NRK Meny
Normal

Gir Sundby kun én VM-sjanse

FALUN/OSLO (NRK): NRKs ekspert mener det blir for risikabelt å gi Martin Johnsrud Sundby (30) en plass på Norges stafettlag.

Sundby

IKKE FRISK: Her er Martin Johnsrud Sundby på den siste pressekonferansen før VM i starten av februar. Noen dager senere ble han syk.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Når du har andre som har vist form, blir det gambling å satse på en som har vært ute såpass lenge, sier Carl-Henning Gran til NRK.

Carl-Henning Gran

TROR STAFETTEN RYKER: NRK-ekspert Carl-Henning Gran.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Mandag ble det bekreftet at Sundby ikke er frisk nok til å rekke 15-kilometeren. 30-åringen er imidlertid på bedringens vei, og landslagsledelsen holder døren fortsatt åpen for stafetten (fredag) og 50-kilometeren (søndag).

Men Gran, som er tidligere landslagstrener, mener en usikker Sundby havner bak de andre norske stafett-kandidatene.

Han understreker at hvileperioden kan gi Sundby overskudd på en eventuell stafett, men det er nettopp usikkerheten som gjør at han mener det er best å stå over.

Tøff konkurranse

– Det trenger ikke å ødelegge for laget, men det kan gjøre det. Når du er usikker, vil du bruke de sikre kortene dine. Det har ingenting med Martins kapasitet som skiløper å gjøre, men han har vært uheldig, sier Gran.

– Finn (Hågen Krogh) peker seg ut. Også får vi se hva Chris Jespersen får til. Men du har også Anders Gløersen, så vi er godt forspent på skøyteetappene, påpeker Gran.

NRK-ekspert Torgeir Bjørn peker også på de gode kandidatene. Han vurderer Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth som sikre på de klassiske etappene. Petter Northug er selvskreven på ankeretappen.

– Martin må være i nærheten av toppform for å styrke det norske stafettlaget, fastslår Bjørn.

– Jeg stoler på at Martin klarer å vurdere det. Det er ikke optimalt å hoppe inn på stafetten på sin første VM-øvelse, men det forutsetter at testene bekrefter god form, sier Bjørn.

Nystad: – Fremdeles håp

Landslagstrener Trond Nystad forteller til NRK at Sundby har gått en rolig tur mandag, og han skal gå enda en tur mandag kveld.

Men det er fortsatt for tidlig å si om han blir vurdert for stafetten.

– Vi må se hvordan formen utvikler seg. Når Martin er frisk, vet vi at han går veldig fort. Vi må ta en testøkt, og hvis han klarer seg bra, er han aktuell, sier Nystad.

– Femmila er det siste håpet, men vi har fremdeles et håp om stafetten. Det kan også hende vi får et VM uten Martin denne gangen, sier landslagstreneren.

Siste nytt

 • Froome tatt for dopingregelbrudd

  Syklisten Chris Froome har avgitt dopingprøve som viser at han har altfor høy konsentrasjon av salbutamol. Det er et stoff som er vanlig i astmamedisin.

 • Edvartsen tilbudt å dømme 2. div.

  NFF skal ha tilbudt Svein-Erik Edvartsen å dømme i 2. divisjon neste sesong, melder VG. Det tilbudet skal imidlertid 38-åringen ha avslått.

  Edvartsen har stevnet NFF for det han mener er feilaktig avskjedigelse som seksjonsleder for samfunnsansvar.

  Svein-Erik Edvartsen
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Ni Bulatovic-mål holdt ikke

  Katarina Bulatovic scoret ni mål for Montenegro, men det var Allison Pineau og Frankrike som tok seieren i VM-kvartfinalen i håndball tirsdag kveld.

  Frankrike vant til slutt 25–22, og møter Sverige i semifinalen fredag.

  Allison Pineau
  Foto: Hendrik Schmidt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming kortbane: Forsøksheat
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Ole Einar Bjørndalen
EM svømming
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland