NRK Meny
Normal

Gilbert avgjorde opp Cauberg igjen

I Ardenner-klassikeren Amstel Gold Race gikk Philippe Gilbert til på kjent vis og vant det tradisjonsrike sykkelrittet for tredje gang. De norske havnet litt bak i leksa.

Philip Gilbert

Philippe Gilbert jubler for sin tredje seier i Amstel Gold Race. Han var helt suveren opp siste bakken og BMC fikk betalt for en god laginnsats.

Foto: MICHAEL KOOREN / Reuters

Hagen

Edvald Boasson Hagen hang ikke med på slutten av årets Amstel Gold Race. Her fra Paris-Roubaix forrige søndag.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Opp den kjente bakken Cauberg har dette rittet blitt avgjort mange ganger tidligere, og det var her belgiske Philippe Gilbert fra BMC satte inn sluttstøtet igjen.

Lagkamerat Samuel Sanchez satt inn det første rykket opp Cauberg med bare få kilometer igjen, og da Gilberts argeste rivaler svarte på det angrepet var bordet dekket for belgieren.

Philippe Gilbert kontret og fikk en luke opp Cauberg som ble umulig å hente. Han syklet kontrollert inn med armene hevet over hodet og tre fingre synlige etter hans tredje seier i rittet.

Gilberts landsmann Jelle Vanendert (Lotto Belisol) kom på andreplass og Simon Gerrans (Orica Greenedge) fra Australia havnet på tredje. Lars Petter Nordhaug ble beste norske på 22. plass og Edvald Boasson Hagen endte på 39. plass.

Gilbert har mange gode minner fra nettopp den bratte kneika Cauberg. Det var her han avgjorde sykkel-VM 2012 og det var her han mer eller mindre avgjorde Amstel Gold Race 2010 og 2011.

Nordhaug og Hagen de norske håpene

– Jeg følte meg veldig bra og gjorde jobben min i dag. Men vi hadde en nederlandsk kaptein her i dag og jeg gjorde jobben min for Bauke Mollema, sa Lars Petter Nordhaug til TV2 etter målgang.

Bauke Mollema endte på syvende plass til slutt, mens Nordhaug selv falt av i siste bakken og kom inn 21 sekunder bak vinneren.

Amstel Gold Race er den første av Ardenner-klassikerne. Løpet har 34 bakker og er kjent som et hardt og langt løp på over 250 kilometer.

Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen var Norges representanter og forholdt seg rolig i løpet av dagen og begge to satt i tetgruppa mot slutten.

Edvald Boasson Hagen sa tidligere i uken til NRK at han skulle hjelpe Geraint Thomas til seier i dagens ritt. Men da Thomas måtte kaste inn håndkleet tidlig fikk Hagen grønt lys til å kjøre for egne sjanser.

Han havnet til slutt på en 39. plass, 36 sekunder bak Gilbert. Han hang med i hovedfeltet lenge, men hadde ikke god nok posisjon inn i Cauberg.

Christophe Riblon (Ag2r-La Mondiale), Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen) gikk i et tidlig brudd og var de to resterende fra dette bruddet som lå lengst i tet. De to ble ikke kjørt inn før det var 10 kilometer igjen.

Voeckler ledet an angrepene

Voeckler

Thomas Voeckler er kjent som en meget offensiv rytter og fornektet seg i ikke i dagens Amstel Gold Race.

Foto: BORIS HORVAT / Afp

Christophe Riblo og Preben Van Hecke holdt ut som tetduo lenge, men ble jaget av en gruppe ledet av Thomas Voeckler som fikk stadig flere sterkere ryttere.

40 kilometer før målgang stakk den aggressive Europecar-rytteren Thomas Voeckler og fikk med seg blant andre Zdenek Stybar (QuickStep), Jakob Fuglsang (Astana), Pieter Weening (Orica-GreenEdge), Tim Wellens (Lotto Belisol) og Greg Van Avermaet (BMC).

Dette fikk feltet til å ane trøbbel, da disse er sterke nok til å holde unna inn mot mål, og de henter inn utbrytergruppa med mindre enn ti kilometer igjen.

I 2013 vant Roman Kreuziger foran Alejandro Valverde og Simons Gerrans. Enrico Gasparotto vant rittet i 2012, mens Philippe Gilbert var seierherre de to foregående årene.

Det har aldri vært noen norsk vinner her, og det er er nederlandske Jan Raas som har vunnet her flest ganger med sine fem seire.

Rodriguez

Joaquim Rodriguez falt stygt i årets utgave av Amstel Gold Race.

Foto: BAS CZERWINSKI / Afp

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal