Hopp til innhold

Kaasas reise fra skademareritt til Odd-helt: – Det har vært mange tunge stunder

Sist gang Markus Kaasa (21) spilte en hel omgang med Eliteseriefotball ble han alvorlig kneskadet. Mot Viking fikk han sitt første lange innhopp på over et halvt år. Da ble han like gjerne matchvinner.

Kaasa

SEIERSGLIS: På Markus Kaasa, her i pressesonen etter kampen mot Viking tirsdag.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ubeskrivelig. Det har jeg drømt om siden jeg har vært skadet i seks-syv måneder. Å komme tilbake sånn her, det er nydelig, sier Kaasa til NRK.

21-åringen fikk en alvorlig kneskade mot Start i en seriekamp 27. august 2018. Siden den gangen har han trent seg sakte, men sikkert tilbake.

– Tøffe tider

Han fikk svært korte innhopp i Odds kamper mot Brann og Kristiansund denne sesongen, men først tirsdag kveld fikk han spille en litt større rolle i en Eliteseriekamp på lang tid. Til TV-kanalen MAX sier Kaasa at «det selvfølgelig har vært mange tunge stunder»

Overfor NRK sier Odds matchvinnerhelt at «man selvfølgelig tenker mye og at man har lyst til å lykkes».

– Jeg har trent i styrkerommet her i seks-syv måneder mens gutta har spilt fotball. Det har vært tøffe tider. Mye hard trening. Men det er deilig å være tilbake.

Saken fortsetter under bildet.

Kaasa

AVGJORDE: Markus Kaasa (foran til venstre) gratuleres av alle rundt ham etter kampen mot Viking tirsdag.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Manglet kreativ kraft

For i pausen og på stillingen 0-0 etterlyste Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mer kreativitet i eget lag og tok grep gjennom ett bytte allerede i pausen. Han fikk svar omtrent umiddelbart. For inn på Skagerak Arena etter 45 minutter spill kom Kaasa.

Kaasa responderte på Odd-sjefens utspill etter bare tre minutter. 21-åringen hælsparket først gjennom Birk Risa til en gigantsjanse, men avslutningen traff stolpen.

Saken fortsetter under bildet.

Berntsen og Fagermo

TETT KAMP: Mellom Bjarne Berntsens Viking og Dag-Eilev Fagermos Odd.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Knuste keeper i lufta

Så tok Kaasa selv ansvar i Vikings 16-meter etter 54 minutter. Et langt Odd-angrep endte til slutt med at Fredrik Oldrup Jensen slo inn fra høyre. Kaasa tok sats, hoppet det han var god for inne i feltet.

Der slo han både Viking-stopper Tord Salte og keeper Iven Austbø i lufta og nikket inn 1-0-scoringen. Noen flere scoringer ble det aldri i Skien.

– Juvel

Odd-trener Fagermo var full av lovord om 21 år gamle Kaasa. Han mener han har taklet skademarerittet «ekstremt profesjonelt» og at unggutten står for «en enorm treningskultur».

– Han er en juvel. Han fik innbytterpuls i dag. Han ble fort sliten. Han trenger kamper. Han fikk 45 minutter på toppnivå. Det er en investering. Vi har en juvel der, gjentar Fagermo.

Med 1-0 til Odd røk også Viking på årets første tap i Eliteserien, mens telemarkingene fortsatt er ubeseiret og helt oppe på en tredjeplass etter fire serierunder.

– Jeg tror Eliteserien blir jevn i år. Jeg kan ikke se noe lag som er så mye bedre enn de andre. Det kan se sånn ut foreløpig også. Vi får se etter fem-seks kamper til. Da får vi et bilde på hvordan tabellen kommer til å se ut, sier Fagermo.

Saken fortsetter under bildet.

Odd jubel

SOCRINGSJUBEL: Markus André Kaasa har akkurat satt inn 1-0 og får jubelselskap av Torgeir Børven og Sander Svendsen. Til høyre fortviler Vikings Kristian Thorstvedt.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Ingen Viking-sluttspurt

For mandagens kamp var nærmest for et toppoppgjør å regne. Odd kom fra en komfortabel seier mot Kristiansund sist helg, mens Viking hadde en råsterk borteseier mot Brann i bagasjen.

Men den første omgangen bar ikke akkurat preg av dét. Viking forsvarte seg godt, mens det ikke akkurat var farlig hver gang vertene forsøkte seg fremover. Fasiten var i realiteten ingen kvalifiserte målsjanser de første 45 minuttene.

Etter hvilen satte altså Kaasa for alvor fart i Odd-angrepet. Men den siste drøye halvtimen etter 1-0-scoringen ble likevel tam og endte uten mål.

– Alle kriger. Vi spiller kanskje ikke den beste kampen. Det viktigste er å plukke tre poeng på en dag som denne her, sier Kaasa til slutt.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal