Kaasas reise fra skademareritt til Odd-helt: – Det har vært mange tunge stunder

Sist gang Markus Kaasa (21) spilte en hel omgang med Eliteseriefotball ble han alvorlig kneskadet. Mot Viking fikk han sitt første lange innhopp på over et halvt år. Da ble han like gjerne matchvinner.

Kaasa

SEIERSGLIS: På Markus Kaasa, her i pressesonen etter kampen mot Viking tirsdag.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ubeskrivelig. Det har jeg drømt om siden jeg har vært skadet i seks-syv måneder. Å komme tilbake sånn her, det er nydelig, sier Kaasa til NRK.

21-åringen fikk en alvorlig kneskade mot Start i en seriekamp 27. august 2018. Siden den gangen har han trent seg sakte, men sikkert tilbake.

– Tøffe tider

Han fikk svært korte innhopp i Odds kamper mot Brann og Kristiansund denne sesongen, men først tirsdag kveld fikk han spille en litt større rolle i en Eliteseriekamp på lang tid. Til TV-kanalen MAX sier Kaasa at «det selvfølgelig har vært mange tunge stunder»

Overfor NRK sier Odds matchvinnerhelt at «man selvfølgelig tenker mye og at man har lyst til å lykkes».

– Jeg har trent i styrkerommet her i seks-syv måneder mens gutta har spilt fotball. Det har vært tøffe tider. Mye hard trening. Men det er deilig å være tilbake.

Saken fortsetter under bildet.

Kaasa

AVGJORDE: Markus Kaasa (foran til venstre) gratuleres av alle rundt ham etter kampen mot Viking tirsdag.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Manglet kreativ kraft

For i pausen og på stillingen 0-0 etterlyste Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mer kreativitet i eget lag og tok grep gjennom ett bytte allerede i pausen. Han fikk svar omtrent umiddelbart. For inn på Skagerak Arena etter 45 minutter spill kom Kaasa.

Kaasa responderte på Odd-sjefens utspill etter bare tre minutter. 21-åringen hælsparket først gjennom Birk Risa til en gigantsjanse, men avslutningen traff stolpen.

Saken fortsetter under bildet.

Berntsen og Fagermo

TETT KAMP: Mellom Bjarne Berntsens Viking og Dag-Eilev Fagermos Odd.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Knuste keeper i lufta

Så tok Kaasa selv ansvar i Vikings 16-meter etter 54 minutter. Et langt Odd-angrep endte til slutt med at Fredrik Oldrup Jensen slo inn fra høyre. Kaasa tok sats, hoppet det han var god for inne i feltet.

Der slo han både Viking-stopper Tord Salte og keeper Iven Austbø i lufta og nikket inn 1-0-scoringen. Noen flere scoringer ble det aldri i Skien.

– Juvel

Odd-trener Fagermo var full av lovord om 21 år gamle Kaasa. Han mener han har taklet skademarerittet «ekstremt profesjonelt» og at unggutten står for «en enorm treningskultur».

– Han er en juvel. Han fik innbytterpuls i dag. Han ble fort sliten. Han trenger kamper. Han fikk 45 minutter på toppnivå. Det er en investering. Vi har en juvel der, gjentar Fagermo.

Med 1-0 til Odd røk også Viking på årets første tap i Eliteserien, mens telemarkingene fortsatt er ubeseiret og helt oppe på en tredjeplass etter fire serierunder.

– Jeg tror Eliteserien blir jevn i år. Jeg kan ikke se noe lag som er så mye bedre enn de andre. Det kan se sånn ut foreløpig også. Vi får se etter fem-seks kamper til. Da får vi et bilde på hvordan tabellen kommer til å se ut, sier Fagermo.

Saken fortsetter under bildet.

Odd jubel

SOCRINGSJUBEL: Markus André Kaasa har akkurat satt inn 1-0 og får jubelselskap av Torgeir Børven og Sander Svendsen. Til høyre fortviler Vikings Kristian Thorstvedt.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Ingen Viking-sluttspurt

For mandagens kamp var nærmest for et toppoppgjør å regne. Odd kom fra en komfortabel seier mot Kristiansund sist helg, mens Viking hadde en råsterk borteseier mot Brann i bagasjen.

Men den første omgangen bar ikke akkurat preg av dét. Viking forsvarte seg godt, mens det ikke akkurat var farlig hver gang vertene forsøkte seg fremover. Fasiten var i realiteten ingen kvalifiserte målsjanser de første 45 minuttene.

Etter hvilen satte altså Kaasa for alvor fart i Odd-angrepet. Men den siste drøye halvtimen etter 1-0-scoringen ble likevel tam og endte uten mål.

– Alle kriger. Vi spiller kanskje ikke den beste kampen. Det viktigste er å plukke tre poeng på en dag som denne her, sier Kaasa til slutt.

Siste nytt

 • Alaphilippe tapte tid

  Simon Yates vant den 15. etappen foran Thibaut Pinot og Mikel Landa, da Julian Alaphilippe tapte tid og viste svakhetstegn for første gang i touren. Avstanden til Geraint Thomas i sammendraget er nå 1.35, mens Steven Kruijswijk følger på tredjeplass 1.47 bak.

  Tour de France - The 185-km Stage 15 from Limoux to Foix Prat d'Albis
  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters
 • Verdensrekord i svømme-VM

  Britiske Adam Peaty ble første mann under 57 sekunder på 100 m bryst søndag. Han noterte 56,88 under i semifinalen under første dag av svømme-VM.

  Tiden var over to tidels sekund foran hans egen verdensrekord.

  South Korea Swimming Worlds
  Foto: Mark Schiefelbein / AP
 • Utslått på 400 meter i VM

  Henrik Christiansen startet svømme-VM med 400 meter fri natt til søndag, men det gikk ikke helt som ønsket i bassenget i Sør-Korea. Nordmannen ble bare nummer seks i det femte heatet, og med den 10. beste tiden tok han seg ikke til finalen. Tiden var 3.46,99.

  – Det var kjedelig. Jeg ville svømme mye fortere og det kjentes ikke bra. Under løpet kjente jeg at det ikke var noe superløp, og det er seks tideler over pers. De tidelene trengte jeg for finale. Det er veldig surt, sier han til SVT.

  Christiansen svømmer også 800m fri og 1500m fri i VM. Heller ikke Tomoe Hvas tok seg til finalen på 50 meter butterfly i natt.

  Henrik Christiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal