Hopp til innhold

Gilbert avgjorde opp Cauberg igjen

I Ardenner-klassikeren Amstel Gold Race gikk Philippe Gilbert til på kjent vis og vant det tradisjonsrike sykkelrittet for tredje gang. De norske havnet litt bak i leksa.

Philip Gilbert

Philippe Gilbert jubler for sin tredje seier i Amstel Gold Race. Han var helt suveren opp siste bakken og BMC fikk betalt for en god laginnsats.

Foto: MICHAEL KOOREN / Reuters

Hagen

Edvald Boasson Hagen hang ikke med på slutten av årets Amstel Gold Race. Her fra Paris-Roubaix forrige søndag.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Opp den kjente bakken Cauberg har dette rittet blitt avgjort mange ganger tidligere, og det var her belgiske Philippe Gilbert fra BMC satte inn sluttstøtet igjen.

Lagkamerat Samuel Sanchez satt inn det første rykket opp Cauberg med bare få kilometer igjen, og da Gilberts argeste rivaler svarte på det angrepet var bordet dekket for belgieren.

Philippe Gilbert kontret og fikk en luke opp Cauberg som ble umulig å hente. Han syklet kontrollert inn med armene hevet over hodet og tre fingre synlige etter hans tredje seier i rittet.

Gilberts landsmann Jelle Vanendert (Lotto Belisol) kom på andreplass og Simon Gerrans (Orica Greenedge) fra Australia havnet på tredje. Lars Petter Nordhaug ble beste norske på 22. plass og Edvald Boasson Hagen endte på 39. plass.

Gilbert har mange gode minner fra nettopp den bratte kneika Cauberg. Det var her han avgjorde sykkel-VM 2012 og det var her han mer eller mindre avgjorde Amstel Gold Race 2010 og 2011.

Nordhaug og Hagen de norske håpene

– Jeg følte meg veldig bra og gjorde jobben min i dag. Men vi hadde en nederlandsk kaptein her i dag og jeg gjorde jobben min for Bauke Mollema, sa Lars Petter Nordhaug til TV2 etter målgang.

Bauke Mollema endte på syvende plass til slutt, mens Nordhaug selv falt av i siste bakken og kom inn 21 sekunder bak vinneren.

Amstel Gold Race er den første av Ardenner-klassikerne. Løpet har 34 bakker og er kjent som et hardt og langt løp på over 250 kilometer.

Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen var Norges representanter og forholdt seg rolig i løpet av dagen og begge to satt i tetgruppa mot slutten.

Edvald Boasson Hagen sa tidligere i uken til NRK at han skulle hjelpe Geraint Thomas til seier i dagens ritt. Men da Thomas måtte kaste inn håndkleet tidlig fikk Hagen grønt lys til å kjøre for egne sjanser.

Han havnet til slutt på en 39. plass, 36 sekunder bak Gilbert. Han hang med i hovedfeltet lenge, men hadde ikke god nok posisjon inn i Cauberg.

Christophe Riblon (Ag2r-La Mondiale), Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen) gikk i et tidlig brudd og var de to resterende fra dette bruddet som lå lengst i tet. De to ble ikke kjørt inn før det var 10 kilometer igjen.

Voeckler ledet an angrepene

Voeckler

Thomas Voeckler er kjent som en meget offensiv rytter og fornektet seg i ikke i dagens Amstel Gold Race.

Foto: BORIS HORVAT / Afp

Christophe Riblo og Preben Van Hecke holdt ut som tetduo lenge, men ble jaget av en gruppe ledet av Thomas Voeckler som fikk stadig flere sterkere ryttere.

40 kilometer før målgang stakk den aggressive Europecar-rytteren Thomas Voeckler og fikk med seg blant andre Zdenek Stybar (QuickStep), Jakob Fuglsang (Astana), Pieter Weening (Orica-GreenEdge), Tim Wellens (Lotto Belisol) og Greg Van Avermaet (BMC).

Dette fikk feltet til å ane trøbbel, da disse er sterke nok til å holde unna inn mot mål, og de henter inn utbrytergruppa med mindre enn ti kilometer igjen.

I 2013 vant Roman Kreuziger foran Alejandro Valverde og Simons Gerrans. Enrico Gasparotto vant rittet i 2012, mens Philippe Gilbert var seierherre de to foregående årene.

Det har aldri vært noen norsk vinner her, og det er er nederlandske Jan Raas som har vunnet her flest ganger med sine fem seire.

Rodriguez

Joaquim Rodriguez falt stygt i årets utgave av Amstel Gold Race.

Foto: BAS CZERWINSKI / Afp

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal