NRK Meny
Normal

Gatlin er ferdig hvis han blir dømt

Justin Gatlin (Foto: AP / SCANPIX)

Dersom Justin Gatlin blir dømt for bruk av testosteron kommer han til å bli utestengt på livstid, sier Pierre Weiss i IAAF.

Generalsekretæren i Det internasjonale friidrettsforbundet lar det ikke være igjen fnugg av tvil i saken til den amerikanske sprinteren.

Han sier at den jobben Gatlins advokater gjør i forhold til å finne beviser for at det er spesielle omstendigheter rundt den positive prøven er bortkastet arbeid.

- Det er ikke grunn til å stille spørsmål ved denne saken i det hele tatt. Reglene er klare. Det er to års utestengelse ved førstegangs overtredelse av dopingbestemmelsene. Dersom det gjentar seg, er det utestengelse på livstid, sier Weiss.

Dersom det blir bevist at han har testet positivt på testosteron, kan ikke jeg se noen annen utgangs på saken enn livstidsutestengelse.

Fortsatt venter IAAF på å få den endelige bekreftelsen på siktelsen mot Gatlin fra det amerikanske antidopingbyrået.

Justin Gatlin ble tatt for dopingmisbruk i 2001. Den gangen fikk han avkortet straffen, men samtidig fikk han beskjed om at en ny positiv prøve ville medføre livstidsutestengelse fra friidretten.

Siste nytt

 • Karamoko klar for FKH

  22 år gamle Benjamin Karamoko har signert for Haugesund.

  Karamoko er midtstopper, og kommer fra franske St. Etienne. Han har signert treårskontrakt med klubben.

  Sportssjef Jostein Grindhaug, Benjamin Kantie Karamoko og agent Traore Aboubakar
  Foto: FKH
 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge