NRK Meny
Normal

Gatlin offentliggjør «hemmelige» brev

Dopingdømte Justin Gatlin (33) har gitt pressen tilgang til korrespondanse mellom ham og Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Justin Gatlin

DOPINGFORTID: Justin Gatlin.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Amerikanske Gatlin slapp ikke unna kritiske spørsmål om hans dopingfortid under VM i Beijing.

Han ble representant for alt det negative i friidretten, mens gullvinner Usain Bolt ble den «rene» utøveren.

I et forsøk på å kvitte seg med det negative stempelet frigjør derfor Justin Gatlin nå tidligere epost-korrespondanse mellom ham og IAAF.

Hensikten er å vise at friidrettsutøveren angrer på det han har gjort.

– Angrer på det han har gjort

Gatlin ble tatt for bruk av doping i 2006 for annen gang og ble utestengt fra idretten i 4 år. Han vendte tilbake til friidretten i 2010.

Avisen The Guardian har nå fått eksklusiv tilgang til en av epostene, som er fra 2010, Der skriver han at han angrer på at han brukte dopingmidler.

I brevet skriver han også at han er beredt på å fortsatt sone sin straff ved å arbeide for antidopingarbeid og å lære ungdommer å ta ansvar.

Grunnen til at Gatlin velger å offentliggjøre disse epostene kan være at amerikaneren har fått hard kritikk av BBC, skriver The Guardian.

BBC-kritikk

Gatlin valgte da også å boikotte den britiske kringkasteren under mesterskapet.

– Han har fått muligheten til å vende tilbake til idretten, men har ikke gjort noe for at publikum skal forstå hans situasjon. Han har ikke engang sagt at han er imot doping, uttalte BBC-kommentatorene Michael Johnson og Steve Cram.

Ifølge avisen er Gatlins team også provoserte over at IAAF ikke har gitt ham tilstrekkelig støtte, selv om de kjente til Gatlins brev.

– Når folk sier at han aldri har bedt om unnskyldning, svarer jeg at de ikke har gjort hjemmeleksen sin. IAAF vet dette, men sier aldri noe. Justin har bedt om unnskyldning, hva mer kan han gjøre, sier Gatlins agent Renaldo Nehemiah.

Justin Gatlin var på forhånd regnet som Usain Bolts største utfordrer i VM. Han greide likevel ikke å hamle opp med jamaicaneren og endte opp med to sølvmedaljer i VM i Beijing.

Bolt lekte med Gatlin i finalen på 200m

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal