NRK Meny
Normal

Ginola vil bli FIFA-president

Tidligere Tottenham- og Newcastle-helt ønsker jobben til Sepp Blatter.

David Ginola

KLUBBNOMADE: David Ginola har spilt for blant andre Newcastle og Tottenham (bildet).

Foto: PAUL HACKETT / REUTERS

David Ginola

DRIBLEGLAD: Som Tottenham-spiller ble David Ginola kåret til årets spiller i Premier League i 1999.

Foto: ADAM BUTLER / AP

47-åringen fikk 17 landskamper for Frankrike på 1990-tallet og spilte for klubber som Paris Saint-Germain, Newcastle, Tottenham, Aston Villa og Everton. Han ble kåret til årets spiller i England i 1999.

– Jeg stiller til valg som FIFA-president og trenger deg på min side, skrev Ginola på sin Twitter-konto fredag.

Kandidat nummer tre

Franskmannen blir den tredje som offisielt offentliggjør sitt kandidatur, etter sin landsmann Jerome Champagne og prins Ali Bin Al Hussein av Jordan.

– Det er på tide at fotballen får en ansiktsløftning. Vi må vise mot og løse de tingene som pågår i idretten vi elsker, sier Ginola til den britiske tabloiden The Sun.

– Jeg vet at det ikke vil bli lett for meg å bli valgt, men jeg må prøve. Jeg gjorde alltid mitt ytterste på banen, og det samme skal jeg gjøre nå, tilføyer han.

Sepp Blatter, som har vært FIFA-president siden 1998, er overveldende favoritt til å velges til enda en periode. Han har allerede gjort det klart at han ønsker en ny periode, men han har ennå ikke formelt erklært sitt kandidatur.

Små sjanser

Ginola har i praksis ingen sjanse til å bli valgt, og det er lite sannsynlig at han får de nødvendige nominasjoner til å bli offisiell kandidat. Det krever støtte fra fem nasjonale fotballforbund.

Ifølge The Sun kommer Ginola til å offentliggjøre sitt kandidatur på en pressekonferanse i London søndag, støttet av bookmakeren Paddy Power og organisasjonen Change FIFA.

For å få være med i valget under FIFA-kongressen i Zürich 29. mai må kandidater ha nødvendige nominasjoner innen 29. januar.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal