Tipper bronse til «Jays»

16 år etter at han var i VM-finalen på 200 meter så tror Geir Moen at Jaysuma Saidy Ndure tar bronse på distansen i VM i dag.

Jaysuma Saidy Ndure med Geir Moen innfelt

Jaysuma Saidy Ndure ble nummer to i sin semifinale fredag. Nå tror Geir Moen (innfelt) han tar medalje i finalen.

Foto: Cornelius Poppe/Geir Moen / Scanpix

Se VM direkte fra kl 12.00 og chat med Christina Vukicevic og Steinar Hoen underveis.

Geir Moen

Geir Moen etter å ha løpt inn til 6. plass på 200-meteren i VM i Gøteborg.

Foto: Johansen, Erik / Scanpix

Jaysuma Saidy Ndure

Jaysuma Saidy Ndure tittet opp på resultat-tavlen etter sin 2. plass i semifinalen.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX
- Usain Bolt vil vise at han er verdens beste sprinter og tar gull, men jeg tror at «Jays» er en av fire stykker som kommer til å kjempe om sølv- og bronsemedaljene, sier Geir Moen til NRK.no.

Geir Moen er den siste nordmann som har vært i en VM-finale på 200 meter. Han ble nummer seks på distansen i Gøteborg i 1995 på 20,51 i en finale der legendariske Michael Johnson vant på 19,79.

De andre løperne Moen trekker frem som utfordrere til Ndure er amerikanske Walter Dix, franske Christophe Lemaitre og Bolts landsmann Nickel Ashmeade.

- Jeg tipper Usain Bolt vinner på 19,80, og at «Jays» løper på 20,10-20,25 og tar bronse, sier den gamle norske sprinthelten.

Løper i bane åtte

Ndure har fått tildelt bane åtte, den ytterste banen, i dagens finale.

Det kan by på utfordringer, men Geir Moen tror at Ndure kan bruke det positivt..

- Han liker jo ikke å løpe i krappe svinger og det slipper han nå. Han har et langt steg og det får han brukt nå, sier Geir Moen.

Ettersom han løper i den ytterste banen får «Jays» ingen rygg å henge på gjennom den første svingen, men Geir Moen tror at det kan føre til at han blir mindre stresset.

Løper etter Thorkildsen

Finalen på 200 meter er dagens siste øvelse i VM og starter klokken 14.20.

På det tidspunktet vil det være klart om Andreas Thorkildsen har klart å innfri favorittstempelet og ta gull i spydkonkurransen.

Moen sier at han tror at Ndure får med seg hvordan Thorkildsen gjør det.

- Før man skal konkurrere så er man i en slags tunnel der man bare tenker på sine egne rutirner og løpet, men man får gjerne med seg på TV-skjermen under oppvarmingen hvordan de andre norske gjør det, sier Geir Moen.

Moen har fulgt godt med på VM så langt og har likt det han har sett av sin etterfølger før dagens finale.

- Han virker veldig positiv når han snakker nå. Han har jo etterhvert mye rutine og når han nå har nådd målet sitt om en finale kan han løpe avslappet, sier Moen.

Skal se finalen i barneselskap

Geir Moen selv skal arrangerre barneselskap for å feire sin datters fireårs-dag i dag, men slår på TV-en når finalen kommer.

Han forteller at selv om datteren bare er fire, så skjønner hun litt av friidrett.

- Hun har skjønt at pappa løp før og at han blir veldig ivrig når noen løper på TV, sier Geir Moen til NRK.no.

Siste nytt

 • Kaptein Johansen vrakes

  Slik TV 2 erfarte tidligere i kveld, setter Lars Lagerbäck landslagskaptein Stefan Johansen på benken til oppgjøret mot Sverige. Dette er de utvalgte: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Mohamed Elyounoussi, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Bjørn Maars Johnsen. Dermed vrakes Johansen og Tarik Elyounoussi fra Spania-oppgjøret.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Disse starter for Sverige

  Aftonbladet melder at disse elleve starter for Sverige på Ullevaal: Robin Olsen - Emil Krafth, Filip Helander, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson - Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Viktor Claesson - Marcus Berg, Robin Quaison.

  Det svenske fotballandslaget trener
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kun én tviler på EM-sluttspill

  Eliteseriens trenere er stort sett enige om at Norge tar seg til et EM-sluttspill, enten via kvalifiseringen eller nasjonsligaen. Elleve trenere ble spurt om Norge går til sluttspillet, men en som ikke var like sikker var Strømsgodsets Bjørn Petter Ingebretsen: – Jeg tviler på det. Da blir jeg positivt overrasket hvis vi klarer det, sier Ingebretsen. I kveld møter landslaget Sverige på Ullevaal, og det er en nøkkelkamp sier de fleste trenerne. – Vi må starte med en trepoenger her i dag. Det er vi avhengige av, sier Sarpsborg 08s trener Geir Bakke.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal