NRK Meny
Normal

Supertalent (20) vil utnytte «sint og rasende» Carlsen

STAVANGER (NRK): Sist Magnus Carlsen (24) tapte to partier på rad, slo han nådeløst tilbake og vant turneringen. Men fryktløse Anish Giri er klar for å ta tyren ved hornene.

Anish Giri

Anish Giri har aldri tapt mot Magnus Carlsen i klassisk sjakk. Her er han under Norway Chess.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Motstanderen min i morgen vil være sint og rasende, han kommer til å prøve alt han kan. Men når motstanderen er for sint, er det alltid muligheter. Så jeg prøver å finne den rette sinnsstemningen for å utnytte dette, sier Anish Giri til NRK.

Magnus Carlsen må slå det nederlandske sjakktalentet for å henge med etter en katastrofal åpning på Norway Chess. Men den fryktløse 20-åringen er en av veldig få spillere i toppsjakken som aldri har tapt et parti mot Carlsen.

De møttes for første gang da Giri var bare 16 år, og unggutten overrasket sjakkverdenen med seier. Siden det har syv partier endt med remis.

– Du er en slags Carlsen-kryptonitt?

– Ja, men nå er det så lenge siden jeg slo ham at vi begge har glemt partiet. Det er på tide å minne ham på det, sier Giri med glimt i øyet.

Anish Giri

Her er Giri og Carlsen før lynsjakkturneringen i Stavanger tidligere denne uka.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Lekne kommentarer fram og tilbake

Verdens tiende beste spiller har nemlig null ærefrykt. Han kommer stadig med små, lekne stikk til nordmannen . Som på pressekonferansen før Norway Chess:

– Hvis du ser på min statistikk mot forskjellige spillere, er Magnus en av de enkleste motstanderne for meg, sa han til latter fra salen.

– Situasjonen er uforandret. Det er fortsatt Giri som har retten til å skryte av oss to, svarte Carlsen med sitt eget lure smil.

Tror Carlsen kan snu til seier

Anish Giri

Anish Giri spøkte med Carlsen på pressekonferansen før Norway Chess.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Siden da har smilet forduftet. Carlsen ligger på sensasjonelt vis helt sist i turneringen etter to runder. Forrige gang han tapte to partier på rad, var i Aserbajdsjan i 2014. Da gikk han like godt hen og vant hele turneringen. Sjakk-kommentator Dirk Jan ten Geuzendam mener Carlsen-fansen fortsatt kan ha håp om seier.

– Basert på det gode spillet hans i det siste, og på hva som skjedde sist han tapte to på rad, vil jeg bli overrasket om han ikke slår tilbake og er med og kjemper i toppen. Hvis det er noen som kan greie det, er det Magnus, sier kommentatoren.

– Nå må Magnus vise hva han er verdt, sier Giri med et lurt smil.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal