NRK Meny
Normal

Gerrard utvist etter 41 sekunder(!) i United-seier

Steven Gerrard skulle snu kampen for et svakt Liverpool. I stedet brukte han snaue 41 sekunder på banen til å bli utvist da Manchester United vant 2–1.

FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-MAN UTD

UTVIST: Steven Gerrard brukte kun 40 sekunder på å få det røde kortet fra dommer Martin Atkinson.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
FOOTBALL/ Liverpool v Manchester United - Barclays Premier League

SCORET: Juan Mata ble kampens store spiller, og stod bak begge målene til Manchester United.

Foto: Phil Noble / Reuters

– Avgjørelsen var rett. Jeg skuffer både lagkameratene mine, og manageren i dag. Enda verre er det at jeg skuffer fansen, sier en angrende Steven Gerrard til SkySports etter kampslutt.

Kapteinen skulle bli den store helten i det som etter all sannsynlighet blir hans siste United-derby. Etter sidebytte, på stillingen 1–0 til United, ble han byttet inn til fordel fra Adam Lallana. 41 sekunder senere fikk Liverpool-legenden marsjordre.

Hendelsen oppstod da Uniteds Ander Herrera gikk hardt inn i en duell med 34-åringen. Da svartner det totalt for Gerrard, som stempler Herrera i skinnleggen. Dommer Martin Atkinson var aldri i tvil – og viste ut kapteinen.

– Det er sånn kampene er mellom klubbene. Det blir kaotisk og i et høyt tempo, sier Michael Carrick i et TV2-sendt intervju etter kampen.

Dermed var det dekket bord for United, som signerte to scoringer med Juan Mata, og vant oppgjøret mot erkerivalen 2–1.

Storslagen Mata

Det tok bare tretten minutter for Juan Mata. Etter en fantastisk pasning mellom Alberto Moreno og Mamadou Sakho fra Ander Herrera gjorde spanjolen ingen feil, og satt ballen på vakkert og eksemplarisk vis satt til side for Liverpools Simon Mignolet.

Samme mann scoret også Uniteds andre mål i kampen. Etter 59. minutter sendte Ángel Di María på vakkert vis ballen gjennom til den tidligere Chelsea-spilleren, som på volley sender ballen bak en sjanseløs Mignolet.

– Etter at Gerrard ble utvist visste vi at vi måtte score, sier Mata.

Tre minutter på overtid felte Emre Can Uniteds Daley Blind. Atkinson dømte sikkert straffespark. Normalt sett sikre Wayne Rooney brant straffen i sin 400. ligakamp. Dermed fortsetter Anfield-tørken for Rooney, som nå ikke har scoret på Liverpool-stadion på ti år.

FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-MAN UTD

HÅP: Sturridge scoret for Liverpool, men det holdt kun til 2–1 for hjemmelaget.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Sturridge tente håp på Anfield

Like etter tente storscorer Daniel Sturridge et enormt håp for Liverpool. Med ti mann avsluttet han til side for de Gea, som ikke leverte optimalt keeperspill i situasjonen.

Før det hadde Liverpool kun en virkelig stor mulighet. Den kom etter en fantastisk pasning fra Daniel Sturridge til Adam Lallana etter 35. minutter. Avslutningen var derimot for svak, og ballen snek seg så vidt til side for de Geas mål.

Med dagens resultat ser det også ut til at mesterligadrømmen til Liverpool henger i en tynn tråd. Med seier kunne de passert United på tabellen, men må heller se seg selv på 5.-plass, fem poeng bak United, med åtte kamper igjen av serien.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP
 • Neymar hinket av trening

  Flere melder på Twitter at den brasilianske stjernen Neymar måtte avbryte dagens trening og forlot banen haltende. Neymar rakk akkurat å bli skadefri til VM etter et brudd i foten i mars.

  Neymar
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Skadsdammen ferdig i Storhamar

  Eirik Skadsdammen (37) får ikke ny kontrakt i Storhamar, og er ferdig etter 19 sesonger i klubben. Han står med over 700 kamper, og kronet karrieren med NM-gull i april.

  – Det var en veldig tøff beslutning, sier trener Fredrik Söderström.

  Eirik Skadsdammen
  Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
Best i verden: Tidenes fotball-VM