NRK Meny
Normal

Gatlin har funnet sitt hemmelige våpen

MOSKVA (NRK.no): Usain Bolts største konkurrent har studert seg selv i sakte film, og mener han har funnet en avgjørende detalj. Nå varsler han fyrverkerier på søndag.

Justin Gatlin

Justin Gatlin har studert video av seg selv og funnet en avgjørende detalj han kan spare verdifulle hundredeler på.

Foto: Anja Niedringhaus / Ap

Justin Gatlin

Justin Gatlin har studert løpene sine i sakte film og funnet ut at foten hans 'kollapser' mot bakken i stedet for å sparke skikkelig fra.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

– Jeg tror det blir elektrisk, sier Justin Gatlin selvsikkert foran søndagens 100-meter.

Mye av selvtilliten skyldes en oppdagelse den amerikanske sprinteren har gjort de siste dagene.

– Jeg kollapser nedover med foten når jeg lander, i stedet for å sparke skikkelig fra. Og med det, pluss et vondt ben, greier jeg å løpe 9,8. Det er ganske imponerende, så jeg tror jeg har talent til å løpe enda fortere i morgen, sier Gatlin.

Bruker slow motion-kamera

Sprintveteranen forteller at han har jobbet nitidig i videorommet inn mot VM.

Usain Bolts antatt største utfordrer prøver å perfeksjonere teknikken i siste liten, og sammen med treneren studerer han nå ørsmå detaljer.

– Jeg har jobbet med teknikken min med slow motion-kamera sammen med Ralph Mann. Han har vist meg mange av feilene i løpene mine, og jeg jobber med å perfeksjonere det, sier Gatlin.

– Det blir mann mot mann

31-åringen, som tidligere har vært utestengt for doping, er den eneste som har slått Usain Bolt i år. Han vant OL-gull på 100-meter i 2004, og i London-OL i fjor tok han bronse.

Han har løpt 9,89 i år og gleder seg til en god, gammeldags duell mot Usain Bolt.

– Mondo-dekket er veldig raskt, publikum er bra. Stadion er konstruert slik at det viser en ekte runners talent. Ingen med- eller motvind, det er bare mann mot mann, sier Gatlin.

– Kan du slå Bolt igjen?

– Jeg håper det. Før pleide dere å spørre meg om jeg kunne slå ham punktum, nå har dere lagt på et «igjen» på slutten av spørsmålet etter at jeg slo ham i Roma. Jeg håper dere spør meg på søndag om jeg kan slå ham en tredje gang, gliser Gatlin.

Se intervjuet med Justin Gatlin, som var raskest i sitt kvalifiseringsheat på 100 meter sprint, i friidretts-VM i Moskva. Reporter: Line Andersen.

Se Justin Gatlin snakke om forsøksheatet sitt på lørdag.

Ezinne ser løpet på hotellet

Også på det norske utøverhotellet er spenningen stor foran friidrettens Formel 1-øvelse. Ezinne Okparaebo skal se løpet på hotellet. Hun bryter ut i latter når NRK.no spør om et vinnertips - så åpenbart er det.

– Hvem som vinner, tenker du? Hehe. Jeg tror Usain vinner, sier Okparaebo til NRK.no.

Kampen om medaljene er vidåpen, mener den norske sprinteren.

– Det er spennende. Nå er det faktisk åpent, i hvert fall mellom de som kommer bak der. Så jeg skal sitte hjemme og se på friidrett og få tiden til å gå.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm