Kaasas reise fra skademareritt til Odd-helt: – Det har vært mange tunge stunder

Sist gang Markus Kaasa (21) spilte en hel omgang med Eliteseriefotball ble han alvorlig kneskadet. Mot Viking fikk han sitt første lange innhopp på over et halvt år. Da ble han like gjerne matchvinner.

Kaasa

SEIERSGLIS: På Markus Kaasa, her i pressesonen etter kampen mot Viking tirsdag.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ubeskrivelig. Det har jeg drømt om siden jeg har vært skadet i seks-syv måneder. Å komme tilbake sånn her, det er nydelig, sier Kaasa til NRK.

21-åringen fikk en alvorlig kneskade mot Start i en seriekamp 27. august 2018. Siden den gangen har han trent seg sakte, men sikkert tilbake.

– Tøffe tider

Han fikk svært korte innhopp i Odds kamper mot Brann og Kristiansund denne sesongen, men først tirsdag kveld fikk han spille en litt større rolle i en Eliteseriekamp på lang tid. Til TV-kanalen MAX sier Kaasa at «det selvfølgelig har vært mange tunge stunder»

Overfor NRK sier Odds matchvinnerhelt at «man selvfølgelig tenker mye og at man har lyst til å lykkes».

– Jeg har trent i styrkerommet her i seks-syv måneder mens gutta har spilt fotball. Det har vært tøffe tider. Mye hard trening. Men det er deilig å være tilbake.

Saken fortsetter under bildet.

Kaasa

AVGJORDE: Markus Kaasa (foran til venstre) gratuleres av alle rundt ham etter kampen mot Viking tirsdag.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Manglet kreativ kraft

For i pausen og på stillingen 0-0 etterlyste Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mer kreativitet i eget lag og tok grep gjennom ett bytte allerede i pausen. Han fikk svar omtrent umiddelbart. For inn på Skagerak Arena etter 45 minutter spill kom Kaasa.

Kaasa responderte på Odd-sjefens utspill etter bare tre minutter. 21-åringen hælsparket først gjennom Birk Risa til en gigantsjanse, men avslutningen traff stolpen.

Saken fortsetter under bildet.

Berntsen og Fagermo

TETT KAMP: Mellom Bjarne Berntsens Viking og Dag-Eilev Fagermos Odd.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Knuste keeper i lufta

Så tok Kaasa selv ansvar i Vikings 16-meter etter 54 minutter. Et langt Odd-angrep endte til slutt med at Fredrik Oldrup Jensen slo inn fra høyre. Kaasa tok sats, hoppet det han var god for inne i feltet.

Der slo han både Viking-stopper Tord Salte og keeper Iven Austbø i lufta og nikket inn 1-0-scoringen. Noen flere scoringer ble det aldri i Skien.

– Juvel

Odd-trener Fagermo var full av lovord om 21 år gamle Kaasa. Han mener han har taklet skademarerittet «ekstremt profesjonelt» og at unggutten står for «en enorm treningskultur».

– Han er en juvel. Han fik innbytterpuls i dag. Han ble fort sliten. Han trenger kamper. Han fikk 45 minutter på toppnivå. Det er en investering. Vi har en juvel der, gjentar Fagermo.

Med 1-0 til Odd røk også Viking på årets første tap i Eliteserien, mens telemarkingene fortsatt er ubeseiret og helt oppe på en tredjeplass etter fire serierunder.

– Jeg tror Eliteserien blir jevn i år. Jeg kan ikke se noe lag som er så mye bedre enn de andre. Det kan se sånn ut foreløpig også. Vi får se etter fem-seks kamper til. Da får vi et bilde på hvordan tabellen kommer til å se ut, sier Fagermo.

Saken fortsetter under bildet.

Odd jubel

SOCRINGSJUBEL: Markus André Kaasa har akkurat satt inn 1-0 og får jubelselskap av Torgeir Børven og Sander Svendsen. Til høyre fortviler Vikings Kristian Thorstvedt.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Ingen Viking-sluttspurt

For mandagens kamp var nærmest for et toppoppgjør å regne. Odd kom fra en komfortabel seier mot Kristiansund sist helg, mens Viking hadde en råsterk borteseier mot Brann i bagasjen.

Men den første omgangen bar ikke akkurat preg av dét. Viking forsvarte seg godt, mens det ikke akkurat var farlig hver gang vertene forsøkte seg fremover. Fasiten var i realiteten ingen kvalifiserte målsjanser de første 45 minuttene.

Etter hvilen satte altså Kaasa for alvor fart i Odd-angrepet. Men den siste drøye halvtimen etter 1-0-scoringen ble likevel tam og endte uten mål.

– Alle kriger. Vi spiller kanskje ikke den beste kampen. Det viktigste er å plukke tre poeng på en dag som denne her, sier Kaasa til slutt.

Siste nytt

 • Botheim med ny RBK-kontrakt

  Erik Botheim har signert en ny kontrakt med norsk fotballs flaggskip. Det melder Rosenborg på egne nettsider. Kontrakten strekker seg over to år. – Erik er en spiller vi har stor tro på kan utvikle seg til å bli en topp Rosenborg-spiss, sier trener Eirik Horneland.

  Rosenborg, ERik Botheim, Eirik Horneland
  Foto: RBK.no
 • Haaland ikke kvitt kneskaden

  Erling Braut Haaland har fortsatt knetrøbbel og er usikker foran Salzburgs kamper mot St. Pölten og Genk, skriver Nettavisen. I forrige uke måtte Haaland kaste inn håndkleet like før Norges EM-kvalifiseringskamp mot Færøyene.

  Champions League - Group E - Liverpool v FC Salzburg
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters
 • Ødegaard nærmer seg storkampen

  Martin Ødegaard fullførte i dag en ny trening med Real Sociedad, skriver spanske medier. Mye på at 20-åringen spiller kampen mot Real Madrid lørdag. Han har vært ute med skade i tre uker, og sto over de to landskampene mot Færøyene og Malta.

  Ødegaard
  Foto: Ander Gillenea / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal