NRK Meny
Normal

Nordhaug lover flere bruddforsøk: – Jeg er i kanonform

CALVI/OSLO (NRK.no): Tour de France-debutanten Lars Petter Nordhaug (29) lover flere bruddforsøk etter at han skapte norsk spenning på tampen av mandagens etappe.

Det holdt ikke helt inn på 3. etappe i Tour de France, men han lover å prøve seg igjen. Reporter: Morten Stenberg

Lars Petter Nordhaug lover flere bruddforsøk i Tour de France.

Gerrans

Simon Gerrans vant mandagens etappe foran Peter Sagan.

Foto: Mark Gunter / Afp

– Jeg håpet å komme inn og kjempe om seieren med de andre. Men feltet var for godt organisert og derfor gikk det ikke. Det var for mange store lag som satt der, sier Lars Petter Nordhaug til NRK.no.

Nordmannen fikk se at Simon Gerrans fra Orica Green-Edge vant den tredje etappen av Tour de France mandag. Gerrans spurtslo Peter Sagan som ble nummer to på den kuperte etappen fra Ajaccio til Calvi på Korsika.

Men før rytterne kom så langt som til målstreken, var det 29 år gamle Nordhaug som viste seg frem.

Med bare 13,5 kilometer igjen til mål, rykket Nordhaug i front av hovedfeltet og ble del av en utbrytergruppe på fire mann.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg er i kanonform. Det er en kamp for å komme seg frem og finne på noe som helst, sier Nordhaug.

Lover flere forsøk

Nordhaug

Lars Petter Nordhaug rykket fra hovedfeltet med 13,5 kilometer igjen av etappen, men det holdt ikke helt inn. Nordmannen lover likevel at han skal forsøke seg i flere brudd på lignende etappetyper.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Nordhaug forsøkte å rykke fra utbrytergruppa da hovedfeltet nærmet seg, men måtte til slutt gi opp forsøket.

Belkin-rytteren endte 72. plass, men var likevel godt fornøyd med dagen.

– Jeg er fornøyd med formen og kommer til å prøve meg flere ganger i rittet. Det blir på den type løypeprofil som vi hadde i dag, sier Nordhaug.

Spurtslo Sagan

Fornøyd var også etappevinner Gerrans stod for litt av en prestasjon da han spurtslo Sagan.

– Det er fantastisk. Hele laget fungerte veldig bra. Beina var gode og alt gikk etter planen, sier Gerrans i et intervju vist på TV 2.

Sagan så skuffet ut etter spurttapet, men fikk en liten trøst da han etter etappen kunne ikle seg den grønne poengtrøya.

Ingen hjelp for Hagen

Boasson

Edvald Boasson Hagen fikk ingen hjelp i spurten, og slet med å komme seg frem. Han ble numemr11.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen forsøkte også spurte om seieren, men ble nummer 11.

– Det var veldig hardt, og bare så vidt jeg klarte å henge med, sier han til NRK.no.

– Jeg kjempet meg tilbake, og var med i spurten. Men jeg satt helt alene. Det var ikke mange som hadde et godt spurtopptrekk. Det var mann mot mann og det ble for tøft for meg, sier Sky-rytteren.

Alexander Kristoff var aldri med i kampen om etappeseieren, da han mistet kontakten med hovedfeltet i den tøffe, annenkategoristigningen vel en mil før mål.

Tidlig brudd

Fem ryttere gikk i brudd tidlig på den tredje etappen av årets Tour de France. Cyril Gautier (Europcar), Alexis Vuillermoz (Sojasun), Simon Clarke (Orica Green-Edge), Lieuwe Westra (Vacansoleil) og Sebastien Minard (AG2R) hadde på det meste et forsprang på fire minutter.

gul

Jan Bakelants fra Radioshack syklet i gul trøye på dagens etappe.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Med 15 kilometer igjen var bruddet spist opp av hovedfeltet.

Pierre Rolland rykket fra hovedfeltet i den siste stigningen og sikret seg verdifulle poeng i kampen om klatretrøya, som han også bærer på tirsdagens etappe.

To ryttere måtte bryte

I de tøffe stigningene på mandagens etappe var flere av lagene med de største sammenlagtfavorittene ivrige på å dra i front. Sky-toget med Boasson Hagen var blant dem som viste seg frem.

Det gjorde også Radioshack som ville beholde den gule trøya for Jan Bakelants som rykket og vant etappen i går. Overraskelsesmannen får også sykle tirsdagens lagtempo i gul trøye.

Yohann Bagot og Andrey Kasheckin måtte bryte rittet på tredje dag. Dermed er det 196 ryttere igjen i Tour de France 2013.

Siste nytt

 • Ny remis for Carlsen

  For andre dag på rad tok sjakkspelar Magnus Carlsen eit halvt poeng med svarte brikker i Sinquefield Cup. Partiet mot Vishy Anand enda i remis. Carlsen hadde tidleg eit lite overtak, men etter kvart jamna partiet seg ut.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • PSV på vei, Benfica sliter

  To tidligere serievinnercupvinnere skaffet seg vidt forskjellig utgangspunkt i mesterliga-kvaliken tirsdag kveld.

  PSV vant 3-2 borte mot BATE Borisov etter scoringer av Gastón Pereiro, Hirving Lozano og Donyell Malen, mens Benfica bare klarte 1-1 hjemme mot greske PAOK.

  Salzburg, uten skadde Fredrik Gulbrandsen (lår), spilte 0-0 borte mot Røde Stjerne i Beograd

  Lozano
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal