Hopp til innhold

Generalsekretæren i Norges bokseforbund: – Imponert over McGregor

Showkampen i Las Vegas var fryktet å bli en skam for sporten, men Norges boksesjef var svært fornøyd i etterkant.

SPO-BOX-UFC-FLOYD-MAYWEATHER-JR.-V-CONOR-MCGREGOR

TRE GODE RUNDER: Så var tanken tom for MMA-stjernen Conor McGregor. Han holdt i seks og en halv runde til - og det imponerer bokseverdenen.

Foto: Ethan Miller / AFP

Showkampen mellom McGregor og Mayweather er bare tre timer gammel når en småsøvning boksepresident svarer på NRKs telefon. Erik Nilsen har sittet oppe i natt, i likhet med svært mange bokse- og MMA-fans.

På forhånd var det knytta veldig stor spenning til kampen, fordi det i utgangspunktet er to forskjellige kampsporter som skulle møte hverandre, og mange fryktet at all viraken og pengefokuset skulle kaste en skygge over boksesporten. Det var det ingen grunn til, sier Nilsen.

– En del som er veldig glad i boksing fryktet at dette ikke skulle bli noen god boksekamp, men det ble det, og det ble en veldig offensiv og god kamp fra Conor McGregor, som jeg var veldig imponert over, sier Nilsen til NRK.no.

Erik Nilsen, generalsekretær i Norges bokseforbund

IMPONERT: Norges boksesjef Erik Nilsen satt oppe i natt for å se McGregor og Mayweather.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Overbevisende at McGregor holdt så lenge

Det var ikke så alt for mange som levnet iren noen som helst sjanse mot den nå mestvinnende, ubeseirede bokseren i verdenshistorien, men Nilsen ble overrasket.

– Han startet veldig bra, og så stoppa det opp etter hvert, for han kom til kort når Mayweather begynte å bokse. Til sist var det veldig overbevisende av Mayweather, men også McGregor, som holdt så lenge som han gjorde.

– Det ble en god showkamp, for det var en showkamp det var.

– Og taperen fikk skryt av vinneren?

– Jada, og det holder jeg helt klart med på. Jeg synes McGregor holdt veldig bra. En god og fair boksekamp, det var bare en veldig stor nivåforskjell når Floyd Mayweather ønska å bokse, sier Nilsen.

Siste nytt

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal