Hopp til innhold

Gatlin har funnet sitt hemmelige våpen

MOSKVA (NRK.no): Usain Bolts største konkurrent har studert seg selv i sakte film, og mener han har funnet en avgjørende detalj. Nå varsler han fyrverkerier på søndag.

Justin Gatlin

Justin Gatlin har studert video av seg selv og funnet en avgjørende detalj han kan spare verdifulle hundredeler på.

Foto: Anja Niedringhaus / Ap

Justin Gatlin

Justin Gatlin har studert løpene sine i sakte film og funnet ut at foten hans 'kollapser' mot bakken i stedet for å sparke skikkelig fra.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

– Jeg tror det blir elektrisk, sier Justin Gatlin selvsikkert foran søndagens 100-meter.

Mye av selvtilliten skyldes en oppdagelse den amerikanske sprinteren har gjort de siste dagene.

– Jeg kollapser nedover med foten når jeg lander, i stedet for å sparke skikkelig fra. Og med det, pluss et vondt ben, greier jeg å løpe 9,8. Det er ganske imponerende, så jeg tror jeg har talent til å løpe enda fortere i morgen, sier Gatlin.

Bruker slow motion-kamera

Sprintveteranen forteller at han har jobbet nitidig i videorommet inn mot VM.

Usain Bolts antatt største utfordrer prøver å perfeksjonere teknikken i siste liten, og sammen med treneren studerer han nå ørsmå detaljer.

– Jeg har jobbet med teknikken min med slow motion-kamera sammen med Ralph Mann. Han har vist meg mange av feilene i løpene mine, og jeg jobber med å perfeksjonere det, sier Gatlin.

– Det blir mann mot mann

31-åringen, som tidligere har vært utestengt for doping, er den eneste som har slått Usain Bolt i år. Han vant OL-gull på 100-meter i 2004, og i London-OL i fjor tok han bronse.

Han har løpt 9,89 i år og gleder seg til en god, gammeldags duell mot Usain Bolt.

– Mondo-dekket er veldig raskt, publikum er bra. Stadion er konstruert slik at det viser en ekte runners talent. Ingen med- eller motvind, det er bare mann mot mann, sier Gatlin.

– Kan du slå Bolt igjen?

– Jeg håper det. Før pleide dere å spørre meg om jeg kunne slå ham punktum, nå har dere lagt på et «igjen» på slutten av spørsmålet etter at jeg slo ham i Roma. Jeg håper dere spør meg på søndag om jeg kan slå ham en tredje gang, gliser Gatlin.

Se intervjuet med Justin Gatlin, som var raskest i sitt kvalifiseringsheat på 100 meter sprint, i friidretts-VM i Moskva. Reporter: Line Andersen.

Se Justin Gatlin snakke om forsøksheatet sitt på lørdag.

Ezinne ser løpet på hotellet

Også på det norske utøverhotellet er spenningen stor foran friidrettens Formel 1-øvelse. Ezinne Okparaebo skal se løpet på hotellet. Hun bryter ut i latter når NRK.no spør om et vinnertips - så åpenbart er det.

– Hvem som vinner, tenker du? Hehe. Jeg tror Usain vinner, sier Okparaebo til NRK.no.

Kampen om medaljene er vidåpen, mener den norske sprinteren.

– Det er spennende. Nå er det faktisk åpent, i hvert fall mellom de som kommer bak der. Så jeg skal sitte hjemme og se på friidrett og få tiden til å gå.

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal