NRK Meny
Normal

Giro-overraskelse testet positivt for EPO

Vini Fantini-rytteren Mauro Santambrogio er suspendert etter å ha testet positivt på stoffet EPO under Giro d'Italia. Det opplyser Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Mauro Santambrogio

Mauro Santambrogio er den andre italieneren som har testet positivt for doping i forbindelse med Giroen.

Foto: Gian Mattia D'Alberto / Ap

– Jeg er forfjamset og knust, sier Vini Fantini-sjef Luca Scinto.

Den 28 år gamle sykkelrytteren vant den 14. etappen i årets Giro, der han sammenlagt endte på niendeplass. Han har også prestert bra gjennom hele sesongen.

Han testet postivt på EPO på en urinprøve allerede etter første etappe av sykkelrittet. Stoffet øker kroppens egenproduksjon av røde blodlegemer (se faktaboks).

Den andre italieneren

Italieneren syklet for BMC i 2010-2012, men ble der suspendert for sin tilknytning til den såkalte Mantova-etterforskningen mens han syklet for Lampre.

Etterforskningen var rettet mot dopingbruk og salg i sykkelidretten.

Mauro Santambrogio er den andre rytteren fra laget Vini-Fantini som har testet postet positivt under årets Giro.

Også Danilo di Luca ble tatt i en dopingtest i forbindelse med Giro d'Italia. Testen ble tatt før rittet, men resultatet ble ikke offentliggjort før 24. mai.

– Alt er ferdig

Vini Fantini-sjef Luca Scinto var dypt skuffet da han fikk nyheten om Santambrogio. Han frykter laget hans bukker under etter to dopingsaker på få uker.

– Alt er ferdig, hele prosjektet er ferdig. Hva vil du at jeg skal si? Jeg er forfjamset og knust. Jeg støttet ham mer enn noen annen før Giroen da det gikk fæle rykter om han. Jeg ville ikke tro det. Han sa til meg at ryktene bare handlet om sjalusi og sa jeg skulle roe meg ned, sier Scinto til Tuttobiciweb.it.

Vini Fantini er ikke et elitelag på verdenstouren og fikk kun konkurrere i Giro d'Italia etter en invitasjon

Vanskelig å forklare

Årets Giro ble vunnet av Vincenzo Nibali. Han var svært skuffet da di Luca ble tatt.

– Hvordan skal man forklare dette overfor fansen, og de som ikke følger idretten så ofte, at dette er en ren idrett, sa han.

Santambrogio er suspendert inntil det har vært en høring i saken. UCI presiserer at italieneren har rett til å forlange en B-prøve.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting