NRK Meny
Normal

Gir Sundby kun én VM-sjanse

FALUN/OSLO (NRK): NRKs ekspert mener det blir for risikabelt å gi Martin Johnsrud Sundby (30) en plass på Norges stafettlag.

Sundby

IKKE FRISK: Her er Martin Johnsrud Sundby på den siste pressekonferansen før VM i starten av februar. Noen dager senere ble han syk.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Når du har andre som har vist form, blir det gambling å satse på en som har vært ute såpass lenge, sier Carl-Henning Gran til NRK.

Carl-Henning Gran

TROR STAFETTEN RYKER: NRK-ekspert Carl-Henning Gran.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Mandag ble det bekreftet at Sundby ikke er frisk nok til å rekke 15-kilometeren. 30-åringen er imidlertid på bedringens vei, og landslagsledelsen holder døren fortsatt åpen for stafetten (fredag) og 50-kilometeren (søndag).

Men Gran, som er tidligere landslagstrener, mener en usikker Sundby havner bak de andre norske stafett-kandidatene.

Han understreker at hvileperioden kan gi Sundby overskudd på en eventuell stafett, men det er nettopp usikkerheten som gjør at han mener det er best å stå over.

Tøff konkurranse

– Det trenger ikke å ødelegge for laget, men det kan gjøre det. Når du er usikker, vil du bruke de sikre kortene dine. Det har ingenting med Martins kapasitet som skiløper å gjøre, men han har vært uheldig, sier Gran.

– Finn (Hågen Krogh) peker seg ut. Også får vi se hva Chris Jespersen får til. Men du har også Anders Gløersen, så vi er godt forspent på skøyteetappene, påpeker Gran.

NRK-ekspert Torgeir Bjørn peker også på de gode kandidatene. Han vurderer Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth som sikre på de klassiske etappene. Petter Northug er selvskreven på ankeretappen.

– Martin må være i nærheten av toppform for å styrke det norske stafettlaget, fastslår Bjørn.

– Jeg stoler på at Martin klarer å vurdere det. Det er ikke optimalt å hoppe inn på stafetten på sin første VM-øvelse, men det forutsetter at testene bekrefter god form, sier Bjørn.

Nystad: – Fremdeles håp

Landslagstrener Trond Nystad forteller til NRK at Sundby har gått en rolig tur mandag, og han skal gå enda en tur mandag kveld.

Men det er fortsatt for tidlig å si om han blir vurdert for stafetten.

– Vi må se hvordan formen utvikler seg. Når Martin er frisk, vet vi at han går veldig fort. Vi må ta en testøkt, og hvis han klarer seg bra, er han aktuell, sier Nystad.

– Femmila er det siste håpet, men vi har fremdeles et håp om stafetten. Det kan også hende vi får et VM uten Martin denne gangen, sier landslagstreneren.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag