NRK Meny
Normal

Gir opp kampen mot den norske overmakten

Tysk langrenn mister et av sine største håp når Denise Herrmann melder overgang til skiskyting.

Denise

GIR OPP: Denise Herrmann har levd i skyggen av Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og de andre norske langrennsjentene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

27-åringen bekrefter byttet av idrett i en pressemelding, skriver NTB.

– Denne avgjørelsen og tidspunktet for den vil sikkert overraske mange, men jeg har tenkt på dette i lang tid, sier Herrmann.

Denise Herrmann har seks ganger vært på seierspallen i verdenscupen, alle i sprint. Det er imidlertid over to år siden den siste pallplassen.

Nå har hun lagt bak seg en skuffende sesong med bare en sprintfinale.

– Nye mål

– Jeg har mye å takke langrenn for, det har vært en fantastisk tid med mange høydepunkter. Nå må jeg imidlertid sette meg nye mål. Jeg er bevisst på at det er en stor utfordring jeg står overfor, men jeg er overbevist om at jeg har mot og besluttsomhet til å klare dette, tilføyer hun.

Hun har full støtte fra Det tyske skiforbundet i valget som nå er tatt.

– Denise har i flere år vært en av våre viktigste langrennsløpere. Hun vil etterlate seg et tomrom. Samtidig gleder vi oss over at hun nå får nye utfordringer i skiskyting, sier sportsdirektør Karin Orgeldinger.

OL-bronse

Herrmann er langt den første utøveren som har gått fra langrenn til skiskyting. Kati Wilhelm og Evi Sachenbacher-Stehle er eksempler på andre tyske løpere som har gjort det samme.

Herrmann har bronse fra OL-stafetten i Sotsji som eneste internasjonale medalje som langrennsløper.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial