NRK Meny
Normal

Generalsekretæren i FN dropper OL

Generalsekretæren i FN, Ban Ki-moon, har informert kinesiske myndigheter om at han ikke kommer til å delta på åpningsseremonien av OL.

Ban Ki-moon
Foto: ALEXANDER NATRUSKIN / REUTERS

Det fortalte en talsmann for FN-systemet torsdag.

Talskvinnen Marie Okabe sa at Beijing hadde fått beskjed om denne beslutningen for noen måneder siden.

Hun sa at avgjørelsen var tatt på grunn av generalsekretærens program som har vært lagt for lang siden, og ikke et resultat av oppfordringene om boikott av åpningsseremonien som en protest mot kinesernes Tibet-politikk, og manglende respekt for menneskerettigheter

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal