Gatlin løp inn til ny supertid

Kontroversielle Justin Gatlin sendte et nytt varsko til Usain Bolt på 200-meter søndag.

Justin Gatlin

REKORD: Justin Gatlin løp inn til ny personlig rekord.

Foto: Christian Petersen / Afp

Gatlin løp inn til tiden 19,57, ny personlig rekord for Gatlin, på 200-metersfinalen i det amerikanske friidrettsmesterskapet søndag.

Usain Bolt

SLITER MED FORMEN: Usain Bolt.

Foto: AL BELLO / Afp

Bare fire utøvere har løpt raskere enn amerikaneren.

Dermed ligger alt til rette for en skikkelig duell mellom Gatlin og Usain Bolt i VM i august, selv om Bolt har slitt med å finne toppformen denne sesongen.

– Ville bevise noe

Bolts verdensrekord fra 2009 er på 19,19.

– Jeg ville bevise noe, og det gjorde jeg. Dette er den teknisk beste 200-meteren jeg noensinne har løpt, sa en svært sliten Gatlin etter seieren.

– Det gjør vondt. Jeg har aldri kjørt kroppen min så hardt, men det føles herlig.

Hans tidligere bestetid på 200-meter var 19,68.

I tillegg til Bolt har bare Yohan Blake, Michael Johnson og Walter Dix løpt raskere på distansen enn det Gatlin gjorde søndag.

Sonet dopingdommer

33-åringen har vært i storform denne sesongen, men mange er skeptiske til amerikaneren ettersom han har sonet to dopingdommer.

Den amerikanske sprinteren innrømmet å ha testet positivt på en dopingprøve i 2006. Han ble også tatt for doping i 2001.

Gatlin ble utestengt fra konkurranse i åtte år, men straffen ble senere redusert til fire år fordi Gatlin samarbeidet med amerikanske antidopingmyndigheter.

VIDEO: Her slår Gatlin Usain Bolts banerekord i Roma når han løper inn på 9,75 under Diamond League-stevnet der.

Gatlin vinner på ny verdensbeste i år

Siste nytt

 • Stygt fall preget Kitzbühel-utforen

  Beat Feuz vant utforen i Kitzbühel fredag, mens Kjetil Jansrud skuffet fra startnummer 1.

  Det som dessverre ble den største overskriften fra rennet var Urs Kryenbuehl stygge fall rett før han skulle kjøre i mål.

  Sveitseren hadde en fart på 145 kilometer i timen inn mot målhoppet. Der kom han helt ut av balanse og stupte fremover ned mot mål. Han traff snøen med hodet først og skled inn over mållinjen.

  Fra NRKs ståsted i Kitzbühel kunne man se at sveitseren prøvde komme seg opp selv før helsepersonellet kom til utsetning. Han var altså ved bevissthet etter fallet.

  Lagkamerat Carlo Janka var likevel rystet etter å ha sett fallet.

  – Det er et tøft hopp. Man kommer med 140–150 kilometer i timen, og det skal lite til før det går galt. Det var bare et spørsmål før noen skulle falle stygt der, sier Janka til NRK.

 • Tommelen opp for kvalik-kamp

  Kulturminister Abid Raja (V) sier at VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Tyrkia kan spilles i Oslo, forutsatt at smittesituasjonen ikke er endret.

  Dermed går regjeringen imot Helsedirektoratet, som har anbefalt at karanteneunntaket for fotballen bør oppheves.

  På direkte spørsmål fra NTB er kulturministeren klar på at det per nå ikke er aktuelt å inndra unntaket fotballen har fra karantene- og innreisereglementet. Kampen 27. mars kan dermed gå som planlagt.

  – Ja, forutsatt at smittevernprotokollen følges, at smittesituasjonen på det tidspunktet er håndterlig og at kampen går uten publikum eller med det publikumsantallet som gjelder på det tidspunktet, sier Raja.

  Landslaget i fotball trener
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Kabran klar for Viking

  Starts ettertraktede kantspiller Kevin Kabran har vært et hett navn de siste månedene. Stort sett hele Eliteserien har vært nevnt som et mulig neste stoppested for Kabran, men nå er det klart at han har bestemt seg for å skrive under for Viking.

  Det bekrefter klubben selv gjennom en kreativ Twitter-melding.

  Eliteserien 2020 Start - Haugesund 5-1
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal