Supertalent (20) fyrer tilbake mot Carlsen

WIJK AAN ZEE (NRK) Heller ikke på lørdag greide Magnus Carlsen å knekke sin fire år yngre rival Anish Giri (20). Og nå har det brutt ut en leken ordkrig mellom de to.

Anish Giri

Anish Giri på pressekonferansen etter lørdagens parti. Han uttalte blant annet at han ikke liker sjakkspillere som bare sier uinteressante ting i intervjuer.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Carlsen spilte en eksperimentell og uventet åpning i sitt første parti etter VM, men det endte med en kort og litt kjedelig remis mot kjempetalentet Anish Giri.

Kanskje litt surt - for dermed er 20-åringen Giri fortsatt ubeseiret mot Magnus Carlsen i klassisk sjakk. Det passer dårlig når nederlenderen samtidig er en av de få som tør å levere noen verbale stikk mot Carlsen.

Giri: – Når skal Magnus slå tilbake?

På gårsdagens pressekonferanse var det nordmannen som slengte med leppa og kalte 20-åringen «feig». Det hadde definitivt Anish Giri fått med seg.

– Magnus hadde vel et poeng. Og jeg liker at sjakkspillere tør å si noe annet enn «blablabla» og «jeg gjorde mitt beste», ler det karismatiske supertalentet.

– Nå har Magnus slengt flere bemerkninger mot deg i løpet av de siste årene. Når skal du slå tilbake?

– Jeg har jo positiv score mot ham, så spørsmålet er vel heller når han skal slå tilbake, sier Giri til latter fra tilhørerne.

Magnus Carlsen mot Anish Giri

Magnus Carlsen under åpningen av partiet mot Anish Giri under Tata Steel Chess Masters på lørdag.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Carlsen-utfordrer på sikt

Giri er regnet som et av de største sjakktalentene i verden, og er allerede oppe på syvendeplass på verdensrankingen, selv om han er tre og et halvt år yngre enn verdensmester Carlsen.

Mellom de lekne bemerkningene må Carlsen innrømme at Giri er en sterk spiller.

– Hvorfor har du fortsatt ikke slått ham på syv forsøk?

– Hehe, han spiller jo bra mot meg, da. Og sånn som i dag tar han, for eksempel ikke de store sjansene. Med en gang han skjønner at han ikke har noen helt klar fordel, så bare bytter han alle brikkene til remis.

– Det lot du ham få høre, eller?

– Nei, han må få lov til det, sier Carlsen - som med et smil likevel holder fast ved at Giri er en feiging.

Rask remis

Carlsen har varslet at han skal eksperimentere mer i år, og verdensmesteren holdt ord i det første partiet siden VM. Åpningen han valgte mot Giri regnes som relativt uvanlig i toppsjakken.

Etter rundt 22 trekk ble det likevel klart at det lå an til remis. Dermed ble det et litt raskere parti enn planlagt.

– Det gikk ikke så fort rundt der oppe i dag, spøkte Carlsen.

Magnus Carlsen

En nederlandsk sjakklubb for barn er oppkalt etter Magnus Carlsen. Carlsen møtte barna etter partiet og fikk utdelt en Magnus-trøye.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Siste nytt

 • Casper Ruud videre i Miami

  Casper Ruud slo mandag Jason Jung fra Taiwan i to strake sett og er videre til 2. kvalifiseringsrunde i Miami Open, som er siste hinder før turneringen. Nå venter vinneren av oppgjøret mellom australske Alex Bolt og Jevgenij Donskoj fra Russland.

  Tennis - Australian Open - Casper Ruud of Norway v Quentin Halys of France - Court 19, Melbourne, Australia
  Foto: Thomas Peter / Reuters
 • Ajer klar til Spania-kampen

  Kristoffer Ajer blir klar til den første EM-kvalifiseringskampen borte mot Spania på lørdag, i følge landslagssjef Lars Lagerbäck. 20-åringen fullførte ikke for Celtic mot Dundee lørdag, etter at han fikk en smell i ansiktet og måtte ha behandling.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Bulgaria
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal