NRK Meny
Normal

Gikk over evne i sporet

Slovakias gullmedaljevinner på kvinnenes skiskyttersprint har blitt nesten to minutter raskere i sporet på tre uker.

Anastazia Kuzmina

Anastazia Kuzmina i det hun går inn til et overraskende OL-gull.

Foto: Andrew Medichini / Scanpix/AP

Anastazia Kuzmina

Anastazia Kuzmina får en klem av en slovakisk leder etter OL-gullet.

Foto: Franck Fife / Scanpix/AFP

Anastazia Kuzmina tok gull på kvinnenes 7,5 kilometer sprint, 1,5 sekund foran tyske Magdalena Neuner.

Både Kuzmina og Neuner hadde en strafferunde hver på sprinten.

Se: Resultater sprint, kvinner

Neuner har i flere år vært regnet som den klart raskeste langrennsløperen av de kvinnelige skiskytterne, mens Kuzmina aldri har vist lignende form før.

- Hun overrasket oss alle. Hun har vist at hun kan gå fort tidligere, men dette var uventet, sier Neuners lagvenninne Kati Wilhelm til NRK.

Slått med snaut to minutter

I den siste verdenscupsprinten før OL, i italienske Anterselva 22. januar, vant Neuner etter å ha pådratt seg en strafferunde.

Der ble dagens gullvinner Kuzmina bare nummer 20 med en strafferunde.

Magdalena Neuner

Magdalena Neuner ser opp på resultattavlen etter målgang og registrerer at hun er slått med 1,5 sekund av en vanligvis svakere løper.

Foto: Andrew Medichini / Scanpix/AP

Der var hun 1.43,8 minutt bak Neuner i langrennet, den samme Neuner som hun slo med 1,5 sekunder på lørdagens OL-sprint.

Resultater Anterselva. Sprint, kvinner

Skuffede svensker

Svenskene Helena Jonsson og Anna Carin Olofsson-Zidek var på forhånd regnet blant de største favorittene.

Begge skjøt godt, med 0 bom for Jonsson og en bom for Olofsson-Zidek, men endte på henholdsvis 12. og 20. plass.

Vanligvis raske Olofsson-Zidek var 57,9 sekunder bak vinneren, til tross for at begge hadde en bom hver.

- Hun gikk jo bra i fjor, særlig i VM. Nå har hun vært borte en stund med en brukket hånd, men litt overraskende er det. Hun har vel funnet formen, sier Olofsson-Zidek til NRK.

Overrasket i VM

Kuzmina er egentlig russer, men meldte overgang til Slovakia etter at hun aldri klarte å komme på det russiske landslaget.

Hun har vanligvis vært et godt stykke unna pallen, men også under fjorårets VM i Pyeongchang overrasket hun med sterk langrennsform.

Hun ble nummer to på fellestarten og nummer sju på fellesstarten i VM i fjor, to av de fem beste plasseringene i karrieren.

- Jeg er veldig glad. Det var ikke en så veldig bra første skyting, men alt i alt er jo dette utrolig morsomt. Hånden min er nå blitt bra igjen. Jeg har trent den hver dag med fysioterapeut. Jeg vet ikke hvordan jeg vil feire. Jeg har jo flere konkurranser. Men jeg er helt overveldet. Alt er så bra, sier en smørblid Kuzmina til NRK etter den meget overraskende OL-seieren.

Siste nytt

 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal