NRK Meny
Normal

Gjelland gir seg som landslagstrener for skiskytterne

Egil Gjelland har bestemt seg for ikke å fortsette som trener for Norges herrelandslag i skiskyting.

gjelland

Egil Gjelland ble landslagstrener for skiskytterherrene i 2014, men har nå bestemt seg for å gi seg.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg kjempet hardt med å se framover hele tiden for å holde oppe motivasjonen og at det skulle bli best mulig, skriver Gjelland i en SMS til TV 2, som først omtalte saken.

Gjelland har vært trener for herrene siden 2014. Fra 2010 var han landslagstrener for kvinnelandslaget, og han har også hatt ansvaret for rekruttlaget for menn. 2015/16-sesongen ble hans foreløpig siste i Norges Skiskytterforbund.

– Min livsstil som bonde med 40 melkekyr passer ikke med å være trener på dette nivået. Jeg får ikke hodet over vannet. Da er det best å gi seg, skriver Gjelland.

Det spekuleres i om Frankrikes tidligere skytetrener Siegried Mazet tar over jobben.

Gjelland har ikke besvart NRKs henvendelser.

Siste nytt

 • FCK-kamp stoppet p.g.a. tåke

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal