NRK Meny
Normal

Gatlin er ferdig hvis han blir dømt

Justin Gatlin (Foto: AP / SCANPIX)

Dersom Justin Gatlin blir dømt for bruk av testosteron kommer han til å bli utestengt på livstid, sier Pierre Weiss i IAAF.

Generalsekretæren i Det internasjonale friidrettsforbundet lar det ikke være igjen fnugg av tvil i saken til den amerikanske sprinteren.

Han sier at den jobben Gatlins advokater gjør i forhold til å finne beviser for at det er spesielle omstendigheter rundt den positive prøven er bortkastet arbeid.

- Det er ikke grunn til å stille spørsmål ved denne saken i det hele tatt. Reglene er klare. Det er to års utestengelse ved førstegangs overtredelse av dopingbestemmelsene. Dersom det gjentar seg, er det utestengelse på livstid, sier Weiss.

Dersom det blir bevist at han har testet positivt på testosteron, kan ikke jeg se noen annen utgangs på saken enn livstidsutestengelse.

Fortsatt venter IAAF på å få den endelige bekreftelsen på siktelsen mot Gatlin fra det amerikanske antidopingbyrået.

Justin Gatlin ble tatt for dopingmisbruk i 2001. Den gangen fikk han avkortet straffen, men samtidig fikk han beskjed om at en ny positiv prøve ville medføre livstidsutestengelse fra friidretten.

Siste nytt

 • Inter vil saksøke La Liga-sjefen

  Inter liker svært dårlig uttalelsene til La Liga-president Javier Tebas om Milano-klubbens forsøk på å kjøpe Luka Modric fra Real Madrid. – Inter bekrefter at klubben vil ta rettslige skritt mot Javier Tebas i forbindelse med uttalelsene han kom med til pressen i dag, heter det i en melding lagt ut på Inters nettsted.

  Estonia Super Cup Soccer
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Bolt på plass i Australia

  Usain Bolt gir ikke opp drømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Sprintlegenden ankom Australia lørdag for å trene med Central Coast Mariners. – Jeg har helt siden min siste friidrettssesong sagt at jeg vil spille fotball, og jeg vet hva jeg kan, sa Bolt til et stort medieoppbud på flyplassen i Sydney.

  Australia Soccer Bolt
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • Sarpsborg vil ha 8000 sitteplasser

  Sarpsborg er kun to kamper mot Maccabi Tel-Aviv unna gruppespillet i Europaligaen. Østfoldklubben planlegger stadionutvidelse hvis den kommer over siste hinder. Klubben vil da øke stadionkapasiteten fra nåværende 6863 til 8000 sitteplasser.

  UEFA Europa League-kvalifisering: Sarpsborg 08 - St. Gallen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting
NM-veka: Friidrett