåpning på Beitostølen 2021
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • PL-styret godkjenner Chelsea-sal

  Styret i Premier League godkjende i kveld planene om sal av Chelsea frå Roman Abramovitsj til eit amerikansk konsortium, leia av Todd Boehly.

  Klubben blei lagt ut for sal som følgje av britiske sanksjonar mot russiske oligarkar. Eit vilkår er at Abramovitsj sjølv ikkje skal tene noko på salet.

  Fleire medium har meldt at avtalen skal vere verd nærmare 50 milliardar kroner. Avtalen mellom partane blei inngått 7. mai.

  Men salet er framleis avhengig av godkjenning frå styremaktene..

  Før eit sal er gjennomført, har ikkje Chelsea lov til å tene pengar. Klubben er driven på ein spesiell lisens, som går ut 31. mai.

  Chelsea
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Evenpoel vann opninga av Tour of Norway

  Superstjerna Remco Evenepoel var best i avsluttinga og tok sigeren på opningsetappen av sykkelrittet Tour of Norway framfor Tobias Halland Johannessen.

  Den 174 kilometer lange etappen frå Bergen til Voss blei avslutta med ein to kilometer lang og tøff bakke. Der fekk som venta Alexander Kristoff og dei andre spurtarane i feltet det tøft.

  Evenepoel hadde mykje krefter opp mot målstreken, men fekk kamp om sigeren av det norske kjempetalentet Halland Johannessen. Uno-X-ryttaren nærma seg belgiaren mot målstreken, men nådde ikkje heilt fram.

  – Det var nær. Litt kjedeleg å ikkje ta den siste der. Eg var bitte litt for langt bak då han (Evenepoel) gjekk. Vi får prøve igjen, sa Halland Johannessen til TV 2.

  Han klarte ikkje glede seg over andreplassen. Ei heller tatt i betraktning at Evenepoel er ei av sykkelsportens aller største stjerner.

  – Det er i det heile ikkje det eg tenkjer på når eg syklar. For meg er det same kven som vann, sa Halland Johannessen.

  Første etappe av Tour of Norway
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Haaland på plass i Manchester

  Erling Braut Haaland har landet i Manchester for å fullføre overgangen til Mancester City, skriver Manchester Evening News.

  Avisen har også fått tak i et bilde som skal vise den norske superspissen i en bil på vei til Citys anlegg for å gjennomføre overgangen til den engelske seriemesteren.

  Klubben offentliggjorde nylig at partene hadde kommet til enighet om en overgang, men det ventes en større presentasjon av Haaland så fort alt er i orden av medisinske tester og formaliteter.

  City skal etter ferien reise på sesongoppkjøring til USA, og der kan fort Haaland få sine første minutter i den lyseblå drakten når kamper venter mot Houston og Green Bay.

  Men først skal Haaland på landslagssamling med Norge, der fire kamper venter i Nasjonsligaen i juni.

  Haaland
  Foto: LEON KUEGELER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste