NRK Meny
Normal

Gjerdalen vant Marcialonga

Det nærmer seg mesterskap i langrenn, og da er det én ting som sjelden slår feil: Tord Asle Gjerdalen finner frem godformen. I dag vant han Marcialonga for første gang.

tord

Tord Asle Gjerdalen fikk ikke plass på landslaget denne sesongen, og har derfor sluttet seg til Team Santander. Han satser på langløp, men har selvsagt fortsatt lyst å få sjansen for Norge i verdenscup og mesterskap når han viser god nok form til det.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er noe eget med å gå alene over mål. Dette var skikkelig moro, sier en glad Tord Asle Gjerdalen til TV 2.

Det ble trippelt norsk på pallen i Marcialonga. Øystein Pettersen ble nummer tre bak de to lagkameratene Gjerdalen og Anders Aukland.

God nok for VM?

a

Øystein Pettersen prøvde å stikke, men gikk kanskje litt tidlig. Han hadde ikke nok krefter igjen da Gjerdalen og Aukland startet spurten, og ble nummer tre.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det ble en svært spennende avslutning på Marcialonga i år. 35 mann gikk lenge samlet i tet, men omtrent to kilometer før mål prøvde Pettersen seg på et rykk.

Til slutt var det bare Aukland og Gjerdalen som hang med. Da Pettersen fikk det tungt mot slutten, var Gjerdalen klart sterkest i spurten mot Aukland.

Dermed er holder han en slags tradisjon ved like. Gjerdalen er fra før kjent som en løper som gjerne leverer helt greie resultater en hel sesong, før han finner frem den virkelige godformen til mesterskap. Og nå nærmer det seg VM i Falun.

Etter seieren fikk Gjerdalen, som ikke fikk plass på landslaget denne sesongen, spørsmål fra TV 2 om han ikke bør være i VM-diskusjonen nå.

– Jeg er god nok, svarer Gjerdalen på direkte spørsmål, før han utdyper:

– Men det er det veldig mange andre nordmenn også som er. Det der får de styre med, så skal jeg bare prøve å gå fort.

Gjerdalen skal også gå i NM neste uke. Det er siste sjanse for skiløperne til å blande seg inn i VM-diskusjonen, og han må nok levere et toppresultat der også dersom VM-håpet skal være realistisk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

santander

Tord Asle Gjerdalen og Anders Aukland er lagkamerater på Team Santander, og endte på de to første plassene i Marcialonga.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Nye steg for langløp

De tre som endte på pallen i dag har alle en fortid fra landslaget og «tradisjonell» langrenn.

– I dag ser vi at langløp som gren tar stadig nye steg, sier Thomas Alsgaard, som eier privatlaget Team Leaseplan Go og går langløp selv.

De siste årene har stadig flere tidligere landslagsløpere funnet veien til langløp, og Alsgaard mener dette begynner å sette sitt preg på sporten.

– De har konkurrert på høyt nivå tidligere og vet hva som kreves. Dessuten har de høy kapasitet, noe de har godt utbytte av for eksempel i den siste, bratte bakken i dag. Der ser vi at det er kapasitetløperne som klarer seg aller best, sier Alsgaard.

Siste nytt

 • Avlyser V75-stevne i Harstad

  Det Norske Travselskap (DNT) og Rikstoto har besluttet å avlyse V75-stevnet i Harstad 4. august, skriver Trav- og galoppnytt.

  – Det er kontinuerlig strid mellom miljøene i Harstad og Bodø, vil vi ikke avvikle V75-løp i Harstad i år, sier Knut Weum.

  Travhest Ferrari BR
  Foto: Anders Kongsrud / hesteguiden.com / NTB scanpix
 • Espanyol sparket treneren

  Quique Sánchez Flores har fått sparken som trener for den spanske fotballklubben Espanyol.

  Det meldte klubben fredag. Sportsdirektør Jordi Lardin må også gå.

  Espanyol ligger i øyeblikket på 16. plass i La Liga.

  Espanyol Sanchez Flores
  Foto: Nikolas Giakoumidis / AP
 • Norge vant i VM-oppkjøringen

  Det norske ishockeylandslaget slo fredag kveld Sveits 2–1. Stefan Espeland og Tobias Lindstrøm satte målene for Norge.

  Norge spiller ny kamp mot Sveits i morgen, før laget avslutter VM-oppkjøringen med to kamper mot Hviterussland neste helg.

  Ishockey: Norge - Russland 0 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportslørdag
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Brann - Stabæk